Home » Forum » Zuigt wel uit fles maar slikt niet

Zuigt wel uit fles maar slikt niet

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Deut
Zuigt wel uit fles maar slikt niet

Hoi hoi,ik ben hier nieuw en hoop zo dat iemand een antwoord heeft op mijn vraag! Mijn zoontje (12 wkn) heeft altijd regelmatig uit de fles gedronken. Totdat we een week op vakantie zijn geweest, toen heeft hij alleen uit de borst gedronken. En toen we thuis kwamen leek het net alsof hij niet meer wist wat die fles in zijn mond deed. Het rare is dat hij wel zuigt, maar vervolgens de melk gewoon uit zijn mond laat lopen. Hij slikt niet. Vers gekolfde melk, bevroren melk, melk uit de koelkast, warme melk, koude melk, lauwe melk, het maakt allemaal niets uit. Of papa het nou geeft of ik, maakt ook niet uit. Met zijn rug naar mij toe, in borstvoedingshouding, lopend, zittend, stil, met een liedje of kletsen, het maakt totaal geen verschil. We proberen het nu dik een week, maar niets helpt. Hij spuugt alles wat hij uit de fles zuigt vrolijk weer uit. We gebruiken de Calma speen van Medela, ik heb geen andere speen geprobeerd, maar vraag me af of dat het probleem is omdat hij wel gewoon zuigt en zijn mond open doet om de speen binnen te laten. Over 2 weken moet ik gaan werken en ik zou het wel fijn vinden als hij de melk tegen die tijd gewoon doorslikt. Iemand nog tips?

AnneJ
rustig blijven aanbieden

In elk geval zou ik het rustig blijven aanbieden, met name overdag op crechetijden dat je baby uit de fles drinkt. Wie weet gaat het dan zomaar goed als het eenmaal op de creche is.
Kun je ook, al is het in het begin, op de creche borstvoeding geven?
Mijn dochter wilde ook helemaal niet. Ik gaf voor en na het werk op de crecht borstvoeding en tijdens een vroege lunch.
In de middag kreeg ze dan een hapje geprakte banaan met een beetje moedermelk er overheen.

Marie
toch andere speen?

Ik weet dat de Calma-speen wel aangeraden wordt bij borstvoeding, maar ik weet ook dat sommige babies daar niks mee kunnen. Vorig jaar nog een kennis daar mee zien "prutsen", uiteindelijk zijn ze overgestapt op een Dr. Brownfles met gewone kersspeen:http://www.drbrowns.nl//product_info.php?cPath=107&products_id=340
Trouwens toen onze meiden baby waren (16 jaar geleden) wisten ze ook niet wat ze aanmoesten met die grote Aventspenen.
Ook mijn meiden konden het beste drinken uit een "gewone" fles met "gewone" kersspeen, was nog lekker goedkoop ook.
Mijn tip als leek is dus om dat eens te proberen.
succes

AnneJ
inhalen

Het is ook geen ramp als je baby overdag niet zoveel binnen krijgt. Meestal valt het nogal mee. Maar er kan 's avonds een inhaalreactie volgen waarin je baby vaak aan de borst wil.
Rond de 6 maanden kun je een tuitbeker aan gaan bieden en dan kun je de fles verder achterwege laten.
Na 4 maanden kun je ook aan bijvoeding beginnen, kan ook overdag. Zoon begon al voor de 6 maanden met een schaaltje yoghurt met kindermeel.

Barvaux
probeer

Probeer toch een andere speen en een aantal uur weg te gaan. Jij bent er nu altijd geweest. Ga dus weg als je kindje honger krijgt en laat iemand anders het een aantal uur proberen.