Home » Forum » 9 jaar en weinig slaap nodig

9 jaar en weinig slaap nodig

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Klaas Vaak
9 jaar en weinig slaap nodig

Mijn dochter van 9 jaar heeft weinig slaap nodig. Dat is altijd al zo geweest, maar het wordt nu af en toe vervelend. Voor haar en ook voor ons. Ze slaapt op het moment niet voor half 11/11 uur. Maar ik wil toch eigenlijk wel vanaf een uur of negen "rust". Voor mij, maar ook voor haar. Wat is nou een handige oplossing? Lezen in bed is leuk, maar niet iedere avond minimaal anderhalf uur.
Er zijn vast wel meer van dit soort avondmensjes. Wie heeft er ervaring mee?

Guinevere
Ik, maar....

Mijn zoon (6) sliep eerst ook pas na 22.00. Maar hij heeft een melatoninetekort. Sinds hij melatonine in tabletvorm krijgt, slaapt hij "al" om 21.00. Voor hem is dat trouwens goed, want hij wordt 's morgens om half 8 uit zichzelf fit wakker.
Weet je zeker dat ze weinig slaap nodig heeft, is ze overdag fit? Er kan ook sprake zijn van een verstoord slaappatroon of verlate melatonineaanmaak, dus waarom bespreek je het niet een keer met de huisarts?

Janna3
Hier ook

kort-slapers. Ik weet vrij zeker dat het melatoninetekort is, ze zijn superfit en Jannus en ik hebben ook aan 6 uur slaap genoeg. Toch hebben wij wel de regel ingesteld dat vanaf 20.00 uur de woonkamer voor ons is, ze mogen dan in hun bed naar een cd luisteren of lezen. Anders komen wij nooit toe aan een film of boek.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.