Home » Forum » Het is werkelijk gekmakend dreumes steeds ziek hoe weerstand

Het is werkelijk gekmakend Dreumes steeds ziek, hoe weerstand opkrikken?

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kiki
Het is werkelijk gekmakend Dreumes steeds ziek, hoe weerstand opkrikken?

Nou is mijn dreumes weer ziek. Had hij zes weken geleden een longontsteking, twee weken geleden had hij ook weer hoge koorts en nu is hij weer geveld door een bronchitis en een dubbele oorontsteking.

Ik word er echt niet goed van, straks krijgt hij ook nog die rottige griep. Eerst was hij zo gezond, mankeerde hij nooit wat. Het is echt iets van de laatste twee à drie maanden.

Hij gaat niet naar de creche, hij gaat niet naar de peuterspeelzaal (nog te jong) Dus daar pakt hij die virussen niet op. Maar ja, zieke en verkouden kinderen komt hij overal tegen en om nou alle kinderen als ze snuffig zijn maar te gaan weren is ook geen optie.

Hoe krijg ik nou in vredesnaam mijn dreumes weerstand weer op orde. Ik geef al extra vitamine, ik prop hem al vol met fruit. Moet ik nou wachten tot de zomer?

Massi Nissa
Ah nee

Kiki, wat een ellende. Zit je daar met een pasgeborene en een constant zieke dreumes. En wat naar voor je zoontje, dat arme jochie.
Ik heb helaas geen goeie tip, maar wel een virtuele knuffel voor jullie alletwee.
Groetjes
Massi

buzz
Oh

ik ken het, mijn zoontje was ook zo.
Mijn huisarts zij, tja hewt is gewoon zijn eigen weerstand, je doet niets fout en als je pech hebt duurt dat maar door.
De moet zakte me in de schoenen. En ja hoor ik mocht de afgelopen 3 jaar blij zijn als er 3 weken voorbij gingen zonder ziek zijn.
Nu is hij 4 en gaat het redelijk.
Alleen af en toe een snotneus en een hoestje, maar geen koorts of echt ziek.
De enige tip die de huisarts had was veel veel veel naar buiten. Als ze ziek zijn in de kinderwagen een wandeling, lekker inpakken enz, ook als het koud is, bacterien kunnen niet tegen de kou.
Verder niet te veel in verwarmde kamers slapen en goed luchten, liefst raam op een kier.
Dat waren de enige adviezen die ik had gekregen.
sterkte er mee, ik weet wat het is!

ayla
Ja hier ook

de eerste twee winters waren bij beide kinderen ene ramp, om de haverklap ziek, ik had echt een abonnement bij de ha en de hap. Bij de oudste ging het beter vanaf een jaar of drie, toen werd de weerstand blijkbaar beter en was ze minder vaak ziek

Linda99
Ondersteuning

Bij onze jongste heeft probiotica van AOV goed geholpen om de weerstand te verhogen. Het is er in poedervorm en mag door eten gemengd worden. Het is wel duur maar ik vond het de moeite waard.

Mark van Abcoud
Voedsel

Wat zijn je verdere voedingsgewoonten van je kind?

Voor een goede weerstand is veel meer nodig dan groente en fruit. Vooral een dieet met veel volle, vetrijke producten en eiwitrijk voedsel, volle melk, kaas, roomboter, rundvlees, heeft een goed effect op de weerstand van kleine kinderen. Vitamine D3 is ook belangrijk, krijgt hij dat extra?

Het komt tegenwoordig vaak voor dat ouders, uit misplaatste bezorgdheid, kinderen een soort, gechargeerd gezegd, weightwatchers dieet aansmeren. Terwijl kinderen juist behoefte hebben aan veel voedingstoffen en zeker niet aan caloriearm eten, dat dan wel weer vaak heel suikerrijk is.

Mark van Abcoud
Link

Hierbij nog een link naar aanleiding van mijn vorige bericht.

http://www.telegraaf.nl/etenengenieten/5357219/__Vet_eten_goed_voor_ziek...

Guinevere
Balen

Echt balen Kiki! En ik herken het ook wel: met onze jongste was het de eerste 1,5 jaar ook constant gezemel. Kinkhoest, longontsteking, voedselallergie, en dan ook nog om de week verkouden. Gelukkig is het na 1,5 jaar beter gegaan, en nu rent hij gewoon hard door bij al die verkoudheden. Dus ik hoop dat het bij jou ook zo gaat: als ze groter worden, worden ze ook minder kwetsbaar.

Kiki
Bedankt iedereen

Je kan hem momenteel omver blazen. Echt zo zielig.
Gisteren is hij opgenomen in het ziekenhuis omdat hij niet meer dronk en over de 40 graden koorts had.

Nu gaat het gelukkig wel iets beter en heb ik hem gelukkig weer thuis.

Ik ga in ieder geval eens kijken of dat spul van Linda werkt.

Mark bedankt voor de link, wij hebben inderdaad veel mager of halfvol. Halfvolle melk en magere Yoghurt ed Misschien zal ik eens naar de volle varianten overstappen

Mar
Ik geef echinaforce

Van Bloem. Die mag vanaf 1 jaar. Je telt de leeftijd van je pup en telt daar drie druppels bij op. Hier lijkt het wel goed te werken. Sterkte ermee!

Rianne Anders
Tips van een ouwe heks

Enige tipes voor weerstandverhoging met voeding
Wat kan helpen is, honing geven, een theelepeltje ergens doorheen bv door melk of pap, gember gebruiken, een klein beetje door pap of in pannekoek bv, bessensoorten, het extract sambucol is heel goed maar dan van de rooe bessensoorten, geen of zo weinig mogelijk zoetheid en vooral geen suiker gebruiken, vitamine d, vette visssoorten, traan, omega 3.

Maar wellicht is je kind bevattelijk voor de dingen, een bronchitus gaat mijns inziens niet zomaar weg, ik heb het zelf ook lang gehad als kind en bij mij moesten de amandelen en poliepen eruit, misschien toch eens navragen bij arts?
gr van rianne

Kadonaj
Afkloppen, maar...

Mijn zoontje heeft tot zijn 1e jaar 13 keer oorontsteking gehad en continue hoesten, ziek, koorts etc...hij heeft buisjes gekregen...

Afkloppen hoor, maar hij is nu al 2 maanden niet meer zo ziek geweest...

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.