Home » Forum » Poepzindelijk

Poepzindelijk

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Maiky
Poepzindelijk

Ik heb een dochtertje van 3,7 jaar oud. We zijn hard bezig met de zindelijkheidstraining. Nu gaat het plassen al heel goed. Wel vaak een ongelukje, maar over het algemeen gaat het op het potje of op de wc. Nu gaat het poepen nog helemaal niet. Ze blijft in haar broek poepen. Wij hebben het idee dat ze het nog niet voelt aankomen, en dat het geen angst is voor de wc.

Wat kunnen wij nu het beste doen. Ik doe haar als we op stap gaan weer een luier aan, want ik kan geen poepbroek verschonen als we ergens anders zijn (of onderweg). Maar thuis wordt ik er ook gek van. Ze poept soms wel 3x op een dag in haar broek. Heb de neiging om haar weer een luier om te doen en dan over een tijdje op nieuw te proberen. Maar misschien is doorzetten wel handiger....

Wat zouden jullie doen?

dirksmama
Wat voor soort poep?

Wat voor soort poep maakt ze?
Bij relatief dunnenontlasting (bijvoorbeelde peuterdiarree) voelen ze het eht niet aankomen tot het laatste moment. In dat geval zou ik eerst het dieet aanpassen zodat er steviger drollen komen. En daarna pas concentreren op de plaats waar die drollen terecht moeten komen.

Maiky
Goede ontlasting

Ze heeft goede harde ontlasting. Ze moet echt persen om het er uit te krijgen. Je zou toch denken dat ze dat wel aanvoelt komen....

dirksmama
Blote billendagen

In dat geval zou ik uitleggen waarom ik het belangrijk vind dat poepen niet meer in de luier gebeurt, en dat ik geen zin meer heb in verschonen. Luier gaat alleen buitenshuis aan, binnenshuis blote billen. Goed tijden noteren waarop gepoept wordt en kijken of je een patroon ziet zodat je haar op tijd op de wc kunt zetten.

Maiky
Dank je

Voor de reactie dirksmama. We zullen de blote billen dagen eens in gaan voeren. Wordt wel moe van al het poepruimen ;-)

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.