Home » Forum » 6 jarige erg gevoelig voor kritiek op kleding

6 jarige erg gevoelig voor kritiek op kleding

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
mimi
6 jarige erg gevoelig voor kritiek op kleding

Mijn 6 jarige dochter wil regelmatig kleding niet meer aan omdat klasgenootjes zeggen dat ze het niet mooi vinden.
Het gaat dan juist om haar mooiste jurkje en haar schoenen met lampjes.
Ook wil ze als ze een rokje draagt daar perse een legging of kort broekje (speciaal daarvoor aangeschaft)onder want owee dat iemand haar onderbroek ziet...
Dit heeft natuurlijk meer met weerbaarheid dan met kleding te maken. Hoe leer ik haar dat ze zich niets van die kinderen aan moet trekken?
Met uitleggen en erover praten kom ik niet verder.
Ik heb het er ook al met de juf over gehad. Haar juf en ik hebben niet de indruk dat ze gepest wordt. Ze heeft ook normaal vriendinnetjes waar ze graag mee speelt.
Ik vind het ook zo zonde van haar mooie kleertjes die ze overigens zelf heeft uitgekozen.
Wat kan ik nu het beste doen?

wil40
Niet mee

Kleine meisjes zeggen te pas en te onpas dat ze iets niet mooi vinden. Vaak zijn ze een beetje jaloers op die nieuwe schoenen van een ander. ook al zijn hun eigen schoenen net een week oud, nieuw van een ander schept vaak wat jaloezie. Volgens mij is het een echt "meidending".

mimi
Maar wat kan ik doen?

Ik weet dat meiden dat doen.
Waar het mij om gaat is dat ik haar wil leren zich er niet zoveel van aan te trekken. Hoe krijg ik dat voor elkaar?

AnneJ
Laten gaan

Ik zou me er niet zo druk over maken. Je past je zelf toch ook vaak aan aan de omgeving waar je bent. Ik zie dat niet zo somber in. Je dochter is gewoon aan het oefenen. Er komt een dag dat ze iets moois heeft en de pest in krijgt dat de anderen dat niet leuk vinden. Of ze wil juist iets aan dat de anderen schockeert. Laat ze maar proberen. Zelf heb je ook vaak dat sommige kledingstukken bij nader inzien niet alledaags zijn. Ik zou het wel met haar bespreken en haar helpen daar haar eigen opstelling in te kiezen. En haar ook je mening geven over het onaardige commentaar van anderen. Zijn ze soms jaloers op je mooie lichtjesschoenen? En haar leren om zelf aardige dingen tegen andere mensen te zeggen over hoe die zich kleden. Want zoals ze zelf ervaart is het toch een gevoelig onderwerp en je wilt mensen een goed gevoel geven en niet een vervelend gevoel. Waarom zou je dat willen? Wil je je lichtjesschoenen niet aan? Jammer voor je. En hebben die andere kinderen dan wel hun leuke dingen aan? Laat je niet voor de gek houden. Maar laat haar wel zelf kiezen. Zij staat ervoor in de klas. Zij moet omgaan met het commentaar van sommige heksen.

Manda Rijn
Tja

ik zou het niet op de boeg van alleen die kleding gooien maar een algemene campagne starten dat iedereen uniek is en dat je een ander het moet gunnen dat die iets nieuws of mooiers heeft dan jij.

Die 6 jarige meiden zijn indd vreselijk moeilijk (vond ik dan), jemig wat kunnen die akelig op elkaar reageren, met die rare 'clubjes' waar in je opeens niet past als je niet de juiste haarband (of welk ander dingetje) dan ook hebt, vreselijk.

Mijn dochter was in die tijd bijzonder gevoelig en niet echt weerbaar. Het hielp om het over Obama (haar held toendertijd) te hebben die ook allerlei akelige dingen te horen kreeg hoe hij eruit ziet en wat hij allemaal zei.

Ja, dat werktte, iets inspirerends. En overigens is mijn dochter altijd nogal uitgesproken anders gekleed geweest dan de standaard roze tut meisjes, dus tja. Ook andere moeders kunnen soms heel 'apart' uit de hoek komen als een meisje er wat stoerder bij loopt. Maar ze kreeg ook complimenten, dat het zo leuk was dat ze niet mainstream was.

Monique D*
Dit hadden wij ook meegemaakt..

Ook mijn dochter was overgevoelig voor kritiek van anderen (klasgenoten, stiefmoeder, etc.)
Laarsjes, jurken, etc., die ze zelf had uitgekozen wilde ze niet meer aan, want anderen vonden ze niet leuk.
Ik heb mijn dochter (nu 15 jaar) altijd geleerd dat ze niets van de mening van anderen moet aantrekken, want JIJ bent diegene die daarvan houdt en de mening van anderen is niet bepalend voor wat zij mooi vindt. Neem maar een voorbeeld van haar moeder..:-)
Het heeft heel veel moeite gekost, maar zij is daar nu overheen en bepaalt zelf wat zij aantrekt. Al gaat dit wel met enige onzekerheid, gezien de tijd die 's-ochtends vóór school gebruikt om zich aan te kleden...

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.