Home » Forum » 9 jaar te jong voor harry potter film 12 jr eo

9 jaar te jong voor harry potter film (12 jr e.o)?

2 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
vader van kwartet
9 jaar te jong voor harry potter film (12 jr e.o)?

Mijn zoon van (net) 9 heeft alle harry potter boeken gelezen (of hij ze allemaal helemaal begrepen heeft is een tweede...), en hij wil dolgraag de films kijken die voor 12 jaar en/ouder gekeurd zijn. Sommige stukjes van deel 4 vond hij eigenlijk te eng, deel 5 heb ik samen met hem op de computer gekeken en die vond hij niet eng. Maar deel 6 (Half blood prince) schijnt toch ook weer eng te zijn, hij mocht niet van ons naar de bioscoop, maar nu hij op dvd is begint het gezeur weer. Eigenlijk vinden we hem te jong. Hoe gaan jullie daarmee om?

margje van dijk
Archief

Hier is een tijdje geleden (toen de film in de bioscoop was) een draadje over geweest.

Ik ben met mijn kinderen (11, 10 en 7) naar de bioscoop geweest voor film 6. De oudsten hadden het boek al gelezen, jongste had alleen deel 1 en 2 gelezen. Alledrie konden ze de film prima volgen en hij was ook niet te eng.

Er zit een enge scene in met de necroten, daar moet je misschien even op bedacht zijn. Maar verder vond ik hem wel meevallen. Er zit ook veel liefde en geflirt in, dat vonden mijn 11- en 10-jarige wel grappig (mijn 7-jarige niet, maar het deerde hem ook niet).

Dus gewoon kijken zou ik zeggen.

Margje

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.