Home » Forum » Schimmelinfectie op mijn handen gevaar voor spruw

Schimmelinfectie op mijn handen, gevaar voor spruw?

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Mayte*
Schimmelinfectie op mijn handen, gevaar voor spruw?

Ik ben er sinds gisteren achter dat de rode ronde schilferende plekjes op mijn handen door een schimmelinfectie veroorzaakt worden (ringworm). Ik behandel mijn handen nu met een speciale zalf, die ook gebruikt kan worden bij bv. Ik ben wel een beetje bang dat spruw, immers ook een schimmelinfectie, nu ook de kop op zal steken. Zijn er voorzorgsmaatregelen die ik kan nemen? Waar moet ik op letten? Wat zijn de eerste tekenen van spruw?

marjanne
Vervelend

Ik heb toen ik een 'jonge moeder' was ook ringworm gehad, en een paar dagen nadat ik het bij mezelf ontdekte merkte ik bij mijn borst-gevoede baby spruw. Het wordt veroorzaakt door en ander soort schimmel maar wij hadden het dus ook tegelijk. Bij spruw gaan je kindje als eerste onrustig drinken, vaker aanhappen en weer los laten. Als je BV geeft krijg je vaak als eerste jeukende/ pijnlijke tepels.
Wij zin beide behandeld met miconazol zalf ( ook mijn tepels waar ik toen nog geen last van had)
Succes, Marjanne

Mayte*
Hmmmm

Vaker moeten aanhappen, loslaten, wegstrekken van de tepel, onrustig zoeken heeft mijn zoontje sinds een paar nachten (gek genoeg overdag nauwelijks). Ook drinken waarbij er a.h.w. lucht terugkomt door zijn neusje. Mijn tepels jeuken verder niet, wel een beetje branderig, misschien wel wat roder dan normaal. Ik zie ook een witte puntjes in zijn mondje. Ik ga morgen toch maar even naar de huisarts hiermee...
Ik heb trouwens ook miconazolzalf voor mijn handen nu. Maar goed, dat is speciaal voor handen en voeten en kan ik natuurlijk niet zomaar op mijn tepels smeren.

Mayte*
Geen witte puntjes

De 'g' vergeten. Ik zie dus geen witte puntjes in zijn mondje.

marjanne
Wit/rood

Lastig he? Het zijn ook niet echt witte puntjes, maar een witte aanslag, die er een beetje op ligt. Het is makkelijk te verwarren met witte aanslag na het drinken, maar het is toch anders, ook aan de binnenkant van de lippen en wangen als het erger wordt. Op je tepels kan het verschillend zijn, soms wittig, soms roder, maar ook alleen stekende pijn kan al op schimmel wijzen. Je kindje kan ook rode billen krijgen ( ook daar die schimmel)
Marjanne

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.