Home » Forum » Rollen baby 6 maanden

Rollen baby 6 maanden.

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
eef!
Rollen baby 6 maanden.

Dit is mijn derde kindje maar toch is het elke keer weer anders! Ze rolt nu al een paar weken van haar rug naar haar buik maar kan dan niet terug en gaat dan na een tijdje liggen mopperen. Mijn twee andere kindjes konden eerder van hun buik naar rug rollen dan andersom dus ik ken deze fase niet echt. Kan ik haar erbij helpen of moet ik gewoon afwachten? Wat zijn jullie ervaringen daarmee, hoe lang kan dat duren? Eef.

Gila
Ken het

Eerst van rug naar buik rollen en nog niet terug kunnen is heel gewoon hoor. Het is een truc om te snappen dat je je arm naar binnen onder je moet vouwen omdat je anders niet over je schouder komt, en wanneer ze dat snappen, tja. Je kunt helpen met terugrollen door die arm van recht naar voor naar het midden te vouwen en een klein zetje in de goede richting te geven.
Als kinderen al vroeg van buik naar rug rollen dan is het ook vaak niet echt aktief beheerst rollen maar omkiepen. Ze hebben dan door dat je als je je hoofd hoog en naar opzij doet, je vanzelf omvalt terug naar je rug.

labarbarara
Je kunt helpen, maar ze moet het zelf leren

Mijn zoontje van bijna 10 maanden kon al vrij snel van rug naar buik rollen, maar terug lukt 'm nog steeds niet. Hij begint dan na wat halve pogingen te huilen. Je kunt wel helpen door haar terug te rollen, en hopen dat ze het trucje op een gegeven moment gaat snappen. Die van mij is helaas niet zo snel.

eef!
Gila

Dat is inderdaad wat die andere twee deden; hoofd laten vallen en omrollen maar! (Ze hadden dan ook allebei een groot, zwaar hoofd, hihihi) Maar dat was wel makkelijk, nu krijg je dat gemopper. Maar goed, we wachten nog maar even af, over een tijdje dan kan ze het wel. Verder heb ik weinig te klagen met dit lief en makkelijk meisje die heerlijk vermaakt wordt door haar grote broers! Eef.

Fransien
Voordoen

Gewoon met haar een paar keer doen, misschien krijgt ze het dan door. Helaas zal ze het zelf moeten gaan doen. Wel fijn dat haar broers zo lief voor haar zijn.

vaasje
Heel goed

Voor de ontwikkeling om op haar buik te liggen.
Goed voor opvang - opricht reflex. Goed voor evenwicht en dat is weer goed voor zelfvertrouwen en de rest van haar ontwikkeling.
Ze zal inderdaad mopperen omdat het moeilijk is. Maar het is ook vervelend als iets nog heel moeilijk is. 5-10 min proberen kan geen kwaad. Daarna helpen met omdraaien. Dat zou ik doen.

Succes!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.