Home » Forum » 11 en 9 jaar oud alleen thuis laten

11 en 9 jaar oud alleen thuis laten

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Fly
11 en 9 jaar oud alleen thuis laten

Ik ben me na een tijdje in het buitenland (VS) te hebben gezeten weer aan het orienteren op de Nederlandse banenmarkt. 3 jaar geleden had ik een part time baan die ik goed kon combineren met het ouderschap. Nu denk ik dat ik al gauw een fulltime baan moet accepteren wil ik nog ooit aan de bak komen (45+ en herintreder!). Mijn vraag is kan ik evt mijn kinderen een uurtje of 2 alleen laten thuis na school. Nu ik er nog wel dagelijks ben zijn ze zelf vaak de deur uit of ze lopejn in en uit! Eentje zit heel vaak alleen op de kamer te computeren. Ze zijn bijna 11 en 9 jaar oud en het zijn meiden. Ze zijn wel opletttend en ik kan ze wel vertrouwen denk ik. Ik weet nog niet zo goed hoe ik dat moet aanpakken. O ja ze willen absoluut niet naar de BSO (hebben ze vroeger wel gedaan).

Wie heeft daar ervaring mee?
groetjes
Fly

Vic
Bso

Mijn kinderen willen ook niet altijd naar de BSO. Helaas voor hun hebben ze daar (nog even) geen stem in. Het lijkt me voor kinderen niet leuk om elke dag alleen thuis te komen in een leeg huis. Ik heb met mijn oudste (nu groep 7) afgesproken dat ik er in groep 8 over ga nadenken om de BSO op de lange schooldagen op te zeggen, ook als voorbereiding op het vo. Op woensdag zou ze 5,5 uur alleen thuis zijn en dat vind ik te lang om dat structureel te doen.

Fly
Vic

Ja de woensdag dat ben ik met je eens daar zou ik ook oppas voor moeten vinden of iets dergelijks, (of niet werken :))
Maar op andere dagen zijn het misschien maar anderhalf uur of max 2 uur (die ze sowieso al vaak buiten doorbrengen of bij vriendjes. Wat zou je dan doen als ze bijv een vriendinnetje mee willen nemen en je bent er zelf niet?

Annet
Hier eerst geen vriendinnen mee

Oudste van 11 is ook geregeld alleen thuis. Eerst mocht ze dan geen vriendin meenemen. Later wel maar dan alleen als het met mij was afgesproken (het hangt dus erg af van welke vriendin).
1x per week past ze op broertje van 7, ruim een uur . Dan mogen ze allebei niemand meenemen.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.