Home » Forum » Dreumesslaap voor manda

Dreumesslaap voor manda

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

32 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
liora
Dreumesslaap voor manda

Hoi Manda,

Ik mocht kiezen voor een methode waarbij je erbij gaat zitten of niet. Ik koos de niet erbij zitten want ik trek dat niet.

De vpk vroeg me wat ik deed als dreumes wakker werd. Mijn antwoord: soms speentje, soms even knuffelen, soms melk, soms bij mij in bed.
Ik dacht zelf toen ook: wat veel verschillende dingen, hij weet daardoor niet waar hij aan toe id.

Het advies was: als hij gaat huilen eerst wachten en pas na vijf minuten naar hem toe. Dan geruststellen, evt speen geven, maar wel in bed laten. Dan zeggen dat hij lekker gaat slapen en dan weggaan. Gaat hij dan weer huilen, na zeven minuten terug, daarna negen minuten, enz.

De schokkende waarheid is dat hij negen van de tien keer die vijf minuten helemaal niet haalt. Hij gaat als hij wakker wordt wel vrij behoorlijk huilen en ik stond altijd na tien seconden naast hem. Anyway, ik heb misschien drie keer meegemaakt dat ik na die zeven minuten terug moest, negen is nooit gehaald.

Ik had me voorbereid op vreselijke drama's, maar die kwamen niet.

Ik heb weleens in een eerder stadium geprobeerd hem te laten huilen maar dan bleef hij dus gewoon vijf kwartier huilen. Misschien was hij toen niet lekker.

Wel belangrijk om dit alleen te doen als baby niet ziek is of zo.

Ik hoop dat het werkt!

Liora

Manda Rijn
Dank

ik ga dit vanavond met man afspreken en aanpakken, ik word er gek van hoe het nu gaat.

UeberHilde
Hoe oud?

Ik weet niet hoe oud je baby is, daarom dit algemene verhaal. Ik heb uit de psychologiecolleges begrepen dat het vanwege de zgn "veilige hechting" de eerste vier maanden belangrijk is om de baby snel te troosten (wel even luisteren naar het soort huiltje). Na vier maanden zien babies al: als ik huil, komt iemand me troosten. En dan kunnen ze je ook "manipuleren" om te komen (niet dat ze dat zelf al doorhebben natuurlijk). Dus vanaf vier maanden kun je de methode toepassen zoals hiervoor beschreven. Wij deden altijd aai over de bol (niet praten, geen oogcontact), muziekje aan, weer weglopen. Bij ons werkte 't ook heel goed - na twee dagen hoefden we zelden vaker dan twee keer terug!

Slaap lekker!

liora
Manda

Hoe ging het?

Ueberhilde: een kind van vijf maanden manipuleert echt niet hoor! Daar gaat het niet om. Dit is echt een peutermethode en je voelt zelf aan wanneer dit kan of niet.

Manda Rijn
Hoe het ging

vannacht werd ze wakker, hebben we haar laten huilen, daarna werd ze zo nijdig dat ze een kwartier als een blazend kleine tijger tegen haar bedje heeft geschopt en gegild, de oudste werd wakker en toen heeft mijn man haar weer tussen ons in gelegen en is ze vrij snel in slaap gevallen tot normaal tijdstip.

Vanavond is ze 2x huilen in slaap gevallen, geweldig ! Eerst 5 en daarna 7 minuten. Vannacht weer afwachten.

Manda Rijn
Oh die babytijd

ja slopend.

Maar ik moet even denken aan die periode dat de jongste nog heel klein was, zo'n mini baby ze zijn zo klein tot een maand of 3, ze had het snel koud, ook s'nachts dik in de wol met kruikje (zomer 2009). Dan paktte ik haar uit haar wiegje naast mij en dan legde ik haar op mijn borst, met die schattige oogjes tevreden kijkend, mini handje mijn vinger omklemmend, en dan viel ze lekker warm in slaap op mij. Koesteren, koesteren voor altijd onthouden.

Mijn jongste is overigens 19 maanden, dat kleine vrouwtje heeft veel pit, die gaat de vakbond leiden zeg ik wel eens.

liora
Manda

Hoi Manda,

Ik heb de eerste nachten toen ik deze methode toepaste mijn oudste bij mij genomen. Misschien een idee?

Spannend, ik hoop dat jullie er ook zoveel baat bij zullen hebben!

Liora

vlinder72
Manda en liora

Ik hoop dat dat bij ons ook werkt. Tot nu toe is onze jongste een nogal koppig portret. Hij is trouwens ook 19 maanden. En het woord "nee" is nu al het meest gebruikte woord. En het continu roepen "waar ben je" als hij mij even niet ziet.

Maar dat slapen. Grrrrrr.

Bij hem werkt niets. Behalve een fles melk. Laten huilen kan wel. Hij valt uiteindelijk wel in slaap maar hij houdt het echt tijden vol. Ik heb nog nooit zo'n doorzetter meegemaakt. Niets een kwartiertje huilen. Nee, hoor gerust 1,5 uur. En hij is onze vierde dus wij zijn inmiddels wel iets gewend. Gelukkig slaapt hij tegenwoordig af en toe een nacht door en verder is hij overdag een engeltje (op het continu "nee" brullen na dan).

