Home » Forum » 10 jarige uit school alleen thuis

10-jarige uit school alleen thuis?

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anne
10-jarige uit school alleen thuis?

Even vraag: ik overweeg de BSO (1 dg pw) op te zeggen voor zoon van 10.
Hij vindt het al lang niet meer leuk, heeft er geen vriendjes, zelfs geen andere jongetjes van (een beetje) zijn leeftijd. Regelt de laatste tijd bijna aldoor speelafspraken etc.
Zonde van het geld.

Ik twijfel wel: want ALS we opzeggen en hij dus 1x pw een middag alleen thuis zit, dan gaat hij vast alleen tv kijken, I-potten en computeren en dat willen we niet (voor 17 uur is bij ons de regel). Dat is eigenlijk mijn enige punt van twijfel.

Zoon zit in groep 7 (begin aug wordt hij 11) en is vaker een paar uur alleen. Bovendien zal zijn oudere zus meestal tussendoor even thuis zijn (uit school, voor ze weer naar clubje gaat). Hoewel ze wel eens ruzie maken, denk ik dat het gezien de beperkte tijd en het feit dat zij toch huiswerk moet maken (en evt. naar haar kamer vertrekt als ze last van hem heeft) geen probleem is. Juist wel prettig dat zij er nog even is.

Oja, we wonen dicht bij school, dus verder ook geen angst dat er onderweg iets gebeurt.

Wat vinden jullie?

skik
Doen

Wat doet hij nu op de bso, zo zonder speelkameraadjes? Waarschijnlijk ook alleen maar hangen of iets met een beeldscherm. En buiten dat, is het zo erg als hij 1 dag in de week twee uur 'te vroeg' achter de buis hangt? Desnoods perk je de beelschermtijd op andere dagen wat in om het te compenseren. Bovendien zeg je dat je zoon nu op bso-dagen steeds speelafspraken regelt, dat zal hij straks toch ook blijven doen?

skik

sonj@
Doen!

Ja hoor gewoon doen. Daar zou ik zelf niet eens over twijfelen. Hier hebben broer en zus ook met regelmaat ruzie, maar als ze samen alleen thuis zijn, dan gaat het juist hardstikke goed en zonder ruzie.
Tja, dat tv kijken en computeren ... of nogmaals de afspraak samen doornemen en aangeven iets in de trant van "we vinden je oud genoeg om niet meer naar de BSO te hoeven, maar we verwachten dan wel van je ..." Of er iets "makkelijker" in zijn en denken van "ach die ene keer per week dat hij wel wat langer dan anders tv kijkt, computert, etc...

P
Ach

Je kunt toch die beeldschermtijd een uurtje naar voren halen op die dag? Waarom toch zo moeilijk doen, geef hem die lol in ruil voor het geld wat jij gaat besparen. Inderdaad kun je, als je dat echt wil het een andere dag pas na het eten toestaan.

Picasso
Hier ook

Dochter van 11 zit sinds dit jaar ook niet meer op de bso en gaat alleen naar huis. En dan mag ze van mij op de wii. Weet ik tenminste wat ze uitspookt en voor haar lekker omdat een keer zonder zusje te doen.
Deal is wel dat als ze huiswerk heeft ze dat eerst doet.

Annet
Ik zou ruimhartig een half uur langer scherm geven

Dan mag hij op die dag al om 16.30 uur op een scherm. Feest! ;-))
Mocht hij dan toch eerder starten, dan lijkt me dat ook geen probleem. Maar het zou zomaar kunnen dat hij heel blij is met die extra 30 minuten.

Verder is alleen thuis geen probleem als hij er ook geen moeite mee heeft. Mijn zoon is precies even oud en komt twee keer per week alleen thuis (met ov) en vertrekt ook weer zelfstandig naar sport. Hij vindt het wel leuker als zijn grote zus ook thuis is maar dat is lang niet altijd zo.
Wij hebben de BSO al opgezegd na de meivakantie van vorig schooljaar, vanwege de hoge kosten. De BSO was nog wel leuk.

ijsvogeltje
Ook gedaan

Vergelijkbare situatie hier, en ook BSO opgezegd. En die computertijd zou ik gewoon lekker naar voren halen. Prima als hij om 15.30 achter de computer gaat, maar dan dus niet meer als jij thuis komt. Is ook wel zo gezellig:-)

Pham
Proberen

Zou het een aantal keer proberen voordat je de BSO opzegt. Gewoon zoon een paar keer alleen naar huis laten gaan en duidelijke afspraken maken.

Een vraag die bij mij wel opkomt: hoe ga je dat met schoolvakanties doen? Had je dan ook BSO voor zoon, dan zou hij een hele maandag alleen zijn? Bij de meeste BSO's kun je in dat geval een 12 weken contract afsluiten.

Pham

Anne
Opgezegd!

Dank voor jullie reakties, net even wat ik nodig had om overtuigd te raken. Man was ook snel overtuigd, dus BSO al opgezegd!!
Inderdaad ruimhartig half uur eerder tv tijd gegeven - even kijken of hij zich eraan houdt :-).

In de vakanties gebruikten we al niet altijd BSO (regelmatig zelf weg) en kunnen we evt. nog een beetje oppasmeisjes inschakelen als we dat handig vinden. Stuk goedkoper en betaal je alleen die uren (niet hele dag) die je gebruikt.

Tasja123
Hier ook 1 middag alleen.

Mijn oudste van 10 is ook 1 middag in de week alleen thuis. Ik ben dan naar gym met 1 van de jongere kinderen. Hij vindt het heerlijk, zelf een tv zender kiezen, op de wii zonder gezeur. Heerlijk!

Mijn zoon kan ook bij de sporthal komen in ons geval, soms doet hij dat. Soms gaat hij spelen, soms neemt hij iemand mee voor te spelen.

De bso is een alternatief. Ook buiten rondhangen.... Dat laatste is niet mijn keus. We hebben wel afspraken over wat mag en niet

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.