Home » Forum » Alleen thuis 11 5 jaar

Alleen thuis (11 + 5 jaar)

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

31 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Vic
Alleen thuis (11 + 5 jaar)

Ik ga binnenkort naar een concert en het is nog even de vraag of ik oppas kan regelen. Mijn kinderen van 11 en 5 blijven sinds kort wel eens samen alleen thuis, maar dat is nog nooit langer dan 1,5 uur geweest ('s avonds). Overdag hooguit een kwartier. Als ik naar het concert ga, ben ik zeker van 19.30 tot 23.30 weg. Zouden jullie dat doen zonder oppas? In het uiterste geval zou ik mijn moeder kunnen vragen, maar die moet ik dan ophalen en thuisbrengen (= 2x een uur). Bovendien kan ze geen trappen lopen, dus als jongste wakker wordt moet sowieso haar zus naar haar toe.

Vic
Lastig

Ik heb nog nooit een 'echte' oppas gehad omdat ik uitjes meestal plan als de kinderen bij hun vader zijn. Of ik laat ze logeren bij mijn zusje, ofzo. Maar het concert is op een zondagavond, dus logeren is dan niet handig omdat ze maandag gewoon naar school moeten. Mijn ex is met vakantie dan, en oudere meisjes ken ik eigenlijk niet. Bovendien, die moeten ook naar school, lijkt me.

Mach
Nooit

Mijn kinderen van 10 en 13 zijn sinds kort alleen thuis als we 's avonds langer dan een uurtje weg zijn. Een kind van 5 en een soort "oppas" van 11 vind ik persoonlijk veel te jong.

liora
Misschien

Hoi,

Wat vind je 11-jarige van het plan? En wat voor slaper is je 5-jarige? Als je 11 het goed vindt, en je 5 gaat altijd braaf slapen, kan het wel. Dan zou ik wel afspreken met iemand die vlakbij woont, dat je oudste kan bellen.

Zoiets...

Liora

Maxime.M
Vragen aan andere ouders

Ik zou even op school aan andere ouders vragen of zij geen oppas voor jou weten. Zo ben ik ook aan mijn oppas gekomen, dit meisje paste al op bij een ander schoolvriendje, dus haar telefoonnummer heb ik toen gevraagd.

Maxime

Marleen
Babyfoon

Hoi,

Heb je een buurvrouw waar de babyfoon heen kan? Een soort tussenoplossing,

groetjes, MArleen

Kiki
Vic, woon je niet bij mij in de stad?

of heb ik dat verkeerd onthouden.

Anders ken ik nog wel mensen die kunnen oppassen of wil ik wel een avondje oppassen voor je hoor.
Als je echt omhoog zit.

Manda Rijn
Nee

zou ik niet doen, ik zou dan zelf de hele tijd mij afvragen of het allemaal wel goed gaat thuis en ook niet genieten van het concert. Gewoon een oppas regelen denk ik.

ilsepilse
Niet doen

ik hoorde laatst nog van iemand, vader had kind van 11 alleen gelaten bij 2jarig kind, hij zou maar een half uurtje weg zijn maar bleef tot ene gat id nacht weg die jongen van 11 met een huilende peuter die niet meer wist wat ermee aan te vangen ...
zoek een oppas 5jr is echt jong hoor..

Vic
Overlegd met dochter

Die blijkt het dus eigenlijk niet leuk te vinden om 's avonds alleen te zijn. Tja, voor een uurtje of anderhalf ga ik niet helemaal mijn vader vragen, maar 4 uur is inderdaad wel lang. Helemaal omdat het voorbij haar bedtijd is. Een onbekende oppas of een meisje van 16 vond ze trouwens helemaal niets. Ik hoor dit weekend of het lukt, en anders ga ik toch maar eens op het schoolplein vragen of iemand een oppas weet. De stagiaires van de bso mogen helaas niet oppassen bij kinderen van de bso.

koentje
Stagiaires

mogen niet oppassen maar de vriendinnen van stagiaires die bij een andere bso werken misschien weer wel?

Monique D*
Op dit berichtje zit je niet te wachten..

..maar was het niet handiger geweest om éérst na te denken hoe je aan een oppas komt voor jouw kinderen vóórdat je die kaartjes boekt voor dat concert?
Dan zou je toch niet zo gestressed naar een oplossing moeten zoeken. Mocht je die oplossing niet vinden, dan gaat dat concert gewoon niet door..

Vic
Monique

Vast wel. Gelukkig ben ik er niet gestresst door. Ik heb nog drie weken om een oplossing te vinden.

May
Waar?

Wil je zeggen waar je een oppas zoekt? Wie weet is er iemand hier die iemand kent...

Vic
Kruikenzeikers

Die heb ik even gegoogled ;-) Nee, dat is ver uit de buurt. Ik woon in de bollenstreek, grens Noord- en Zuid-Holland. Maar vooralsnog ben ik nog niet in paniek hoor. Hoop dat mijn vader wil komen, ondanks onhandige dag en tijdstip.

Tia
Of trainings hulpen/assistenten

Ik ken verschillende leuke meiden die assisteren bij trainingen.
Die kun je ook vragen. Die kennen je kind(eren) en wonen in de buurt.
Zelf hebben wij een behoorlijk netwerk van oppasmeiden/jongens, maar soms zitten we echt ook met de handen in ons haar. Hebben ze allemaal een feestje!
Op zo'n moment bedenk ik dat ik mijn netwerk maar weer eens verder moet gaan uitbreiden.

