Home » Forum » Laat zindelijkheid

Laat zindelijkheid

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Neeltje
Laat zindelijkheid

Zou laat zindelijkheid worden, erfelijk kunnen zijn?

kleinmaarfijn
Andere oorzaak?

Ik weet niet of het met erfelijkheid te maken heeft. Kan best, er is toch veel van de ontwikkeling terug te halen bij de ouders. Bijvoorbeeld lopen ook, ouders liepen snel, kindje vaak ook. Ook bij late lopers.

Kind moet hier ook aan toe zijn, met zindelijk worden.

Maar seizoen op dat moment werkt ook mee. Als jouw kind midden in de winter op de leeftijd is om te beginnen, wacht je toch met de luier uitlaten tot het voorjaar. (want koud en nat, en binnen natte broeken is ook niet handig.)

Hier was ons jongetje met 2 jaar al volop bezig met potje plassen en was bijna droog, tot mama ineens geopereerd moest worden, helemaal over en heeft nog een jaar geduurd voor hij weer zover was. Hij zei zelfs ikke niet potje, mama ziekenhuis toe. Ook geboorte van 2e kan meespelen of andere factoren, want dan zijn ze meer daar mee bezig en beginnen later of krijgen terugval.

Met ontlasting was die van ons ook laat want die ging net naar school. Had 1x op potje gedaan, maar was harde ontlasting. Niet fijn natuurlijk, kind wilde gelijk niet meer zitten op potje of wc. (dus wel staand plassen) Op school mag je niet staan plassen, dus daar met kleine wc trauma zitten overwonnen, nog 1 foutje op school. Da's niet leuk, dus toch maar op wc doen.

Dus er spelen vaak meerdere factoren mee, maar ik geloof zeker dat kinderen waarvan de ouders laat waren, zelf ook laat zindelijk zijn.

Vic
Wat vind je laat?

Je post bij Peutertijd, dus dan is het nog niet heel erg laat, vind ik. Wat bedoel je met laat zindelijk, 3,5 of ouder?

Neeltje
Laat

Sorry voor de wat late reactie
Ik versta onder laat zindelijk na 3,5 jaar. Mijn oudste (zoon) was pas met na 3 jaar en 9 maanden zindelijk, terwijl mij jongste (dochter) nu 3 jaar en 8 maanden, nog steeds niet zindelijk is (ze draagt nog een pamper). Terwijl ik en mijn zus ook heel laat zindelijk waren. Dus vandaar de vraag kan het erfelijk zijn.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.