Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op
An

An

11-07-2016 om 23:57

Bekende zonnecrème merken helpen niet bij zoontje van 3

Ik zit mijn het gezin in Miami waar volle bak warm weer is.
Ik heb voor ons zoontje van 3 van de winkel de meest bekende merken zonnecrème gekocht voor peuters/kleuters. Heeft tot nu toe niet geholpen. Alle factoren al geprobeerd maar helaas. Hij heeft zet petje op en zit zo goed als altijd in de schaduw bij mij en/of bij zijn papa. Zit ook voldoende binnen voor verkoeling.
Maar enkele streepjes zon als we ergens naar toe gaan dan heeft hij prijs. Fel ingesmeerd maar toch puur verbranden. Kent er iemand een biologisch of kindvriendelijke zonneolie of crème op medische basis en welke zijn goed?

Knoop

Knoop

12-07-2016 om 00:07

koop

Kijk eens of ze UV-zwemkleding hebben. Is er met korte/lange mouwen, broek korte/langere pijpen.

Smeer je factor 50 er wel 2 uur van te voren (voor hij naar buiten gaat) op en dan elke paar uur herhalen?

An

An

12-07-2016 om 00:27

Heb alles geprobeerd.

We doen dit zo op voorhand en herhalend maar tja het is echt vreemd. We hebben wel UV-zwemkleding en lange mouwen voor hem, het helpt een beetje maar niet echt. Hij komt nauwelijks in de zon, op strand of relaxgebied laten we hem onder volledige schaduw spelen. Het zijn net de momenten als we met de gehuurde auto een locatie gaan bezoeken of in de tuin van ons vakantiehuisje. En auto ook gevoeld dat het binnen niet zeer heet is (ijzeren of plastic deeltjes die nogal is snel super heet worden). Verkoeling heeft hij genoeg maar toch is de zon hem te slim af. Gelukkig hebben we een goede After-Sun met ontsmettende aroma's maar ja het blijft ongezond natuurlijk een verbrand lichaam. Misschien eens ergens een apotheek binnenstappen en hopen dat er alternatieve middelen zonder voorschrift te verkrijgen zijn. Of een arts ofzo. Zou eigenlijk niet weten wat we buiten dat nog kunnen doen. Daarom kwam ik hier ook vragen of iemand speciale olies kende voor gevoelige huid van kleine kinderen.

Sola

Sola

12-07-2016 om 02:16

overgevoelig voor warmte of zonnebrandcreme?

Is het wel zonnebrand? Hoe weet je dat?
Is het geen overgevoeligheidsreactie voor warmte? Of voor zonnebrandcreme?

Hier een zoontje met een heel lichte huid.
Wat bij ons goed hielp toen hij jong was:
- niet in de zon tussen 11.00 en 16.00 (kijk wanneer de zon op zijn hoogst staat in Miami, en neem daar dan een paar uur omheen). Ga uitgebreid eten tussen de middag en neem een siesta.
- UV-werende parasol
- petje met klep en nekflap
- UV-werende kleding
- zonnebrandcreme factor 50+

Zonnebrandcreme met minerale filters werkt meteen.
Zonnebrandcreme met chemische filters werkt pas na een half uur.

Ik kocht bij voorkeur biologische zonnebrandcreme. Ook met Biodermal 50 + voor gevoelige huid heb ik goede ervaringen.
Zorg dat er in ieder geval geen parfum in zit, dat kan snel allergische reacties geven.

Probeer het eens een paar dagen zonder zonnebrandcreme: uit de zon blijven, UV-werende parasol en UV-werende kleding.
Het kan nl. heel goed een reactie op de zonnebrandcreme zijn.
Ik ken nl. iemand die ook dacht steeds sneller te verbranden, maar toen ze stopte met zonnebrandcreme was het probleem over.

Gebruik je Amerikaanse of Europese zonnebrandcremes? Dit is interessant:
"Gebruik zonproducten uit Europa
In Amerika is het op dit gebied een stuk slechter geregeld. Door andere wetgeving en goedkeuringsprocedures beschikken ze daar over veel minder filters dan in Europa. Ook ontbreekt het nog aan regels rond uv-A. Koop daarom liever je zonproducten in Europa. Ik weet dat heel veel Amerikaanse dermatologen dat ook doen. En nu ik toch bezig ben: pas ook op met de zogenaamde all day-formules. Sommige van deze producten beschermen zeer slecht tegen uv-A. En dat heb je dan helaas zelf niet in de gaten; van uv-A verbrand je immers niet!"
http://www.dr-jetskeultee.nl/niet-verbrand-toch-schade/obj10625631

