Home » Forum » Bedplassen 19

Bedplassen

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
myr
Bedplassen

Hallo
Het 8 jarige dochtertje van een goede vriend van ons logeert sinds 2 weken bij ons omdat haar moeder zeer ernstig ziek is. Ze is sindsdien ook begonnen met bedplassen. Ik heb met haar vader overlegd, wat we het beste kunnen doen, maar echt een antwoord heeft hij niet. Omdat het aardig begint te ruiken, heb ik haar sinds gisteren avond in bed een pamper van mijn jongtse omgedaan. Natuurlijk heb ik gevraagd of ze het erg vond en ze vond het al genant genoeg dat ik er over begon. Kan ik maken om een kind wat niet van mij is zomaar een luier aan te doen?

albana
Je had die conclusie w.s zelf ook al getrokken

Je had die conclusie w.s. zelf ook al getrokken....maar het is w.s. door de moeilijke situatie waarin het meisje zit dat ze in bed plast.En ik zeg ook maar wat me te binnen schiet hoor:
Is het geen idee om eerst vertrouwelijk met haar te praten en proberen met haar te 'overleggen'zodat ze er zelf in mee mag beslissen? En erbij uitleggen dat het niet zo gek is dat ze in bed plast en dat heel veel kinderen dat hebben als ze het 'moeilijk' hebben? Zoiets? Het is tenslotte een kind van 8, daar kun je al best mee praten en overleggen. En je kan ook meteen uitpuzzelen of er niet wat anders is....een blaasontsteking of iets anders wat ze misschien jouw niet uit zichzelf durft te zeggen en d'r vader niet wil vertellen omdat ze 'm wil ontzien. En als ze het wel goed vindt zou ik wel luierbroekjes in haar maat kopen en haar ook een eigen prullebakje geven en uitleggen waar ze die kan legen. Als ze er niemand mee 'lastig' hoeft te vallen zal het voor haar minder genant zijn. Misschien moet je ook aangeven dat je er met niemand (of alleen haar eigen vader) over zal hebben, dat het een geheim is tussen haar en jouw. Want ik kan me voorstellen dat ze daar ook bang voor is. En als ze het helemaal niet wil en er niet over wil praten zou ik een oplossing zoeken denk ik in zeiltjes en onderleggers die vocht opnemen (te koop bij apotheek)want ik denk dat het meisje al ellende genoeg heeft .....ik zou het anders zielig vinden denk ik.
groeten albana

moppeke
Misschien kun je beter...

Nadat je er met haar over gesproken hebt, drynites voor haar gebruiken.

Een luier is voor haar misschien best genant, het probleem op zich is natuurlijk al vervelend genoeg.

Maar ik zou ook zeker met haar de afspraak maken dat ze zelf verantwoordelijk is voor het opruimen van de ongelukjes. Dat heeft nl. ook te maken met het bewustwordingsproces nav bedplassen. Je bent geneigd om haar zsm te helpen als een ongelukje zich voordoet, maar hoe vervelender het voor haar is en ze zich ervan bewust is, des te eerder gaat het knopje in haar bovenkamertje weer om.

Vervelend voor haar, het is ook een duidelijk teken dat haar lichaam toch op een of andere manier reageert op de situatie met haar moeder.

Sterkte!

Zorra
Geen luier

Ik zou geen luier om gaan doen, dat is veel te typerend. Probeer eerst nog even te praten met het meisje over de ongelukjes (zonder iemand erbij als het even kan) en vraag of ze bijv vaker ongelukjes heeft s'nachts. Leg ook uit dat het vaker voorkomt bij kinderen die het moeilijk hebben en dat ze er dus eigenlijk niets aan kan doen. Overleg of s'nachts even wakker maken niet een oplossing kan zijn. En zonodig koop je Drynites die je op discrete manier aan haar verstrekt zodat ze iig nog een vorm van eigen macht hierover heeft.
Sterkte voor jullie.

maggietel
Geen probleem van maken

Op een rustige en duidelijke manier met haar bespreken dat dit veel vaker voorkomt, al dan niet bij kinderen die het moeilijk hebben. Het komt zelfs zo vaak voor dat ze er speciale nachtbroekjes voor hebben gemaakt (het ding dus geen luier noemen). Zo'n broekje aan 's nachts en 's morgens weggooien en klaar is het weer. Eigen verantwoording bijbrengen ivm het nachtelijk plassen zou ik gezien de situatie gewoon even achterwege laten nu. Sterkte.

myr
Gepraat

Inmiddels heb ik met haar gepraat en ze schijnt vaker 's nachts nat te zijn, alleen niet zo vaak. Ik heb uitgelegd dat het inderdaad de spanningen kunnen zijn en dat er meer kinderen 's nachts in bedplassen. Ook dat mijn oudste zelf tot haar 6de in luier heeft geslapen, geeft haar wat steun, mijn dochter is ook begripvol in deze situatie, aangezien ze beide op dezelfde kamer slapen.
Die drynights zijn wel erg prijzig t.o.v. pampers en ik heb bijna een vol pak staan, dus die wil ik eerst wel even opmaken. En ze doet de luier nu gewoon zelf aan en uit, daar heeft ze mij niet voor nodig.
Ze is trouwens ook sinds vannacht ook voor de eerste keer droog geweest, dus misschien valt het allemaal wel mee

maggietel
Myr

Hopelijk gaat het vanaf nu beter, vooral voor het meisje zelf uiteraard. Als ze er geen probleem mee heeft zou ik ook eerst de pampers opmaken hoor, niets mis mee als ze haar passen. Misschien dat het haar al rust geeft dat jullie het niet gek/vies/stom vinden dat ze soms in bed plast. Succes.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.