Home » Forum » Potje eng

Potje eng?

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Zwelgje
Potje eng?

Mijn meisje van iets meer dan 15 maanden heeft gisteren haar eerste drolletje in het potje laten vallen, en vanmiddag een plasje. Gisteren was ze windjes aan het laten en liep ze al rood aan maar haar luiertje was 10 min. daarna nog schoon. Toen dacht ik, laat ik eens het potje uit de schuur halen en zien wat ze ermee doet. Zonder te aarzelen ging ze erop zitten en binnen 1 min. lag er een flinke keutel in. Ze stond op, keek ernaar, deinste een beetje terug maar vond het toch wel gek & interessant tegelijk. Zojuist weer, vol ongeloof kijken wat daar nu weer in lag. Het leek zelfs of ze een beetje bang was (?) Ik zet haar niet 5x per dag er op hoor, gewoon een keertje wanneer ik er aan denk en als de sfeer rustig is. Maar is dit eigenlijk wel goed voor haar? Anders stop ik er meteen mee.

marie
Doorzetten

Hallo
Ik zou zeggen - doorzetten !
Toen mijn kinderen die leeftijd hadden zaten ze gemiddeld 1 tot 2 keer per dag op het potje. Gewoon om te wennen dat je daar in je blote billen op zit (oefenen met kleren aan heb ik nooit begrepen).
Ik deed dat destijds meestal tijdens de Teletubbies ofzo en 's avonds voor het slapen gaan.
En dan maar vragen: "hoor je al wat?". Want mijn ervaring is dat ze eerder horen dan dat ze het voelen dat ze iets gedaan hebben.
En als ze iets "geproduceerd" hadden ze uitgebreid complimentjes geven en dan mochten ze (met hulp) de handel in de wc gooien en doorspoelen en dan uitzwaaien natuurlijk.
Met een maand of 18 zette ik ze 4 keer per dag (na het opstaan, voor en na de middagdut en voor het slapen gaan) op de pot. Ze waren toen tijdens de middagdut al droog.
Het resultaat was dat ze met 2 jaar dag en nacht zindelijk waren.
Met een beetje geluk gaat dat bij jullie ook zo werken?
succes

buzz
Knap hoor

zolang het zonder weerstand gaat zou ik doorgaan, als het een keer is dat ze niet wil zou stoppen maar het potje in het zicht in de kamer laten staan.

Guinevere
Waarom niet

Ik zou zeggen: zolang ze het leuk vindt en je er geen druk op uitoefent, waarom niet?
Ik zou er alleen niet te hard op rekenen dat ze op deze leeftijd al echt zindelijk wordt.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.