KIki
Hier ook vlinder

niets werkt alleen melk, die methode heb ik ook geprobeerd en dat werkte van geen kanten. Ja toen had ik een wakkere peuter en een wakkere dreumes :) Mijn dreumes is nu 16 maanden, Hij blijft gewoon meerdere keren per nacht wakker worden, als hij dan bij ons in bed komt gaat hij liggen keten. Dus dat is ook geen optie.

Ik zit het maar uit. Ik hoop echt dat het uiteindelijk zelf overgaat.

vlinder72
En weet je wat erg is kiki

Ik heb jaren het gecontroleerd huilen als hèt middel aanbevolen als kinderen niet doorsliepen. Het tovermiddel als niets anders werkt. Mijn drie kinderen deden het er geweldig door. Maar toen kwam onze vierde. Mijn hele zelfvertrouwen naar zijn grootje. Niets even huilen en dan slapen.

Dit is ook de eerste die af en toe in ons bed slaapt. Tja, ik moet toch echt slapen anders stort ik overdag in en mijn andere kinderen hebben ook niets aan een zombie moeder.

Hennah
Vlinder

Vlinder72: "Ik heb jaren het gecontroleerd huilen als hèt middel aanbevolen als kinderen niet doorsliepen. ... Maar toen kwam onze vierde. ... Niets even huilen en dan slapen."

Vlinder wat ben ik blij dat je dat schrijft. Ik voel me soms zo'n loser met onze niet-doorslapende dreumes. Laten huilen vond ik geen optie, omdat hij zo snel zo verschrikkelijk overstuur raakte en het alleen maar erger werd, hij kon zelfs "onbereikbaar" worden dan (terwijl hij normaal een heel vrolijk en communicatief kind is). Sterke eigen wil, paniek, overlevingsdrang? We hebben hem op een gegeven moment maar bij ons in bed genomen, zodat we zelf konden slapen. Dat scheelde een stuk, al twijfelde ik of dit pedagogisch wel juist was.

En nu, hij is drieeneenhalf, hebben we, uitgebreid aangekondigd, een Echte Eigen Kamer met een Echt Eigen Bed voor hem gemaakt, en hij vindt het geweldig, en van de ene dag op de andere slaapt hij de hele nacht in een eigen bed!!! We hebben gewoon lui gewacht tot de tijd er rijp voor was en het moment daar...

en die kamer, daar staan alleen wat oude spullen in en een matras op de grond, zo gezellig mogelijk neer gezet, maar echt bijzonder is het niet...nog geeneens een nieuw bed, want ik wilde het eerst proberen - maar goed ook want nu begrijpen wij wat hij wel en niet wil, we kunnen er nu goed met hem over praten. Het belangrijkste: een echt groot bed, zodat papa of mama er bij kan liggen om samen een boekje te lezen...

liora
Manda

Hoe gaat het met Mandarijntje en de nachten?

Manda Rijn
Nou

het gaat wel goed, ze valt makkelijk in slaap ! Alleen wordt ze nu erg vroeg wakker, afgelopen nachten tussen 5 en half 7. Dan ligt ze nog een paar uurtjes naast ons en als het wat later is gaan we naar beneden, dvd'tje aan en zelf nog even wat slapen op de bank.

Ze heeft weinig slaap nodig lijkt wel.

liora
Goed zeg

Wat fijn dat het al beter gaat! Als ze om 5 uur wakker wordt, wachten jullie dan ook vijf minuten?

Liora

Sascha2
Vraagje over deze methode

Dochter van 16 maanden krijst ook de longen uit haar lijf en ik weet echt niet meer wat te doen. Dus vandaag begonnen met deze methode. Mijn vraag: maakt het uit wie naar mijn huilende dochter teruggaat? Kunnen we dat afwisselen of juist niet?
Sascha (die maar weer een aai over een bol gaat uitdelen)

liora
Ehh

Weet ik niet, je kunt een tipsheet vragen op het c-bureau, daar staat deze methode in beschreven, en ook nog twee alternatieven. 16 maanden ook wel weer wat jonger dus dan ligt het misschien anders.
Bij mij zeiden ze wel nadrukkelijk: altijd hetzelfde doen, dus dan is het misschien handiger als altijd dezelfde teruggaat. Maar ik vermoed dat als jullie beiden altijd hetzelfde doen, dat niet meer zoveel uitmaakt.

Liora

Sascha2
Oke

Ik zal deze week mijn licht eens gaan opsteken. Sjemig, nooit geweten dat dreumesen zo eigenwijs en volhardend kunnen zijn, en dat bij de vierde ;)

eef!
Hier ook een niet doorslapende dreumes...

