Home » Forum » 4 jarige voor het eerst op kamp

4 jarige voor het eerst op kamp

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
exhulpeloos
4 jarige voor het eerst op kamp

mijn "kleintje" is voor het eerst 5 dagen op kamp, gelukkig samen met haar grotere zus. Ze is nog nooit met onbekenden op kamp geweest, dus ik vind het erg spannend.Het is een vakantiekamp.

Ik hoop dat het goed gaat, maar ik zou zo graag even om een hoekje willen kijken.

Loslaten is erg moeilijk

annemir
Loslaten?

hoi,
loslaten? ze is 4? ik vind het erg vroeg hoor om dan 5 dagen op kamp te zijn. Ik zou dat niet kunnen. loslaten begin ik wel later aan;-)

Ilva
Waarom?

Waarom gaat een 4-jarige op kamp? Jeetje dat is wel erg jong. Voor het eerst naar school is toch wel spannend genoeg?

vlinder72
Hoe gaat het?

Toch ben ik wel heel benieuwd hoe het gegaan. Onze zoons wilden dit jaar ook graag op kamp. De ouste is 8 jaar en de tweede 6 jaar. Wij hadden een drie dagen kamp uitgezocht op ongeveer 10 kilometer van ons huis af. Maar wij hebben het toch niet gedaan omdat wij onze tweede toch nog te jong vonden. Vond hij zelf natuurlijk helemaal niet. Volgend jaar mogen ze waarschijnlijk wel. Ik ben daarom toch wel benieuwd hoe het gaat. Wat voor soort kamp is het? Ik heb heel veel folders van kampen gelezen maar de minimale leeftijd was meestal 6 of 7 jaar. Of was 4 jaar misschien een typefoutje.

exhulpeloos
Tijd om bij te tanken

helaas heb/ had ik deze zomer geen mogelijkheid om met de kinderen weg te gaan. Aan het verhuizen/ net gescheiden en de kinderen met 2 mnd vakantie.

Deze organisatie biedt kampen aan voor mensen in mijn situatie en dus ook kinderen met vergelijkbare situaties.

Vorige week is de oudste geweest samen met een vriendin en deze week de 2 jongsten. Zo kon ik voor alle kids iets leuks doen en wat aandacht geven.

4 jaar is wel jong, maar ze gaat al vanaf 2.5 jaar hele dsagen naar school en naschoolse opvang dus is ze wel iets gewend, logeren bij bv opa en oma ( 2 weken) is ook geen probleem, maar ja dat is bij bekenden.

Ik weet dat ze de jongste van de groep is ( 12 kinderen) en meestal met haar grote, blauwe ogen windt ze iedereen wel om haar vinger.

Ik kan haar vrijdag zelf niet ophalen en zal dan pas zaterdag zien en dat vind ik wel lastig. Ik ga ervan uit dat ze het goed hebben, maar wat zou ik het graag willen zien.

loslaten is niet altijd even leuk.

Savon
Hebben ze geen site?

Dit jaar ging mijn middelste van 10 voor het eerst op kamp, met een vriendje mee. Op het vriendje na allemaal onbekenden en al is hij dan 10, ik vond het eigenlijk maar niks. Gelukkig hadden ze een site waar elke dag een verslag op stond, zo kon ik toch stiekem een beetje meekijken. Misschien hebben ze dat bij jullie ook?

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.