Home » Forum » Wat is dat toch die onrust

Wat is dat toch, die onrust?

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
eef!
Wat is dat toch, die onrust?

Mijn zoontje (ruim 5 maanden) is p het moment super onrustig. Ik heb hem altijd al een drukke baby gevonden maar dacht dat dat juist minder zou worden, niet meer. Hij trapt met zijn beentjes, slaat met zijn armpjes en alles heel ongecontroleerd. Zelfs tijdens het drinken wappert er een armpje voordurend heen en weer. Wat is dat toch en wanneer krijgt hij wat meer controle over zijn bewegingen? Eef

Mayte*
Vermoeidheid?

Dit getrap en gewapper herken ik van mijn zoontje als hij heel moe is. Hij wordt dan drukker in plaats van rustiger. Heeft jouw zoontje dit de hele dag?
Ik weet wel dat ik de periode rond de 5 maanden een lastige vond. Opeens waren alle ritmes ver te zoeken, steeds korte slaapjes, veel vaker ontevreden.
Ik weet ook niet precies wanneer ze meer controle krijgen over hun ledematen. Ik denk zo'n beetje als ze gaan omrollen en dingen bewust gaan grijpen.

eef!
Klopt wel bij vermoeidheid.

Dat klopt inderdaad, als hij moe is wordt hij alleen maar drukker. Maar de laatste tijd wappert hij bijna de hele dag. En die controle; omrollen em bewust vastpakken doet hij al, vandaar dat ik ook juist had gedacht dat hij meer controle zou krijgen en minder zou wapperen. Maar dat is dus niet. Daarom vind ik het ook opvallen. Eef

Desperate Housewife
Misschien ook een snelle?

HI Eef,
Ben ik meteen met wat medeleven...
Onze kleinste man had dit ook en is een erg snel mannetje gebleken. Misschien wil hij ook meer dan hij kan? Dan duurt het nog even en kan hij wellicht ook al met 6,5 maand buikschuiven, met 7 maand kruipen, met 8 maand staan en met 8,5 maand langs de tafel lopen?

Misschien helpt het als je hem af en toe de vrijheid geeft van op de grond liggen? Vond ons zoontje erg fijn, die vrijheid. Die mogelijkheid tot ontdekken...

Succes!!! Ik weet hoe moeilijk het is...
DH

eef!
Klopt wel ja!

Ha DH
Ik denk inderdaad dat het een snelle is. Hij wil veel meer dan dat hij kan. Hij ligt al regelmatig op de grond en om speeltjes te pakken komt hij soms al wel een halve meter tot een meter vooruit.
Ik denk dat als hij kan kruipen, hij weer een stuk gelukkiger is. Overigens slaapt hij ook zo weinig overdag, gelukkig gaat hij wel edelijk goed inslapen en zijn de nachten nog wel te doen.
Eef.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.