Home » Forum » Dreumes 1 jaar wil geen brood eten

Dreumes 1 jaar wil geen brood eten

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
FLLC
Dreumes 1 jaar wil geen brood eten

Beste ouders,

Al maanden probeer ik brood te introduceren bij mijn kindje. Ben met korsten begonnen en die at ze goed totdat er een broodje met beleg kwam. Ik heb het de tijd gegeven om eraan te wennen maar tot vandaag blijft ze kokhalzen en alles weg gooien. Ik weet niet meer wat ik kan proberen want we zullen toch echt de flessen moeten gaan minderen...

Wie heeft dé oplossing of ervaring met hetzelfde issue?

Phryne Fisher
Boter weglaten

Geef je boter op het brood. Dat dan weglaten, daar ga ik ook van kokhalzen.

vlinder72
Geen beleg

Als ze wel de korsten wou eten dan zou ik daar nu weer naar terug gaan. Begin eerst weer net korsten en daarna met stukjes brood zonder beleg.

Alternatief voor brood is een bord pap.

Pirata
Niet verplicht

Brood is niet verplicht om te eten natuurlijk. Ik zou pap geven, ook heel gezond!
Mijn oudste wilde ook geen brood, maar wel crackers. Hij had daar geen last van, maar wel van mensen die vonden dat hij best brood kon/moest eten. Hij eet nu al jaren brood trouwens, maar dan stokbroden of zelfgebakken broden of harde broodjes. Maar nóóit een "bammetje". Is ie inmiddels toch 1.79 lang mee geworden.

AnnaNiem
Loslaten

Eet ze verder wel goed? Laat die boterham even los. Geef pap, crackers, korstjes of geroosterd brood en kijk hoe dat gaat. Misschien vindt ze de structuur van gewoon brood nog niet fijn om weg te kauwen en vormt het een deegballetje die ze niet goed doorgeslikt krijgt. Het beleg qua vleeswaren, kaas etc. kun je eventueel ook uit het vuistje geven zodat ze het wel krijgt. En minder gewoon de flessen en schrap eventuele dreumesmelk. Vervang het door gewone melk en oefen overdag met een open bekertje, dat laatste is ook beter voor de mondmotoriek. De voedingsstoffen en calorieën kan ze ook op een andere manier/moment halen. Kinderen vallen niet zo snel om als ze geen brood eten.

Dendy Pearson
Roosteren

Roosteren is echt een goede tip. Wordt hier ook nog steeds gewaardeerd. Een simpele broodrooster hoeft ook echt niet duur te zijn.

mirreke
Ik sluit me aan

belegd brood is echt niet zaligmakend. Maak een bord of fles pap. Geef er fruit naast. Als ze droge korsten/sneetjes lust, is dat toch ook prima. Je kunt ook een stukje kaas los erbij geven bv.

Fllc
Dank voor de tips

Bedankt voor de tips. Helaas heeft zij nooit pap geaccepteerd. Ook daar wilt ze niks van hebben. Korsten eet ze wel, maar dat is toch geen maaltijd? Ik heb juist het idee dar het tegenwoordig soort van moet, met 1 jaar de flessen gaan stoppen/minderen.
Ze heeft alleen nog tandjes onder, zou dat te maken hebben met dat ze moeite heeft om te stukken te eten? Haar groente eet zij het liefst gepureerd

Phryne Fisher
Joh

Ze is 1, dat is nog maar een baby. Brood vervangt geen flessen, ze heeft gewoon niet meer zoveel melk nodig. Drie keer een fles, verder ander drinken, een paar korstjes brood, groente en fruit, is helemaal prima.

Pirata
Geen punt

Er is niks mis met broodkorsten. Lekker mee doorgaan dus.
Doet me er aan denken, mijn crackereter at altijd de randjes van de pizza. Wij aten de binnenkant. :-)
Het duurde een jaartje en toen at hij de hele pizza.
Laat je niet gekmaken door wat "hoort". Concentreer je op wat gezond is.

Flavia
Tanden

Tanden heb je niet nodig om te kauwen als dreumes.
Kijk maar eens bij de Rally methode om vast voedsel te introduceren. Heb ik gebruikt voor mijn dochter, die heeft na de flessen nauwelijks gepureerd voedsel gehad. Alleen een potje als oma oppaste.

Brood moet niet, veel korstjes (geroosterd brood) is ook een maaltijd. Misschien vind ze een ander soort brood wel lekker: zuurdesem, grof volkoren, maisbrood of juist iets heel anders. Mijn dochter heeft een tijd rijst gegeten bij haar ontbijt

Marie
Er "moet" niks

Inderdaad wordt door het Consternatiebureau geadviseerd om vanaf een jaar te stoppen met flessen melk.
Nou onze meiden (ondertussen 20/22 jaar) hebben nog tot hun derde ofzo, 's morgens een papfles gehad en 's avonds voor het slapen gaan ook. En het is helemaal goed gekomen met ze.
Ze gingen destijds al tegen 07.00 uur naar het kdv en voor een rustig ontbijt was dus geen tijd (ze mochten ook op kdv broodje eten eventueel trouwens). Ik gaf ze de papfles in bed (dronken ze zelf) en dan konden wij aankleden en daarna hun. En 's avonds was het een lekker slaapmutsje (waren niet zulke goede avondeters).
O, ja. Van pap uit een bordje moesten ze kokhalzen (en spugen). Dunne pap uit een fles dronken ze dus wel. Wel even papspeen erop.
Ik zou dus zeggen. Maak je niet te druk. Dat brood eten komt vast wel een keer. Hier waren ze dol op Craquottes (geleerd op kdv).
Geef je de flessen nog op schoot trouwens? Ze kan dat waarschijnlijk ook al heel goed zelf.
succes

Knurf
Maaltijd?

Een broodkorst zelf is geen maaltijd. Maar als ze een uurtje daarvoor wat fruit heeft gehad en een uur erna een plakje worst eet, heeft ze toch alles binnen gekregen wat nodig is voor de lunch?

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.