Home » Forum » Peuterpraat 13

Peuterpraat

30 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Temet
Peuterpraat

Het leven is hard voor een driejarige. Peuterdochter daagt grote broer van zes uit: wie het eerst bovenaan die grote stenen trap is. Broer wint uiteraard. En nog eens. " Mama, X speelt vals! Hij gaat steeds winnen!"

Groeten,

Temet

Mea Proefrok
Hahaha temet

Geweldig, die dochter van jou.

krin
Niet eerlijk

Zo een hoorde ik laatst ook van zoon (niet bepaald dreumes danwel peuter meer), toen hij ergens mee verloor. 'Ja maar dat is niet eerlijk want hij is veel beter!'

Maanve
Billen ruiken

Zoon van 19 maanden zegt nog niet heel veel, behalve zijn lievelingswoorden auto, fiets, bal en aap. Maar in nadoen en gekke gebaartjes kan hij al best wat.

Ik ren zoon vaak achterna als hij gepoept heeft en roep dan bah, bah, bah en ruik aan zijn billen. Vandaag in de drukke speeltuin kwam zoon naast me lopen, drukte zijn neus ergens op de hoogte van mijn billen en zei heel hard bah bah bah!
Heel fijn... Vooral omdat mijn man keihard ging lachen, terwijl ik deed of ik het niet hoorde.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Manda Rijn
Oh ja poep enzo

ze kunnen zo lekker voor schut zetten. Sta ik bij de buren te praten over iets serieus, komt mijn dochter langs met zo'n speelthermometer en hup duwt hem zo tegen mijn billen. Buurvrouw in een deuk.

En ze heeft nu het jongere buurmeisje de vieze variant van 'olifantje in het bos' geleerd, dat heeft ze samen met de oudste een keer verzonnen (poep, plas, snot en scheet).

Irene
Gras

Dochter (3): "eten poezen ook gras?". Ik "nee, koeien eten gras, en paarden...". Dochter: "eten koeien paarden?" (om vervolgens zelf heel hard te lachen, zucht dat mijn 11 jarige mij met de eigen woorden om de oren slaat ala, maar dat die van 3 er nu ook al mee begint...)

Temet
Speelgoed

Er is bezoek, dus peuter slooft zich uit ;-). En laat aan iemand trots Puppy zien: een pluchen hondje in dito mandje. "Blaft-ie ook?" vraagt de gast
"Nee, hij is van speelgoed gemaakt"

Groeten,

Temet

Irene
Speelgoed 2

Dochter zit met zo'n pluche poes die kan bewegen en geluid kan maken te spelen. Ze voert de poes met een lepeltje eten. Poes: "mauw, mauw", dochter: "zit niet te mauwen!"

Manda Rijn
;-)

peuters zijn zoooo leuk !!

Regien
Haha

Heerlijk die peuterpraat!
Dochter praat nog niet maar kijkt naar haar armbandje, pakt 'm met haar andere hand vast, kijkt dan naar mij en 'zegt' mmhhhh....alsof ze wil zeggen: "mooi hé?"

Hanne.
Handen op je tiet

Peuter (2) zegt kijkt mij bloedserieus aan een roept: 'Handen op je tiet'

Pas als ik naar het tot 'pistool' omgevormde knuistje kijk bedenk ik dat hij waarschijnlijk 'handen omhoog of ik schiet' bedoelt.

Petal
Hanne

Proest!

vaasje
Hanne

Haha geweldig!!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Irene
Dochter onderschat zichzelf niet...

Ik tegen dochter (3) die perse haar tekening in stukken wil knippen: "nou ja, je moet het zelf weten"
Dochter: "ja, ik weet ook altijd alles zelf!"

Temet
Irene

Geweldig. Heeft mijn dochter nog niet bedacht (komt mogelijk nog...)

Groeten,

Temet

Kiki
Mijn zoon van 2.5

Schatje waar komt de melk vandaan? uhm uit de koelkast.
Schatje waar komt de wol vandaan? uhm uit het bos
Schatje waar komt het ei vandaan? Uhm van een kolibrie

Tsja, ik laat wat liggen in de opvoeding geloof ik ...

