Home » Forum » Hoe leer ik mijn dreumes het slaan op de tv af

Hoe leer ik mijn dreumes het slaan op de tv af.

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Boyohboy
Hoe leer ik mijn dreumes het slaan op de tv af.

Help. Mijn zoontje van 14 maanden heeft sinds 2 maanden zijn peilen gericht op het ontdekken van de tv. Dit doet hij echter niet met zijn oogjes of door voelen, maar door er op te slaan. Hard. Regelmatig ook met blokken oud, dus echt onschuldig is het niet (kans op schade). Ook kan meneer de aan en uitknop feilloos bedienen. We hebben van alles geprobeerd om af te leren...in de box, eindeloos nee zeggen, nee zeggen en met hem spelen, nee zetten en bij eigen speelgoed zetten, armpje weghalen, boos worden...noem maar op...alles ook dagen achter elkaar gedaan. Helpt niks.
Nu is ons mannetje sowieso een volhoudertje en accepteert hij moeilijk nee/pakt het zelden op...maar het tv ontdekken duurt nu wel erg lang en is echt wel het meest hardnekkige probleem. Iemand tips ? (Behalve tv ophangen of een tv kast aanschaffen, die heb ik gehoord en ben ik niet van plan). Dit gedrag laat hij trouwens zowel als de tv aanstaat, als wanneer hij uit is zien.

Jasmijn
hekje o.i.d.?

Kan je geen hekje om de tv heen zetten? Zodat hij er niet bij kan komen?

Mijntje
bakbeest

Wij hadden (en hebben) gelukkig zo'n ouderwets bakbeest van een televisie. Die kan wel tegen een stootje. Die nieuwe tv-tjes zijn veel te fragiel.
Kan je niet tijdelijk een bakbeest voor een tientje van marktplaats neerzetten tot hij deze fase voorbij is? Hoef je geen politieman te spelen.

Tihama
Waarom niet?

"Behalve tv ophangen of een tv kast aanschaffen, die heb ik gehoord en ben ik niet van plan"

Waarom is dat geen optie?
Voor onze peuter hebben we uiteindelijk zelfs een plank in die TV-kast geschroefd zodat hij niet meer bij de aan/uit-knop kon.

We hebben ook alle knoppen van ladekastjes geschroefd, zodat we die alleen nog met een zuignap konden openen. Die zuignap lag dan op 2 meter hoogte, alleen bereikbaar voor ons.
Ik vergeet nooit de prachtige staande lamp die zo'n leuk gong-geluid maakte als je die tegen de muur liet slaan. Eindeloos hebben we verboden. Maar tegen het doorzettingsvermogen van een ondernemende peuter en de grenzeloze creativiteit om onze maatregelen te omzeilen was niets opgewassen.

Wij kozen onze battles. Ik had geen zin om continu die strijd te voeren. Die lamp heb ik een keer 33 keer achter elkaar verboden. Want andere mensen zeiden dat je gewoon stug moest volhouden met verbieden. Ik ben toen gaan tellen.
Dat 'consequent verbieden' kan alleen bedacht zijn door mensen wiens kinderen minder doorzettingsvermogen hebben dan zijzelf. Die lamp is uiteindelijk een maandje naar zolder gegaan.

Die peuter is overigens inmiddels volwassen. Hij vindt die verhalen van vroeger nu vooral erg grappig.

Boyohboy
@tihama

@tihama dat overweeg ik niet omdat wij net verhuisd zijn en nieuwe meubels hebben, plus we geen tv hebben die opgehangen kan worden. Dan zou er een andere tv én een andere kast moeten komen voor een "fase".
Dat gaat mij een brug te ver.
Ook hier kiezen we onze strijd, het kattenvoer staat boven in de krabpaal, de kattenbak staat omgekeerd, de salontafel is leeg, staat niks meer op, net als de onderste plank van de boekenkast en de voorkant van het dressoir.

Ik merk inderdaad dat stug nee blijven zeggen niet helpt, daar maakt hij een spelletje van. Zodra ik aan kom lopen kruipt hij lachend weg om vervolgens weer terug te komen.
Mijn schoonvader heeft hem vanmorgen gewoon simpelweg genegeerd toen hij dit deed. Dat hielp, alleen ben ik bang dat mn tv dan echt een keer stuk gaat.

Wilgenkatje
Tv even weg

Gewoon, echt weg. Op de slaapkamer of zo.

Als je geen kastje wilt, tv niet kan ophangen / hoger zetten, als steeds verbieden niet helpt en je bang bent dat negeren op een dag het eind van je tv zal beteken, dan lijkt zit me de beste optie. Ik kan niks zinnigers verzinnen.

Mijntje
deurtjes met slotjes

Tijdelijk ander kastje van marktplaats, bv met deurtjes met een slotje. Wij hebben er een voor 20 euro op de kop getikt. Echt zonde anders van de tv en het is ook gevaarlijk voor je kindje.
Hij kruipt nu nog, maar niet lang meer.. Deze fase duurt nog wel even.

Jesse_1
Of

Helpt het als je de tv verstopt onder een doek of dekentje? (Als hij hem niet ziet, vergeet hij het misschien?)

Boyohboy
Jesse_1

Dat is een goeie om te proberen, wellicht helpt dat wat

mirreke
Tja, hij doet dit duidelijk om de aandacht

dus is negeren de beste optie. En dan maar hopen dat je tv het ook uithoudt.

Wij hebben hetzelfde gehad met de lade van de dvd-speler (die had je toen nog, haha...).

Kun je het trouwens niet omdraaien? Dat je hem vraagt om de tv aan te zetten als jullie tv gaan kijken. Zodat hij zich belangrijk voelt? En dus ook om hem uit te zetten?

Wij hebben kind in kwestie toen geleerd om dvd's te laden. Was wel even tanden bijten, maar het lukte. En toen dat eenmaal goed ging heeft hij nooit meer met dat ding gespeeld.

Boyohboy
@mirreke

Dat is inderdaad een goeie! Ik heb inderdaad het idee dat het niet eens om de tv maar om het uitlokken van de reactie gaat, dus dat effect weghalen klinkt als een goede oplossing!

Ik ben nu nog 1x flink mn tanden in het consequent zijn aan het zetten: zodra hij aan het tv meubel gaat staan, direct met neutraal gezicht ergens anders zetten en alleen neutraal "nee" zeggen. Het lijkt erop alsof de lol er al wat af gaat en het al iets minder vaak gebeurt. Mocht dit wederom zn vruchten niet afwerpen ga ik inderdaad eens kijken of ik hem een "belangrijke rol" kan geven, hij vindt het namelijk wel heel leuk om te helpen

Isa
Gebeurde hier ook

Mijn ervaring is dat zodra mijn dochter wat nieuws ontdekte ze stopte met het slaan van de tv. Het is geen leuke periode maar dat geldt ook voor de andere apparaten die in enkele gevallen kapot zijn gegaan door speel- en slagedrag.