Home » Forum » 3 baby tijd 0 1 » Ouders online artikel alles over pap

Vind je het lastig als jouw baby huilt?
Wil je leren waarom baby's huilen?
Wil je jouw rust bewaren zodra je baby huilt?
Kom naar de middagbijeenkomst van Ouders Online over huilende baby's!

Ouders Online Artikel: Alles over pap!

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Forumbeheer Ouders Online
Ouders Online Artikel: Alles over pap!

Wanneer mag je met pap beginnen, en welke soorten zijn er? Hoe voer je pap, en hoe maak je pap van borstvoeding, zonder dat die waterig wordt? Lees meer op https://www.ouders.nl/artikelen/alles-over-pap

Lary
Oud?

Aan de reacties te zien is dit artikel al wat ouder. Dat hoop ik dan maar want het is hier en daar niet kloppend. Zo is het officiele advies al een tijdje niet meer om bijvoeding te starten vanaf 6 maanden maar tussen 4 en 6 maanden.
Pap geven is het geven van granen als aanvulling op de melkvoeding. Meestal wordt eerst groente en/of fruit gegeven al eerste hapjes en niet als start een graanproduct. En als je vindt dat je kind toe is aan starten met granen dan kan dat prima met stukjes brood, gewoon kruimeltjes, flintertjes en vogelblokjes geven als je zelf brood eet. Hoef je niet te knoeien met pap.

Lary
O ik zie het al

Onder het artikel staat 2011. Ja, in de tussentijd is er eea veranderd aan inzichten, juist over het al dan niet risico op ontstaan allergieen. Jammer dat Ool niet met de tijd meegaat en oude koeien uit de sloot haalt.

Ad Hombre
Lary

"Jammer dat Ool niet met de tijd meegaat en oude koeien uit de sloot haalt."

Tja, nieuw management ;-)

Lilian1
Ik denk

Dat er een grapjas in t spel is. Ik denk dat de nieuwe redactie erg begaan is met OOL maar om 02.22 uur? Een vage vraag stellen aan ons....hmmm nee denk ik niet.

Forumbeheer Oud...
Alles over pap: de uitleg

Beste forumdeelnemers,

Tijdens mijn slapeloze nachten kijk ik graag de site en het forum na. Omdat het zonde is als (oudere) artikelen ondersneeuwen door alle andere zaken in bijvoorbeeld het forum, leek het mij een goed idee om die artikelen onder de aandacht te brengen. Vandaar bovenstaand bericht, meer zit er niet achter.
De inhoud van het artikel kan ik niet beoordelen, ik ben al heel lang uit de pap etende kinderen. Maar ik zal doorgeven dat er eens naar gekeken moet worden.

Heidi Sour
Forumbeheer Ouders Online

Mam
Pap is niet nodig

Een kind hoeft helemaal geen pap te krijgen.
Borst- en/of flesvoeding en vanaf 6 maanden beginnen met spelen/sabbelen/eten van stukken groente, en van daaruit langzaam opbouwen... volgens de methode van Gill Rapley of Stefan Kleintjes.

Zie:
https://www.borstvoeding.com/bijvoeding/schema/nederlands.html

Lary
Nee Mam

Daarmee hoef je niet te wachten tot 6 maanden. Als je allergieen de minste kans wilt geven kun je beter iets eerder zijn, volgens de nieuwste inzichten. En liefst bij borstvoeding, dat wel.

Mam
Lary

Dat "nieuwste inzicht" is wel degelijk omstreden.

Overigens heb ik hier geen uitspraak over gedaan.

Wat blijft staan is dat pap nergens voor nodig is.