Home » Forum » 12 jarige met slaapprobleemangst

12 jarige met slaapprobleem/angst

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
mamsC
12 jarige met slaapprobleem/angst

Hebben we het één net gehad, dient het andere zich aan. Sinds 2,5 week heeft onze dochter een slaapangst ontwikkeld van heb ik me jou daar. Ze hoort allerlei geluiden, ziet allerlei schaduwen, is niet tot positief of relativerend denken in staat. Om een lang verhaal kort te maken; ze slaapt nu op een matras in onze kamer, omdat we rust willen. Maar nu nog (met melatonine en bij ons in de buurt) rilt ze van angst. Ze heeft altijd wel een winterdip gehad, maar door een slaapwandelende pleegbroer, is dit zo versterkt dat het voor haar onhoudbaar is geworden.
Waarom wij het "goed" vinden dat zij bij ons slaapt? Ze slaapt een eind bij ons vandaan en haar elke keer terug brengen, kost een hoop energie. Deze maand heeft ze haar eindCITO. (door verhuizing geen NIO, geen entree en geen drempelonderzoek gehad) Daarbij is ze redelijk faalangstig, dus willen wij voor haar vooral rust, rust, rust.
Maar dat betekent dat we vanaf midden februari er tegenaan moeten haar weer in haar eigen bed te krijgen. Onze vraag: herkent iemand dit? En welke tips heb je voor ons?

Zilli
Klamboe

Mijn dochter ging rustiger slapen toen ik een klamboe ophing, met lichtjes erin (niet te fel) en allerlei mooie sterren etc. Dat gaf t idee van een tentje. En ik zette vaak pianomuziek aan (Satie bv) op de herhaalknop. Steeds hetzelfde muziekje werkte meditatief. Het is nog steeds vaak gedonder met inslapen en bang zijn, maar deze twee dingen hielpen in elk geval iets.
Succes ermee!

madelief
Nou cootje

Hier zelfde met Maarten... Geen enorme angsten maar ligt ook op luchtbed hiernaast. Geef hem nu melatonine forte en zowaar vannacht in eigen bed geslapen!! Moet ook weer in ritme komen na de vakantie denk ik. Verder zit ik het maar uit. Leg het wel uit, wil ook privacy hebben. Gelukkig ben ik aan het schilderen en slapen we volgende week bij hem op de kamer. Ligt hij in elk geval weer in zijn bed en zakken wij straks weer een verdieping lager;) geen tips maar heeel herkenbaar!!!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

mamsC
Zilli

Ik heb haar ook al voorgesteld om een radio aan te zetten, maar dan kan ze zich niet focussen op andere dingen. Aan haar bed hangen lampjes, lieve bloemlampjes. We weten ieder jaar dat ze dit heeft in de winter, maar na het slaapwandelverhaal is het gewoon geescaleerd. Bij haar vader slaapt ze op de trap naar zolder totdat zijn vriendin haar weer naar bed brengt en een tijd erbij blijft. Ik weet gewoon niet zo goed wat wijsheid is.

toja
Toevallig

Hoi c,
Hier ook hetzelfde met T.! We zijn vandaag met melatonine gestart. Angsten heeft hij al langer. Daar zijn we nu mee aan het werk in de vorm van cognitieve gedragstherapie. Zij leren hem daar omdenken en ook accepteren. Hij ligt trouwens wel in zijn eigen bed. En hij is zelf diegene die aan de wandel is.
Voor nu zou ik het gewoon zo laten. Misschien gaat het wel vanzelf beter na de Cito. Dan wordt het ook weer wat langer licht buiten ( hoop ik:-) ).
Ps. Leuk om te lezen van je jongste!
Verstuurd met de Ouders Online iPad app.

spookje
Slaapwandelende broer

Is ze eens geschroken van de slaapwandelende broer dat ze nu zo angstig is? Misschien vindt ze ook meer rust als dat wordt opgelost.

Lijkt me behoorlijk onrustig hoor met zo iemand in huis (ik zelf spookte in de vroege puberteit ook behoorlijk rond; werd eens midden in de nacht in een donkere huiskamer wakker).

Succes voor jou en je dochter.

Lou
In meegaan

Ik zou het net zo doen als jij. Rust is voor haar nu het belangrijkste. Dan maar op jullie kamer. Hoe dat straks moet met de terugverhuizing, joh dat zie je dan wel weer. Ze is 12, misschien wil ze zelf na een tijdje wel graag weer op haar eigen kamer slapen.

Mijn dochter van 11 slaapt moeilijk in en wil graag dat ik erbij blijf tot ze slaapt. Onze oplossing: melatonine en lezen. De melatonine werkt vrij stipt na een half uur, dus tegen die tijd loop ik even binnen, ik zie haar in slaap vallen en zij voelt zich veilig.

Wat je ook kunt doen is een ontspanningsoefening, die jij uitspreekt terwijl zij ligt. Ontspan je voeten, ontspan je benen, en zo het hele lichaam langs. Veel geruststellende woorden tussendoor. Aan het eind kun je dan zeggen dat ze het "volumeknopje" van haar gedachten langzaam terug kan draaien, bijvoorbeeld van 5 naar 1. Ik verzin altijd maar wat, maar veel van die gedachtenoefeningetjes helpen echt. Als ze zich maar rustig en veilig gaat voelen is het goed.

mamsC
Dank je

Lou, welke melatonine gebruik jij? Ik heb voor haar sleepz time release om door te kunnen slapen, maar ze zegt dat het niet werkt. Dormaesan druppels voor in te gaan slapen, spuugt ze bijna weer uit. (neemt moeilijk medicatie in, al vanaf haar bestaan)
Donderdag naar de huisarts geweest. Die zegt ook: Lekker bij je laten slapen tot na de testen. Doorgaan met de medicatie. Maar nog belangrijker.. er was een nieuwe praktijk assistente. een afgestudeerde psycholoog met specialisatie Angst. Volgende week mag ze al komen. Top!

Lou
Ook sleepz

Ik heb de gewone sleepz melatonine van het Kruidvat, zonder time release, want hier gaat het vooral om het inslapen. Mijn dochter neemt slechts 1 pilletje, echt een superlage dosis dus. Het kan zelfs haast niet veel meer dan een placebo-effect zijn dat maakt dat ze daarvan in slaap valt :-)

Die druppels ken ik niet. Maar je kunt natuurlijk wel in overleg met de huisarts de dosering melatonine verhogen als je denkt dat het niet werkt.

Fijn dat je in elk geval snel bij de psycholoog terecht kan. Dat lijkt me een goede stap want die angst is gewoon niet goed natuurlijk, wat dat betreft is melatonine puur symptoombestrijding. Succes ermee!

Rafelkap
Twee pilletjes

Wij geven ons zoontje van 6 twee pilletjes melatomine, zo slaapt hij lekker snel in. Een pilletje en hij ligt eindeloos wakker. Dit dus ondanks de zeer lage dosis. Volgens mij maakt het merk niet uit, als er maar melatomine in zit. Sleepz klinkt natuurlijk al heel slaapwekkend maar dat zal puur reclame zijn.
Heel veel geluk met je kind en hopelijk zit ze snel wat lekkerder in haar vel! Voor jullie ook slopend dit..

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.