Home » Forum » Wie geeft er exra vitaminen

Wie geeft er exra vitaminen?

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Petal
Wie geeft er exra vitaminen?

Nav het draadje hierboven, vroeg ik me af hoeveel mensen hun kinderen extra vitaminen geven. Ik doe het (nog) niet, maar vroeg me wel af of dat eigenlijk wel moest.

Zoon 2j 9m eet trouwens best goed, dus hij krijgt vrijwel alle voedselgroepen binnen (en zeker groente en fruit). Heeft het dan nog wel zin?

Temet
Hier

ik ben er eigenlijk niet voor, maar vader heeft ze gekocht. Van davitamon, van die kauwtabletjes. Zoon (bijna 4)vindt ze lekker en weet dat hij er maar 1 mag. In die dosering zal het ook geen kwaad kunnen, maar nodig lijkt het met niet eigenlijk. Zoon is overigens een goede fruiteter, maar een groenteweigeraar (muv komkommer en tomaat)

Groeten,

Temet

Ayanna
Slechte periode

Ik heb ze gekocht toen zoontje al wekenlang weigerde om groente te eten. Ook was iedere dag fruit vaker een probleem in die tijd. Dit was tijdens najaar/winter en ik wilde toch dat hij iets van vitaminen binnen kreeg.
Nu eet hij redelijk, maar er zijn wel eens mindere dagen en dan krijgt hij zo'n vitaminepilletje. Of als hij tegen een verkoudheid aan zit.

Dendy Pearson
Ja

en iedere dag. Dochter eet niet geweldig en op deze manier hoop ik haar een beetje gezond te houden.

Dendy

Guinevere
Soms

Zoals ik hierboven al zei: soms geef ik ze. Ik heb het idee dat met die dingen het lichaam niet meer zelf gaat "vragen" om bepaalde voedingsmiddelen, dus ik ben er zuinig mee. Ik geef ze toch af en toe omdat zoon van bijna 2,5 in zijn hele leven misschien één eetlepel groente op heeft. Ik vermoed toch dat ie daarom links en rechts wat tekorten zou kunnen hebben, en hij heeft al een groeiachterstand. Melkproducten heeft ie ook al een hekel aan trouwens.

Petal
Aha

Ik denk dat ik mijn schrans-kind dus geen extra vitaminen hoef te geven, hij eet echt elke dag redelijk fruit en groente. Na een lastig 2e jaar (net op het kdv begonnen) is hij trouwens ook heel weinig ziek of verkouden nu dus dat zal wel goed zitten.

Guinevere
Moeilijk te ontwijken

Extra vitamines zijn trouwens moeilijk te ontwijken tegenwoordig. Echt niet normaal wat ze overal aan extra vitaminen in proppen. Alsof de mensen daar zelf niet over na kunnen denken. Maar het zal wel beter verkopen als er op staat "50% van je dagelijkse dosis vitamine x!"...

Jacoline29
Hier ook

extra vitamines.
Dochter eet heel slecht(3 jaar)en blijft niet lekker,dus beertjes erin 1x per dag en hopen dat ze daardoor sneller opknapt.

Linda99
En hier

Peuter heeft een zorg-verleden en pas sinds kort een beetje een goede weerstand. Toch is ze snel verkouden/hoesterig en eet ze absoluut niet gevarieerd (ze weigert veel, maar gelukkig niet meer alles).

Ik heb trouwens de zomerperiode geen vitamines gegeven omdat het erg goed met haar ging. Maar na weer ziek te zijn geweest staan ze weer in de vensterbank ;-)

Sascha2
Regelmatig

Als ik merk dat er weer van allerlei verkoudheden rondzwermen, krijgen mijn kinderen extra ondersteuning door Floradix Kinderen of door Sambucol Kinderen (vlierbessensiroop). Om de weerstand een extra ondersteuning te geven. Vooral voor mijn middelste is dat (in mijn ogen) nodig, omdat zij wars is van fruit en groente sinds kort mondjesmaat eet.

angel3
En d dan?

ai ai vit D is geloof ik nog 'verplicht' tot 4 jaar toch? (aangeraden). Dat heb ik nog nooit gegeven....Geef af en toe davitamon, ze denken dat het een snoepje is....:)

Sascha2
Angel

Inderdaad, het wordt geadviseerd om dagelijks vitamine d aan kinderen tot 4 jaar te geven. In floradix kinderen zit dat, dus hier krijgen ze het met regelmaat. Mijn jongste kreeg, net als de andere twee kinderen, eerst vitamine d van davitamon (vloeibaar), alleen kreeg zij er last van. Dus ermee gestopt. Gelukkig dat het in de floradix zit overigens, anders zou ik het vergeten :)

Petal
Vitamine d

Dat geef ik wel (als ik er aan denk) 's avonds een paar druppels. Maar daar ben ik pas een paar maanden geleden mee begonnen - erg he. Hier in Engeland is er volgens mij weinig info over dat je vitamine D hoort te geven, dus ik denk dat maar weinig kinderen het krijgen.

Marisie
Fijn om te lezen! (beetje ot)

Dat mijn kinderen niet de enige kinderen zijn die moeilijk eten! Ben hier een tijd gefrustreerd van geweest, maar laat het tegenwoordig er een beetje bij zitten. Biedt het wel aan. Als ze niet eten, dan in ieder geval 1 hapje om te proeven (groot applaus als het lukt) en verder laat ik het maar.

Maar die van mij gaan dus ook aan de vitamines, want ze zijn allebei alweer ziek (gaan ook naar de creche), dus ik probeer op deze manier een beetje weerstand bij ze op te bouwen.

ayla
Heel erg maar nooit

ik heb het in huis maar geef het nooit, oudste nooit gegeven en bij jongste denk ik ook niet eraan. Tja ze zijn niet heel vaak ziek, eten vaak hun fruit dus het komt wel goed

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.