Home » Forum » Ik ben geen mama maar neus

Ik ben geen mama, maar neus

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Neus
Ik ben geen mama, maar neus

Mijn zoontje van 2,5 noemt mij geen "mama", maar "neus". Is dat niet een beetje raar? Papa zegt hij wel (tegen papa) maar ik ben kennelijk "neus". Mijn neus is overigens niet opvallend, eerder bescheiden. Zou het iets psychologisch zijn?

Fleur Mas
Ik heb

er geen ervaring mee,en ik hoop dat ik je niet beledig,want zo is het absoluut niet bedoeld,maar ik zit hier wel op mijn stoeltje hartelijk te lachen,heb het nog nooit gehoord en schiet al in de lach als ik het me voorstel,
succes nog verder
mvg fleur

Petal
Hmm

Sorry, maar ik moest ook ontzettend lachen!

Ook geen ervaring, alhoewel zoon opeens heel zeurderig "mieeeeeee" kan mekkeren. Dat is dus een afkorting van mammie. Ik vind het vreselijk en probeer dus alleen op mama te reageren.

Maar neus??? Ik vind het wel lief eigenlijk.

buzz
Beetje genant

tot mijn zoon 2 en een half werd noemde hij mij ook geen mama, hij moemde mij ete.
Ik heet esther en hij hoort mijn man dat vaak zeggen vandaar denk ik.
Maar in de loop van de tijd kon hij wat beter praten en kwam de rr er wat beter uit waar door het eter werd. Kan je je voorstellen, in een winkel en dat hij mij even niet zag en dan heel hard eter begon te roepen. Waarop ik reageer alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. (mensen keken soms best vreemd na me of lacherig of of of.)
Ik ben toen heel bewust me zelf mama gaan noemen.
ipv dat ik zij, ik ga koken, of, ik moet even naar de wc, zeg ik nu, mama gaat koken, mama gaat even naar de wc.
groetjes esther
Binnen 2 maanden was het over en zij hij gewoon mama.

thein
Misschien negeren?

Telkens als hij neus zegt, gewoon negeren? Misschien dat hij dan begrijpt dat dat niet jouw naam is en indd vaak zeggen van mama?

Neus
Negeren

Ja dat doe ik nu ook maar: negeren. Eerst zei ik constant: ja inderdaad, ik heb een neus, jij ook (en wees op onze neuzen), na een tijd zei ik : nee ik heet Mama: niet Neus en nu negeer ik het maar. Als zoontje in paniek is: roept hij wel mama en niet neus. Het zal wel weer een fase zijn.

Erni
Mis, mis

Toen mijn zoontje ongeveer zo oud was, noemde hij mij consequent "Mis". Dat kwam nadat ik hem een paar keer vroeg of hij mama gemist had, als hij mij hartstochtelijk begroette bij de creche als ik hem kwam halen. Het heeft een paar maanden geduurd, daarna noemde hij mij gewoon weer mama :-). We vonden het wel amusant en hebben er verder geen aandacht aan besteed.

Groetjes,

Erni

Massi Nissa
En ik heet sinds kort

... mama inktvis. Geen flauw idee waar dochter dat vandaan heeft. Ik heb ook niet meer ledematen dan normaal voor een homo sapiens.
Ik vind die neus heel grappig en het 'etter'-verhaal is schitterend.
Groetjes
Massi

thein
Ow nu ik er zo over nadenk..

papa werd door zoontjelief vaak genoemd als: papa Shrek! Wanneer hij een groen monster tegen kwam op tv of waar dan ook, dan was het: "papa"! Mensen keken dan ook altijd heel verbaasd.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.