...van 15 maanden. En dat laten liggen maar wel troosten lijkt ons ook wel wat. We hebben het geprobeerd maar dan wel om de 5 minuten even ernaar toe. maar na een uur was hij zo overstuur dat hij moest overgeven! Moesten we hem er dus toch nog uithalen. Vannacht is mijn man er naast gaan slapen op een matrasje. Vandaag op het cb was het advies om een bedje bij ons op de kamer te zetten. Daar heb ik opzich geen problemen mee, maar hoe kom je daar dan weer vanaf? Gaat dat dan niet gepaard met vreselijke huilbuien. Heeft iemand hier ervaring mee? En denken jullie dat 15 maanden te jong is voor die methode? Een dreumes van 15 maanden zou toch inprincipe door moeten kunnen slapen? Eef.

Sascha2
Eef

Nou, hetzelfde verhaal hier dus. De methode van steeds even naar mijn huilende dochter toe, met steeds meer tijd ertussen, werkt niet. Ze raakt er meer van overstuur. Ik zat al te twijfelen om haar bed bij ons op de kamer te zetten. Als ik naast haar zit, gaat ze heel rustig slapen op dit moment. Maar ja, ik kan niet de hele tijd op haar kamer blijven en zodra ik ook maar enigszins richting uitgang beweeg, wordt ze wakker en komen de protesten. Toevallig heb ik vanmorgen besloten dat ik haar inderdaad bij ons op de kamer in haar bed laat slapen. Eerst maar eens allemaal weer slapen, dat is er de afgelopen weken niet echt van gekomen. Daarna zien we wel weer met het wennen van slapen in haar eigen kamer. Liever eerst de rust terug, ook voor mijn dochter. Het is wel prettig om het advies van jouw cb te lezen :)
O ja, een dreumes van 15 maanden zou in principe door moeten kunnen slapen, maar ervaring leert ook dat er legio dreumesen zijn die dat nog niet doen. Mijn oudste twee sliepen binnen zes respectievelijk negen weken door, mijn derde kind pas met 15 maanden en mijn vierde krijst nu dus alles bij elkaar. Maar zij sliep ook nog niet door. Doorslapen laat zich niet makkelijk dwingen

liora
Tipsheet

In het tipsheet werd dit allemaal besproken en ook verschillende methodes, zoals bij je kind gaan zitten.

Het afbouwen kw volgens mij ook aan de orde.

Succes, het is slopend!

Liora

Mariska
Tipsheet

Is dat de tipsheet van TripleP. Die heb ik hier vlgs mij liggen Sacha. Als het die is dan stuur ik um graag op hoor.

eef!
Stomme vraag...

Misschien een heel stomme vraag, maar wat is een tipsheet? En zou ieder cb die moeten hebben dan? Eef

liora
Triple p

Hoi,

Tipsheet is een soort informatiefolder van Triple P inderdaad. In Amsterdam werken alle c-bureaus hiermee, buiten Amsterdam niet overal.

Liora

Mariska
Hahahaha

tipsheet - wasdatdan... idd gewoon een foldertje met info :) Hier in Noord-Holland werken ook alle CB's ermee. Ik heb zelf niveau 2 en 3 gevolgd van TripleP ivm mijn werk.
geen stomme vraag btw... ik lach om het woord... tipsheet... :)

liora
Mariska

Wat is daar zo grappig aan? De methode kont uit Australie zoals je weet.

Sascha2
Mariska

Bewaar de folder maar even als je wilt, komt de 23e wel goed.

Sascha2
Liora

Dank voor de extra uitleg! Hoe gaat het nu met jouw jongste en slaap? Ik heb mijn dochter voorlopig bij ons op de kamer gelegd en dat levert voor nu de nodige rust op. Zo kan iedereen even bijtanken. Ze was zelf echt op van de strijd en dat is ook niet de bedoeling. Binnenkort maar eens beginnen met het lezen vam de verschillende mogelijkheden van he tipsheet.

liora
Fantastisch

Hier is het eigenlijk steeds beter geworden. Hij wordt nu steeds minder wakker, alleen nog vaak rond zes uur maar slaapt dan vaak uit zichzelf weer verder of heel soms ga ik hem zijn speentje geven dan.
Ik ben er echt zo gelukkig mee en kan daardoor ook overdag veel meer van hem genieten.

Heel belangrijk in alles is toch om geen melk meer te geven. Een dreumes moet niet al teveel spektakel verwachten bij wakker worden.

Liora

Sascha2
Fijn

He wat fijn Liora! Kan me voorstellen dat je overdag ook meer kunt genieten. Mijn dochter slaapt nu sinds drie avonden bij ons en heeft sindsdien geen melk meer nodig. Als zewakker is kan ik haar direct met geluidrn rustig krijgen en dan slaapt ze weer in. Wat een verschil!

liora
Sascha

Wat fijn dat ze op deze manier beter slaapt. En het is ook erg gezellig natuurlijk!

liora
Sascha

Wat fijn dat ze op deze manier beter slaapt. En het is ook erg gezellig natuurlijk!

Pagina's

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.