Home » Forum » Tirza rembrandt hijs de vlag

Tirza, rembrandt, hijs de vlag!

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Bellefleur
Tirza, rembrandt, hijs de vlag!

In Groningen wordt een borstvoedingscafé gestart. In een bestaand café wordt een ruimte gecreeerd waarin jonge moeders ongestoord borstvoeding kunnen geven. Elke vrijdag is er twee uur een lactatiedeskundige aanwezig. Ik zie het al helemaal voor me: een ruimte vol met lurkende babies, terwijl de moeders gezellig babbelen met een proseccootje. ;-)

Rembrand
Bellefleur.

ER hangen al aardig wat vlaggen hoor Bellefleur !
In verschillende steden in Nederland zijn al borstvoedingscafé's ( en in België trouwens ook ).
Meer hierover kan je lezen via de volgende link: http://www.borstvoeding.com/zoekdskndgn/bv-cafes/nederland.htm'
M.

kien
Nadeel

Het nadeel vind ik dat het gaat lijken alsof je als bv moeder een beetje 'verbannen' wordt. Je hoeft niet in een 'gewoon' café te bv te geven want er is toch een speciaal bv café!
Ik zou liever zien dat men het normaal vond dat een moeder in willekeurig welk café of koffiehuis of wat ook (discreet) haar kind bv kan/mag geven, net zo normaal als men het vind dat een moeder/vader een baby daar een fles geeft.

Kien

dirksmama
Zie je verkeerd

Een bv-café is eerder een modernere vorm van een ontmoetingsplaats voor voedende moeders creëren. Die had je al tientallen jaren, bij vrijwilligers thuis.
BV-café is een eigentijdse invulling daarvan. En wat meer in het openbaar zodat de drempel voor eerstelingen wat lager is.

Limi
Geweest

Ik ben wel eens naar het bv café hier in de stad geweest, maar dat is een gewone horeca gelegenheid hoor. Het kan beter bv ontmoetingsochtend heten, want het gaat natuurlijk niet om het feit dat in een café is/.

kien
Ok, ik snap het

Dat klinkt veel beter, een bv ontmoetingsochtend!

Kien

dirksmama
Tuttig

Volgens mij heet het juist bv-café omdat er aan een 'ontmoetingsochtend' een beetje een tuttig sfeertje hangt.

Rein zeggen
Wij gaan

met regelmaat naar het bv cafe hier in Breda
nu ga ik meestal in een hoekje zitten werken (wat moet je als man tussen al die kakelende vrouwen ;-)) maar mijn vrouw is er helemaal weg van en heeft er ook hele nuttige dingen opgepikt. En het is ook een mooie plek ook kleertjes door te schuiven ;-)
En het is gewoon gezellig

Tirza G.
En natuurlijk gewoon op

www.borstvoeding.nl
Daar staan alle borstvoedingscafe's op. Ach, cafe is gewoon een soort van hippig gedoe. We wilden eerst "babycafe", maar die naam is beschermd die mag je niet zomaar gebruiken. En: zelfs in Zeeland zit er eentje hoor, iedere week in Middelburg, dus het is behoorlijk doorgedrongen al in Nederland :-)
Ik ga ook wel eens naar een Alzheimercafe, dan moet ik altijd een beetje schmunzelen.

Tirza

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.