Home » Forum » Spelletjes voor driejarige

Spelletjes voor driejarige

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Roosje Katoen
Spelletjes voor driejarige

Weten jullie wat een leuk gezelschapsspelletje is voor een driejarige? Het lijkt me leuk om eens iets te kopen maar zie in de speelgoedwinkel door de bomen het bos niet meer. Wie heeft er tips?

Esc
Lotto en memory

Lotto (=bingo met plaatjes) en memory zijn hier een succes. En als bij Lotto alle kaarten vol zijn, dan laat ik haar haar ogen dichtdoen en haal een kaartje weg en dan moet zij op de kaarten zoeken welke er weg is. Hilarisch vindt ze dat! Bij memory haal ik een flink aantal kaartjes weg, zodat er nog 8 of 10 overblijven (dochter is precies 2,5 jaar). Maar ik lees vol belangstelling mee, want spelletjes doen vindt ze geweldig, maar ik vind lang niet alles leuk ;)

Linda99
Hier

...is kleurentorentjes (van Jumbo: http://www.jumbo.eu/nl/games/jeux-pour-enfants) erg geliefd. Ook Bambino Loco is erg leuk om samen te doen.

Roosje Katoen
Haha

Ik vind zelf ook lang niet alle spelletjes leuk ;-) Maar het lijkt me wel gezellig om af en toe een spelletje te doen. In elk geval leuker dan met autootjes spelen ;-)

Dat kleurentorentje ziet er wel leuk uit! Ben benieuwd of er meer tips komen.

egberdien
Keurentorentjes

spelden wij vroeger (35-40 jaar geleden) ook! Het zegt wel wat dat dit spel het zolang heeft uitgehouden. Wij spelen met onze dochter van 2,9 ook memory met 20 kaartjes. Het dora kaartspel is ook leuk.

zon
Wat wij doen

met dochter van 3,5 is memory, kleurentorentje, domino, winnie de pooh wiebelboom (net zoiets als toren van Pizza, dit is erg leuk en vindt ze heel spannend), en kwartet (van nijntje met grote plaatjes, was in het begin wel een beetje ingewikkeld maar na een aantal keer oefenen heeft ze het nu wel door). Ook koetje boe is leuk maar niet echt om alleen met je kind te doen, wij doen het vooral als er meerdere kinderen zijn. Electro vindt ze ook leuk, is vanaf 4 maar de makkelijke dingen kan ze goed.

Evita
Wie is het?

Gegarandeerd succes:).
Hier spelen we het dagelijks sinds dat hij het spel heeft gekregen.
Er staat 6+ op, maar hier verlies ik regelmatig van zoon (3.9 mnd).

Caroro
Wie is het

Wie is het vinden ze hier (5,5 en 3,5) erg leuk, maar de jongste moet ik nog wel helpen. Na de vraag: "Is het een meisje?" Antwoord: "ja" kan ze gerust vragen: "heeft 'ie een baard?". Tja, dan win je natuurlijk nooit... Oudste, en jongste ook, heeft soms ook nog moeite met welke plaatjes hij dan juist wel of niet moet dichtklappen: heeft 'ie een snor - ja, en dan juist alle snorren dichtklappen.
maar ja, wel een leuk spel dus, en als je het niet erg vindt om mee te spelen.

groet,
Caroro

Roosje Katoen
Wie is het

Dat is nog te hoog gegrepen voor mijn driejarige. Hij vindt het wel leuk om gewoon alle plaatjes dicht te klappen ;-)

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.