Home » Forum » Peuterspellen

Peuterspellen

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Dendy Pearson
Peuterspellen

De peuterspeelzaal waar zoon op zit bestaat dit jaar 15 jaar en dus is het feest. Ik zit in de activiteitencommissie en ik mag bedenken welke spelletjes er gedaan gaan worden op het feestje. Wie denkt er even mee?
Het is een kleine psz met een klein speelplaatsje. Budget is ook beperkt en het feestje duurt ong 2 uur.
Ben benieuwd!

Dendy

Vic
Spelletjes

Gaan jullie een spellencircuit doen, of gezamenlijke spellen? Ballen gooien, eierlopen, of met bekertjes water heen en weer rennen is natuurlijk altijd een succes. Gezamenlijk zou je bingo kunnen doen, of paaltjesvoetbal.

Henriette123
Schatgraven,

"schatgraven", prijsjes bijv bellenblaas in (een deel van)de zandbak verstoppen, en laten opgraven.
Ook spelletjes die de kinderen al kennen, voor de meeste peuters is een feest al spannend genoeg, en dan is het prettig als ze bekende spellen spelen.
Voor bingo, en paaltjes voetbal lijken ze mij veel te jong.

Hanne.
Op het kdv

Hier zijn op het kdv altijd een aantal standaard activiteiten tijdens het lentefeest

-Scheerschuim tekening maken (bus scheerschuim op een gladde tafel en tekenen maar)
-springkussen
-Cake versieren
-Schminken
-vissen vangen (zoals zo'n hegel puzzel maar dan in het groot)
-ballen gooien

schatgraven vind ik ook wel een leuk idee. Ga ik hier ook eens voorstellen.

T&T
Koekhappen!

altijd feest...koekhappen, spijkerpoepen, snoepjes uit een bak water happen, niet te diep en alleen als het mooi weer is ;)) oh ja ook voor mooi weer: waterpistolengevecht, waterballonnen! ezeltje prik, blindemannetje, taartjes versieren met slagroom en snoepjes... uuuhm, koekjes bakken (vooral heel lang met deeg laten ploeteren en kneden ;)) schatgraven is idd ook heel leuk.
En tja, een peuterfeest hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Als er slingers en ballonnen hangen, en er is taart, dan is het eigenlijk al feest.
Veel plezier, groetjes, Tess

Peuterjuf
Poppenkast

Het meeste is al genoemd. Ik zou ook kiezen voor een spellencircuit van bovengenoemde spelletjes, met daarbij de mogelijkheid om met een paar van de populairste speelgoedkisten te spelen. Maar ook zou ik een poppenkastvoorstelling organiseren van twintig tot dertig minuten voor alle kinderen. Met een krentenbol en limonade erbij is dat een prettig rustmoment en de kinderen vinden het altijd fijn. De helpende ouders kunnen in die tijd even puinruimen of tafels dekken en de limonade en krentenbol na de voorstelling serveren.
Succes,
Peuterjuf

Tijgeroog
Eten en poppenkast

Is 20 tot 30 minuten poppenkast niet heel lang voor de kinderen? Ik zou het denk ik wat korter doen, en je zou ook wat lekkers tijdens de poppenkast kunnen doen. Hier zitten ze altijd met een ijsje in de hand naar de poppenkast te kijken.
Hier sluiten ze het "zomerfeest" altijd af met een maaltijd. Alle ouders komen het laatste half uur en nemen simpele hapjes mee. Altijd erg geslaagd.
En misschien kun je een soort kruiptunnel/grot maken. (is er een thema?) Met lakens en tafels en daar dingen in hangen (stukjes touw ofzo) om het nog spannender te maken.

Dendy Pearson
Fantastisch

Wat een famtastische ideeen. Schatgraven is zeker een goeie en een rustmoment tijdens de poppenkast ook. Het moet idd niet te ingewikkeld worden, dat het feest is al al genoeg.

Dendy

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.