Home » Forum » Kindertandarts liefst in amsterdam

Kindertandarts, liefst in amsterdam

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anna3
Kindertandarts, liefst in amsterdam

Ik zoek voor mijn dochter, die nu bijna 2 is, in Amsterdam een kindertandarts. Dat moet een heel speciale man/vrouw is, want dochter is zo eigenwijs.. Wil bijvoorbeeld ook (nog steeds) niet tandenpoetsen. (We blijven zoeken naar manieren, tot nu toe met weinig resultaat. Ik heb hier al eens een draadje over gestart.)
Vandaar mijn vraag: wie kent zo'n tandarts?
En nu maar hopen dat ze van nature een goed gebit heeft. Overigens valt het me op dat haar (melk)tanden door ruimtegebrek niet goed in de rij staan.

Fatima
Gordel om

Als ze haar gordel niet om wil in de auto, gebeurt dat dan ook niet? Als ze opeens de weg wil oversteken, krijgt ze dat dan ook voor elkaar?

Welke methoden heb je al geprobeerd en waarom denk je dat een tandarts dat wel voor elkaar krijgt?

Temet
Anna

Ik heb er voor mijn kinderen geen ervaring, maar ik ben zelf geweest bij Rutgers in de Milletstraat, en dat is eigenlijk vooral een kindertandartsenpraktijk. Rutgers is maar éen van de tandartsen daar.

Even kijken, Google is mijn vriendje... jawel, ze heten gewoon Tandartsenpraktijk Milletstraat. En ze hebben een site, met het niet verrassende adres www.tandartsenpraktijkmilletstraat.nl. Ik zie nu ook dat de praktijk voor kindertandheelkunde kennelijk een aparte praktijk op datzelfde adres is.

Groeten,

Temet

dirksmama
Niet willen poetsen?

We zijn erg AP, maar er zijn dingen die gewoon moeten.
Dus onwillige peuters werden hier gewoon in de houdgreep gepoetst. Desnoods met 2 volwassenen.

Rosita
Ach anna3

een kindertandarts, hoe goed ook, zal daar niets aan veranderen hoor. Jij moet veranderen, een kind van bijna 2 dat niet wil poetsen pak je gewoon beet, huppetee, geen gezeur. Zij bepaalt niet wat er gebeurt, dat doe jij. Op deze manier loopt ze binnen no time helemaal over je heen (als dat nog niet het geval is).

Rosita
Dirksmama

Wat is AP?

Anna3
Fatima, dirksmama, rosita

Dit was geen sollicitatie naar het wijzende vingertje.

Ik vroeg alleen of jullie een goede kindertandarts wisten.

En ja: ik heb alles al geprobeerd en blijf dagelijks proberen. Ook de houdgreep is hier gepasseerd.

Anna3
Temet

Dankje. Ik ben op de site geweest van de Tandartsenpraktijk in de Milletstraat, maar daar lees ik dat het voor kinderen is die zijn doorverwezen door de eigen 'huistandarts', en die na een behandeling weer worden terugverwezen. Een specialist dus.
Onze huistandarts is een norse, stijve man, ik kan mij niets voorstellen bij een kindje daar in de stoel.
Hoe doen jullie dat: ga je naar een speciale kindertandarts?
En op welke leeftijd?
(Ik meende dat ik had gelezen dat je dat het beste kunt doen als een kind 2 jaar wordt.)

Polly Shearman
2?

wij nemen kinderen altijd mee naar de tandarts vanaf dat ze tanden hebben, spelenderwijs gaan ze op de stoel, en doet de tandarts een spiegeltje in hun mondje, maar de echte controle's beginnen pas als ze 5 zijn. Daarvoor kijkt de tandarts nauwelijks!

dus wat wil je dat die tandarts doet bij een kind van 2?
zeggen dat poetsen heel belangrijk is? en het voordoen??
Bespreek dat gewoon met je eigen tandarts dat dat is wat je wil..?!
groet, pol

Anna3
Polly

Ik dacht gewoon dat het een soort van richtlijn was dat je met je kind naar de tandarts gaat als het 2 jaar wordt, vandaar mijn vraag.
Dochter gaat ook met ons mee als dat zo uitkomt, maar aangezien onze tandarts een norsige man is die volgens mij geen raad weet met kinderen....

Chris35
Poetstip

kort filmpje (Dip en Dap oid) opzetten via bijv. Youtube en dan met kind op schoot kijken en poetsen. Hebben wij een half jaar gedaan. Toen verhuisd naar de spiegel en nu staat of zit ze in de badkamer en gaat het poetsen meestal goed. Ze is 3,5, vorige week voor de 3e keer naar de tandarts geweest en voor het eerst op de stoel gezeten. Weliswaar bij mij op schoot maar ik vond'r stoer!

Mamarijke
Zeker vanaf 2

jaar mee naar tandarts en vanaf 3 jaar behandelen.

Hier is de jongste al gevuld ook met 3 jaar :-(

guera
Kindertandarts

werkt altijd op basis van doorverwijzing en verder word je dan weer teurgverwezen.Als je eigen tandarts norse man is zou ik een gewone andere aardige tandarts zoeken. En verder inderdaad houdgreep en afwachten qua tandarts.Dochter hier poetst wel maar durfde echt niet naar detandarts. Wij gingen wel. Heel relaxed, Deden het voor, broer ook. Zij niet. Ze is nu 4,5 jaar en is net voor de eerste keer geweest (tandjes tellen verder durfde ze niet :). Tandarts ziet nog geen aanleiding tot doorverwijzing. Komt goed zegt ze. MAAR poetsen!!! wel doen!!!

Marie123
Elektrische tandenborstel

Wellicht zit je niet op de tip te wachten, maar bij ons is het een heel groot succes: een elektrische tandenborstel. Van Oral B. Eigenlijk pas geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, maar het gaat sneller, is leuker (met muziekjes) en grondiger. Liever dat dan niets. En het mooie is dat ie nu zelfs ook de andere borstel wil. Poetsen is hier nu een groot feest!

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.