Jetske Ultee heeft trouwens ook een neutrale zonnebrandcreme ontwikkeld voor kinderen (ik heb daar zelf geen ervaring mee):
https://www.uncover-skincare.nl/over-dr-jetske-ultee/zoncampagne

Zie ook:
http://www.dr-jetskeultee.nl/hulp-bij-de-keuze-van-je-zonnebrandcreme/obj7777433
http://www.dr-jetskeultee.nl/een-goede-zonnebrandcreme/obj7777431

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

12-07-2016 om 06:22

P20 al geprobeerd?

S morgens aanbrengen voordat de je kleren aantrekt en even laten drogen. Want het vlekt gruwelijk in kleren, maar het werkt bij onze zowat pigmentloze roodharigen super.
Hoelang blijf je nog. Kun je niks laten opsturen.

En inderdaad wij zorgen ervoor dat we op het heetste van de dag in de auto zaten. Raampjes dicht, airco aan. En dan lekker bij aankomst onder de parasol en het terras op. Pas na een uur of 4 gingen wij echt iets doen. Anders trekken die kaaskoppen hier dat mediterrane klimaat niet.

Marie

Marie

12-07-2016 om 07:07

Ontsmettende aroma's?

Je hebt het over ontsmettende aroma's in de after sun.

Wat bedoel je daar precies mee?

Ook ik adviseer P20 trouwens.

http://www.p20.co.uk

Wilgenroosje

Wilgenroosje

12-07-2016 om 09:55

RoC

Bij onze oudste ook van alles geprobeerd. Zijn uitgekomen op RoC factor 50. (Baby en later kind) Was de eerste die bij hem geen jeuk, roodheid en huiduitslag gaf. Hebben we zelfs een keer in de winter een weekje gesmeerd, omdat zijn eczeem op zijn buik er zo van opknapte. Maar dat was je vraag niet.

Lusithania

Lusithania

12-07-2016 om 10:51

Zweten?

Mijn idee is dat zeker peuter- en kleuter zonnesmeer niet goed in de huid trekt en als je veel zweet 'hecht' het niet en heb je er niets aan.
Dat heb ik zelf gehad in Sri Lanka. Mijn in Nederland zeer goed werkende zonnesmeer deed daar niets. Van een reisgenoot kreeg ik een ander merk dat wel goed in de huid trok en zorgde dat ik niet verbrandde.

Rozemarie

Rozemarie

12-07-2016 om 10:53

lokaal

Mijn ervaring is dat bij dingen als zonnecreme en muggenmelk je het beste kunt gebruiken wat de lokale mensen ook gebruiken.

Sola

Sola

12-07-2016 om 16:49

te warm

Van zonnebrandcreme kun je het erg warm krijgen, zeker als die over het hele lichaam is gesmeerd. Het is een laagje op de huid, als het ware een extra kledingstuk.

Het lijkt of je al zoveel maatregelen tegen de zon hebt genomen, dat het mij sterk lijkt dat het werkelijk om "verbranden" gaat (of zitten jullie hele dagen op het strand?!).

Ik zou echt eens proberen om helemaal niet in te smeren en de hele dag echt goede schaduw en verkoeling op te zoeken.

Sola

Sola

12-07-2016 om 16:56

zonkrachtige streken

Overigens lijkt het mij geen goed idee om als bleke Nederlanders met kleine kinderen te veel richting evenaar te gaan. Het is niet voor niets dat de pigmentering van mensen van oudsher gerelateerd is aan de zonkracht van hun streek en hun leefwijze (d.m.v. natuurlijke selectie). Met andere woorden: als bleke Nederlander is je huid geschikt voor streken die op Nederland lijken, en niet voor streken rond de evenaar.

Steeds meer wordt de toename van huidkanker niet meer geweten aan te weinig insmeren, maar aan het populair worden van "zonvakanties".

Ook mijden mensen in de (sub)tropen van oudsher de zon.

Geen filter

Mijn lichte huid kan niet tegen zonnebrandcreme. Ik smeer nooit. Drink wel extra water. In de tropen ben ik nog nooit verbrand. Wel altijd met gerandde hoed op. Zelfs in de middaguren.
Ook de kinderen zijn nooit verbrand ondanks jaren Midden-Oosten.
Het enige verbrandingsgeval was eigenwijsheid om zonder t-shirt te gaan zwemmen in de vroege middaguren.

rode krullenbol

rode krullenbol

12-07-2016 om 19:45

Herinnering

Toen ik nog de hele wereld rond fietste, trof ik het op het marktplein van Sparta, dat een zeer knappe bruingebrande Griek mij bij zien van mijn roodverbrande blote armen en benen in gebarentaal aanbeval om vooral druivenpitolie te gebruiken ter bescherming tegen de zon.

