Home » Forum » Bij broer op kamer of niet

Bij broer op kamer of niet?

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
herfst
Bij broer op kamer of niet?

hallo
onze dreumes van twee en een half wil steeds bij zijn broer van 6 jaar op de kamer slapen.
zijn broer vind het soms wel goed maar geeft ook aan zijn eigen ruimte nodig te hebben (ik wil niet wakker worden van hem als hij snachts wel eens huilt).

ik weet dat het vroeger heel normaal was enzo maar ik vroeg me af hoe iedereen hier tegenwoordig mee omgaat. doen jullie het als de kinderen het willen? is het ergens goed of slecht voor in het algemeen?

ben benieuwd naar redenen om het wel/niet te doen.
herfst

Anneque
Slaapzaal hier

Mijn oudste 2 zoontjes (7 en bijna 6) slapen al hun hele leven bij elkaar, willen niet anders en ik vind het prima zo. En sinds een paar dagen heeft hun kleuterzusje zich (op unaniem verzoek) bij hen gevoegd. Ik zie er geen enkel nadeel aan, zolang ze het zelf leuk vinden. De reden hier om het wel te doen is dus eigenlijk alleen dat ze het zelf willen (en op zich komt het qua ruimte wel goed uit nu). Ik denk echter wel dat dit gaat veranderen, ze zullen op een gegeven moment vast wel meer privacy willen.

Urslau
Klinkt bekend

Hier 1 van bijna 3 en een van 7,5 die altijd bij elkaar willen slapen. Zolang ze het leuk vinden prima. Anders kunnen ze altijd zich terug trekken op eigen kamer.

Picasso
Hier niet

Dochters van bijna 5 en 9 zouden ooit samen op 1 kamer slapen maar dat werd een ramp. Jongste heeft de eerste drie jaar namelijk niet doorgeslapen en huilde veel.

Nu slapen ze samen als ze logeren maar thuis hebben ze het er nog nooit over gehad. Volgens mij vinden ze het erg fijn om rond bedtijd de eigen kamer in te gaan en daar dan even exclusieve aandacht te krijgen.

Mochten ze een keer bij elkaar willen logeren, prima. Maar ik geloof dus niet dat ze die behoefte hebben.

Tango
Beide moeten het willen

Ik zou dit niet doen als ze het niet allebei willen. Je oudste geeft duidelijk aan dat hij niet wil. Dan zou ik het dus niet doen. Je jongste went er heus wel aan dat je hem gewoon elke dag in zijn eigen kamer in zijn eigen bed stopt. Op een gegeven moment is dat dan helemaal gewoon. Niet aan toegeven dus, want dan draai je het veel moeilijker weer terug en dat is natuurlijk wel sneu voor je oudste.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.