Home » Forum » Contactlenzen 10 jarige

Contactlenzen 10-jarige?

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Eline
Contactlenzen 10-jarige?

Wie heeft er ervaring met contactlenzen bij kinderen? Mijn dochter is tien en zou ze graag willen.

Manja
Ja

Mijn dochter kreeg ze toen ze elf was, ze is nu 12 . En dat ging prima. een eis volgens de opticien was dat ze netjes was en nauwkeurig was met het inzetten en schoonhouden.
Ze heeft zachte siliconen lenzen. Elke ochtend in en elke avond uit. EN eens per maand een nieuw paar.
Ze is er SUPER blij mee.

rosa
Ja

Hier ook met 11 jaar, harde zeer goed zuurstofdoorlatende lenzen. Hygiëne is het belangrijkst, dus het is wel belangrijk dat je dochter die verantwoordelijkheid aan kan.

Tirza G.
Vaatingroei?

Ik heb me altijd laten vertellen dat vaatingroei een probleem kan zijn bij zachte lenzen en jonge kinderen. Heb ik dat dan zo verkeerd zitten onthouden al die jaren?

Tirza

kippig kipje
Wauw

Zo jong al lenzen? Ik heb van m'n 8e tot mijn 16e een jampot-bril moeten dragen, en kreeg pas lenzen toen ik niet meer groeide. Als ik al zo vroeg lenzen had gekregen had me dat een hoop complexen gescheeld....

Mamasan
Zelf doen

Van de orthoptiste begreep ik dat er medisch gezien geen redenen zijn om kinderen geen lenzen te geven. Het wordt pas aangeraden vanaf een jaar of 12 omdat kinderen dan verantwoordelijk genoeg (kunnen) zijn om ze zelf in te doen en schoon te houden.

Marmar
Leuk!

Jongste dochter is 11, dus als ze er zelf om vraagt dan gaan we lenzen kopen! (Oké, eerst even langs de oogarts, maar daar moet ze toch met enige regelmaat langs.) Ze heeft behalve haar bril nu ook een buitenboordbeugel. Misschien helpt het een beetje als ze een van de twee niet meer hoeft te dragen?
Overigens vindt ze zelf een bril helemaal niet erg. Ze heeft er al meer dan 10 jaar eentje en kan ook echt niet zonder.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.