Irene
Lekker!

Dochter (3) bekijkt de verpakking van een toetje: "oh, er zit peer in en banaan en musli en hooi!"

Irene
Biologie voor dummy's

Dochter (3): "ik weet niet van alle wormen de naam, maar wel van twee". Ik: "oh ja? Welke dan?". Dochter: "nou, regen en... euh.... naaktslak!"

Kiki
Who zal trots zijn

We zijn het knappe koppenspel aan het spel. Mijn zoon van 2 krijgt een vraag: Welk dier geeft melk.
Hij denkt even na en zegt: uhmmmm een mamma

Irene
Dochter heeft erover nagedacht

Dochter (3): "mam, waarom zeg je eigenlijk: daar zit een beestje? Want beestjes kunnen toch helemaal niet zitten? Je moet zeggen: daar staat een beestje!"

En een tijdje geleden zei ze ook al: "weet je wat ik raar vind? Dat je ook naar binnen gaat als je zegt dat je bij iemand langs gaat"

ChrisH
Fietsen

Jongste zoon en ik fietsen naar school via de busbaan met zo'n rode fietssuggestiestrook. Ik rijd op het zwarte deel in het midden als zoon zegt: "Mama, je mag niet op het autopad fietsen hoor."

Chris

Manda Rijn
Waarom daarom

Mandarijant wordt al weer bijna 3 en zit flink in de waaromfase. Zeg ik na een hele reeks antwoorden en nieuwe waarommen, "ik weet het niet".

"NEE niet weten niet, je moet DAAROM zeggen !"

oh ja dat was ook nog een optie.

En, ik zei laatst zuchtend nadat de zoveelste keer de bel ging "ik hou niet van mensen". Hoor ik vanuit de tuin "ik ook niet hou van mensen !".

Mea Proefrok
Oooo manda

Wat een heerlijk kind, die jongste van jou!

Manda Rijn
;-)

het is indd een heel droog en daardoor grappig figuur, heel ander karakter dan de oudste. De jongste is veel geslepener, droogjes vanuit een hoek een opmerking maken en nogal eigengereid. Gisteren was ze ontsnapt en liep poedeltje naakt op de stoep te zwaaien naar de overburen. Toen ik haar weer te pakken had "ik kan heeel goed de deur open maken".

Dus nu moeten we ons aanleren ook als we thuis zijn de deuren op het nachtslot te draaien wat nogal irritant werkt omdat de oudste dan regelmatig op een deur staat te bonken.

Temet
Praktisch

Dochter van 3 kleit een taart (ik ben net jarig geweest) "Mama, hoeveel jaar ben jij?" '44''dan maak ik 44 kaarsjes''da's wel erg veel hoor, 44 kaarsjes' dat vindt ze zelf kennelijk ook, want na een korte stilte
'ik doe als nep jij 3 jaar bent'

Groeten,

Temet

Mea Proefrok
Hihi

Hij is leuk, temet. 3, 44, what's the difference.

Elisabeth B.
Mijn driejarige

Mijn kleinste van drie had het laatst op de fiets op weg naar huis over jarig zijn en zo. Hij is niet zo lang geleden drie jaar geworden en mag binnenkort naar de peutergroep. Ik: en als je vier bent, dan ga je naar school. Hij: ik ben niet vier, ik ben 64!!

Temet
Elisabeth

Grappig he, die peuters. Gewoon geen benul van getallen. Wel het rijtje kunnen opdreunen (die van mij in elk geval wel), maar werkelijk geen idee wat zo'n getal betekent, en dat 64 toch echt iets wezenlijk anders is dan 4.

Groeten,

Temet

Elisabeth B.
Vanmorgen

"Mama, er zit honingmeloen op je broek!"
He, hoe kan dat nu al?!, denk ik. De broek die ik aanheb heeft een patroon van een Galia meloen en dat ziet mijn kleinste dus heel goed :-)

Manda Rijn
Niet!

ik niet 3, ik 40 !

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.