An

An

12-07-2016 om 23:18

Ondertussen speciaal wonder middel onderschept

Bedankt allemaal voor de tips en raad.
We hebben via via een huidspecialist in Miami kunnen aanspreken.
Hij heeft ons zoontje buiten zijn werkuren nagezien en heeft ons aangeraden om een op basis van palmbomen en homeopathische basis product te halen bij de apotheek te gaan halen. Vraag niet hoe het noemt want dat wordt er plaatselijk gemaakt in de apotheek. Die ene apotheek waar we als geweest waren is een commerciële en werken niet met de plaatselijke producten.
Specialist vertelde ons de route naar een plaatselijke onafhankelijke apotheek die ons het middel heeft gegeven. Het werkt prima en is 100% onschadelijk en bevat geen druppel parfum of andere schadelijke stoffen. Zijn armpjes zijn nog wel rood maar het werd nier meer erger en zijn armen voelde ook niet gloeiend aan zoals ervoor. Omdat er in het verleden veel kleuters en peuters of zelfs volwassenen dit probleem hadden heeft men dit natuurlijk product ontwikkeld. Helaas is dit enkel daar te verkrijgen omdat het product niet gecommercialiseerd is.

Angela67

Angela67

12-07-2016 om 23:20

maar eh

wat was nou de oorzaak uiteindelijk? Dat lijkt me nog nuttiger om te weten!
gr Angela

Angela67

Angela67

12-07-2016 om 23:21

wat ik bedoel: misschien was niets doen nog beter geweest voor 'm?
gr Angela

An

An

13-07-2016 om 11:28

Oorzaak

@Angela67: Volgens die specialist is ons zoontje heel gevoelig aan UV-stralen. Verder heeft hij ook een speciale winkel aangewezen in Miami met UV-bestendige kleren speciaal te gebruiken voor in dit soort van klimaten.
De UV kleren die je in Europa koopt zijn van andere materie wist hij ons te vertellen.

Om te kijken of hij allergisch is aan bepaalde stoffen in zonnecrème gaan we laten onderzoeken in thuisland.
We gebruiken sowieso geen zonnecrème meer bij hem want het helpt toch niet. Enkel die middel aangeraden door de specialist gaan we nog gebruiken.

Marie

Marie

13-07-2016 om 13:13

Ontsmettende aroma's

Maar zou je toch nog willen uitleggen wat ontsmettende aroma's zijn?

Kunnen we wellicht nog wat van leren?

En verder natuurlijk mooi dat je zoontje nu wel prettig naar buiten kan.

Allergie

Vanwege een allergische reactie op zonnebrandcreme kreeg ik antihistaminica. Echter ik barstte van de jeuk en de droge huid. Maar het natuurlijke middel met aloe vera dat ik er op smeerde maakte het alleen maar erger.
Natuurlijke middelen kun je juist met allergie op reageren wil ik maar zeggen.

Angela67

Angela67

13-07-2016 om 13:16

Ik denk: flauwekul

en afzetterij. Laat dat lokale spul zitten, koop goede uv kleding en laat thuis onderzoek doen.
gr Angela

Angela67

Angela67

13-07-2016 om 13:17

uv kleding

en beetje googlend op uv kleding klopt het dat er een Australische standaard is die door Europa en Amerika soms iets anders wordt geinterpeteerd maar zeker niet tot zulke verschillen zal leiden. Had je zelf ook kunnen googelen.
Ik zou me meer zorgen maken over een of ander vaag homeopatisch smeersel.
gr Angela

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

13-07-2016 om 14:11

Vaag

Ik vind niet alleen het homeopatische smeersel vaag.

Caesar

Caesar

13-07-2016 om 19:12

Olie

Haarlemmerolie schijnt ook heel goed te werken...

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

13-07-2016 om 19:41

Ja precies

Caesar

Beertje

Beertje

15-07-2016 om 09:52

Nou wil net schrijven...

P20...
Gebruik ik al 15 jaar is top.
Een keer smeren in de tent zeker een uurtje zonder zon en heel de dag beschermd. Soms op hele hete dagen smeer ik nog een keer.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.