Home » Forum » Zindelijk maken 2

Zindelijk maken

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
eveline turfboer
Zindelijk maken

Mijn dochtertje van bijna twee jaar heeft interesse in het zindelijk worden.
Ze geeft al goed aan als ze moet poepen. Poepen wil ze ook niet meer in haar luier.
Mooi zou je denken, maar plassen doet ze wel op het potje..poepen doet ze er naast.
Nu zeg ik steeds goed dat je gepoept hebt...de volgende x in het potje he?
Ik leg m.b.v een doekje haar drolletje in het potje en zeg daar moet hij in he...niet op de grond want dat is bah. Samen spoelen we het poepje wweg door de wc.

Mensen nog tips? Ze is nog niet gevoelig voor belonung in de vorm van stickers. Daar is ze nog te jong voor. Verbale beloning doe ik al...want daar straalt ze van.

vlinder72
Twee potjes

Ik zou een tweede potje ernaast zetten. Een voor pla en een heel speciaal potje voor poep.

P
Niet gevoelig voor stickers?

Dat weet je nooit! Als jij mooie stickers koopt, een papiertje print met lege vakjes en je geeft haar een sticker als ze op het potje plast en geen sticker als ze naar het potje poept.... ik weet niet of ze dan niet gevoelig is voor stickers!

Tasja123
Nieuwe tactiek...

Gisteravond ontdekte ik dat ik niet genoeg luiers heb voor een lang weekend. De rest wat er nog lag stiekem opgeborgen. Luier aan voor in bed en vanmorgen gezegd ze zijn op en papa heeft geen nieuwe meegenomen gisteren, dus moet je maar een onderbroek aan. Tja, er zat niks anders op. Vanochtend thuis, vanmiddag naar het bos en strand en keurig Ei ze als ze moest plassen, het is niet 1 keer mis gegaan vandaag. Geen strijd om naar de wc te gaan, niks......

Tot nu toe ging het kort goed en daarna was de lol er af en had ze geen zin meer. Dus ben reuze trots dat ze de hele dag droog is gebleven, lang leven de sluitingstijden van de winkels... Hahahahaaha morgen weer geen luiers. Vanavond kon ik "gelukkig" nog ergens een luier vinden voor de nacht. :-) Dat zou wel wat veel van het goed zijn in 1 keer maar misschien doet ze het wel.

Hopelijk zet ze nu door. En blijft ze zindelijk... We wisten wel dat ze het kon, ze had alleen geen zin (en dat zei ze vaak ook)......

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Stoepkrijt
Geen zin

Ik zit illegaal mee te lezen want mijn dochter is al een puber, maar ik herken je verhaal. Mijn dochter had ook vaak geen zin. Gelukkig was het toen zomer en speelde ze buiten. Als ze dan in haar broek had geplast, had ik het steeds even druk. Geeft niks hoor lieverd, ik pak zo een droge broek, eerst even dit afmaken. De plas werd dan koud en dat was een akelig gevoel. Al snel had ze door dat ze maar beter haar plas op het potje kon doen, ook al had ze er geen zin in.

Tasja123
4 dagen later en 2 ongelukjes

Ze meld keurig als ze moet. Ze heeft nog maar 2 kleine ongelukjes gehad tijdens het eten. Dus eerst. Ff naar de wc laten gaan. Samen nieuwe onderbroekjes gekocht, ze is bere trots.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.