Home » Forum » Last van geluiden

Last van geluiden

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
zon
Last van geluiden

het lijkt erop dat onze dochter van net 2 veel meer en veel beter hoort als ons. Ze heeft hier echt last van.
Overdag zijn er regelmatig geluiden die ze erg vervelend vindt zoals bepaalde huishoudelijke apparaten, de buurman die aan het klussen is, iemand die het raam van de auto aan het krabben is, een langskomende trein, etc. Au, niet leuk zegt ze dan en soms gaat ze huilen. Daarnaast is ze sinds kort 's nachts erg bang voor het hondje van de buren. Wij horen die eigenlijk nooit maar zij wel.
Herkennen jullie dat, dat je kind extra goed lijkt te horen? Ze is zeker geen bang kind dus ik denk niet dat het met angst te maken heeft, ze hoort alles gewoon veel harder als ons en vind dat geluid vervelend. Soms lijkt het zelfs echt pijn aan haar oren te doen.

Hanne.
Ja

ik herken het bij m'n zoon van 4, hoewel het wel iets van de laatste tijd is.

Als ik de mixer aan zet, en hij staat er naast dan doet ie z'n handen voor z'n oren en begint tamelijk panisch te roepen dat ik moet stoppen.

Ik heb er nog niet zo veel aandacht aan besteed (vooral omdat het in het verleden niet zo was)

Guinevere
Ja

Ja, mijn zoon heeft dat ook. Van jongs af aan hoort hij bepaalde geluiden beter dan andere mensen. Bijvoorbeeld brommers, dat doet hem zo'n pijn aan zijn oren dat ie er echt hysterisch van kan worden. Of een boor of de keukenmachine, we moeten hem echt waarschuwen als we die aanzetten. Inmiddels is ie 6 en kan er beter mee omgaan. Of zijn gehoor slijt al een beetje, dat scheelt ook. Bij hem komt het door problemen met de prikkelverwerking, hij heeft het niet alleen op auditief gebied maar ook bij bv. de tastzin. Je kunt eens googelen of in het archief zoeken naar "sensorische integratie" of "SI-probleem".
Neem het in elk geval serieus, geluiden kunnen écht pijn doen bij je dochter. Wij hebben een tijdje gedacht dat onze zoon zich aanstelde met die brommers, nou, mooi niet dus. Dus we zijn er ten onrechte een aantal keren boos over geweest, heb ik nu spijt van.

Petal
Ook

Zoon is nog steeds erg in de ban van geluiden. Hij hoort duidelijk beter dan wij. Meestal is er geen probleem als ik hem waarschuw (of hij ziet) dat ik de keukenmachine/stofzuiger aanzet. Hij weet nu ook dat hij zijn vingers in zijn oren kan stoppen.

Zoon hier kan echt panisch zijn als hij een geluidje hoort, heel lastig. Volgens mij is dat echt angst ipv pijn aan zijn oren maar misschien heb ik dat wel mis.

Guinevere
Pijn/angst

Ja, 't kan naast pijn ook nog angst zijn, die geluiden kunnen echt gaan galmen in die hoofdjes, als je er maar gevoelig voor bent...

ayla
Zelf en nog steeds

ik heb het zelf en ik heb er nog steeds last van. Kan me van mijn kindertijd herinneren dat ik echt hysterisch werd van de broodsnijmachine bij de bakker, en ook van een boormachine werd en word ik nog steeds panisch. Alleen al vanwege het geluid zal ik nooit zelf een gat boren. Ik kan nog steeds niet tegen harde geluiden. Ik heb ook het gevoel dat de geluiden bij mij veel harder aankomen dan bij anderen.

Massi Nissa
Ja hoor

Volgens mij hebben kleine kinderen vaak een veel beter gehoor dan volwassenen, maar er zit ook een andere component aan. Kleintjes kunnen zich minder goed ergens voor afsluiten. Ze horen echt alles, ook die geluiden die wij allang 'wegfilteren': verkeer (als je vlakbij een drukke weg woont), de afwasmachine, dat soort achtergrondruis horen ze ook allemaal, elke keer weer.
Ik heb trouwens precies hetzelfde als ayla, maar dan met geuren (ben er erg gevoelig voor en ruik bijna alles, ik lijk wel een hond).
Groetjes
Massi

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.