Heel veel succes !

Tia

Tia
Trouwens dat was geen antwoord op je vraag, dit wel

Ik zou de kinderen niet alleen laten. Onze kinderen van 10 en 7,5 zijn nooit alleen thuis 's avonds.
Ik zou dat geen prettig idee vinden. Overdag gaat het prima, samen een uurtje thuis, maar ik wil dat zelf niet.

Zelfs halen en brengen naar clubjes in het donker doen we niet als de jongste al in bed ligt.
Oudste moet bv sporten op vrijdag avond tot 20.00 uur. Daarna nog omkleden dus die kan pas om 20.15 uur naar huis. Als man weg is, dan blijft jongste op om hem samen mee te halen, of ik vraag iemand om oudste thuis te brengen.

Je hebt nog wel tijd, het komt vast goed ;-)

Tia

Vic
Bedankt voor het meedenken

Er is niemand die zegt 'ja doe maar', en zelf zag ik het eigenlijk ook niet zitten, dus ik ga ze i.i.g. niet alleen laten. Ik weet ook niet of ik nu heel veel energie moet steken in het vinden van een vaste oppas. Ik heb daar in 11 jaar nog geen behoefte aan gehad; dit is dus meer een toevalligheid. Als ik 's avonds een uurtje weg moet, in de buurt, heb ik er geen problemen mee om ze alleen te laten. Jongste is een uitermate brave slaper, en oudste is heel verstandig.

Bibi72
En je zusje?

Je schrijft ergens dat ze wel eens bij je zusje logeren. Kan je zusje niet een nachtje bij jou komen logeren?

Vic
Logeren

Het is op een zondag en de kinderen moeten maandag naar school. Mijn ouders wonen nogal uit de buurt, dus dat is heel erg lastig. Mijn zusje heeft een gezin en moet maandag ook gewoon werken en haar kind naar school brengen. Dus logeren is geen optie.

albana
Bij schoolvriendinnetjes

heb je al schoolvriendinnetjes geprobeerd? Tenminste voor die van 11. En die van 5 die kan je wel een ochtendje thuis houden toch? Die laat je dan bij je moeder logeren en haal je naderhand s morgens op.
Oudste zou ik gewoon laten logeren bij iemand uit de klas waar ze het goed mee kan vinden. Zo doen wij dat wel eens...en andere ouders vragen ons ook wel eens. Je laat 11/jarige gewoon ergens rond etenstijd daarheen gaan, ze doucht daar...op tijd naar bed en de volgende dag samen naar school. Voor die ouders zal het weinig uitmaken, of je er 1 of 2 naar school moet brengen-krijgen maakt niet zoveel verschil qua werk.
En voor wat hoort wat....dus als die ouders weg moeten/willen kan hun dochter bij jouw terecht.
Hier wordt voor 11-jarigen zulke afspraken gemaakt als het om urenlang gaat. Want te groot voor echt oppas en te jong om zo lang alleen te blijven.
groeten albana

Monique D*
Vic, een vraag

Ik hoop voor jou dat je een oplossig vindt. M.i. lijkt om de kinderen bij schoolvriendjes te laten slapen een goede optie. Kinderen 's-avonds uren alleen laten is geen optie, je gaat geen 11-jarige de verantwoording geven voor een 5-jarige.
Maar toch ben ik benieuwd wat je met die kaarten voor het concert gaat doen als het niet lukt om een oppas te vinden. Laat je het zitten of verkoop je die kaarten? Ik vind dat toch zonde.

Jade
Nee,

absoluut niet.

Geen oppas, dan geen concert......althans, dat vind ik dan he;-)

Rieke
Babyfoon bij de buren?

Is dat geen optie??

Astrid
Oppas

Zolang ze zichzelf niet kunnen redden in geval van brand of zo, zou ik ze niet alleen thuis laten.
Ik zou dus een oppascentrale bellen en gerust naar het concert gaan.

Vic
Monique

Ik krijg het idee dat jij denkt dat ik toch wel naar dat concert ga, oppas of niet?

Puck
Vic

Dat idee krijg ik nu helemaal niet als ik de posting van MoniqueD lees eigenlijk. Tja, geschreven tekst is soms moeilijk op waarde te schatten. Maar net als de anderen vind ik logeren bij een schoolvriendinnetje een prima oplossing.

Vic
Puck

Misschien niet, maar door de combi van de eerste en tweede reactie kreeg ik dat gevoel.

Vic
Oppas geregeld

Het is trouwens gelukt. Mijn vader komt oppassen, ondanks voetbal of andere sport ;-)

liora
Mooi zo

Hoi Vic,

Wat fijn zeg!

Over een paar jaar heb je vast geen oppas meer nodig voor dit soort dingen.
Ik vind het altijd heel leuk om met jou mee te lezen, omdat ik ook zes jaar verschil heb tussen beide kinderen. Dus dat is even een kijkje in de toekomst!

Liora

etike
Ot liora en vic

Dat wordt inderdaad gemakkelijker ja. Ik heb kinderen van 16 en 10 en de laatste jaren is dat zalig qua oppas :-)

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.