Home » Forum » Donsbaardje kleuter

Donsbaardje kleuter

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Guinevere
Donsbaardje kleuter

In het kader van de komkommertijd:
Met kleuter (net 5) op schoot zag ik van dichtbij heel duidelijk dat hij een donzig vachtje had, precies op de plek waar hij later een baard hoort te krijgen. Bij zijn oudere broer heb ik dat nooit gezien.
Hebben jullie kleuterzonen ook een donsbaardje? Het verbaast me dat zoiets op zo'n jonge leeftijd al zichtbaar is, OK, van heeeeel dichtbij dan. :-)

Vertigo
Donsvachtje

Ja, hier zag ik allemaal blonde donsjes over zoon's rug en armen! Nog geen baardje dus maar het viel mij ook op. Misschien doordat hij een beetje gebruind is.

Mea Proefrok
Ja!

Ik zag net gisteren hoe mijn dreumes van 15 maanden heel lichtblonde bakkebaardjes heeft. Alleen bij een bepaalde lichtval, maar ze waren er echt. Bijzonder.

Vertigo
Baardje ook!

.. En nu zag ik het baardje ook! :)

Guinevere
Ben benieuwd

Dan ben ik zeer benieuwd of het later ook van die harige kerels zullen worden (en mijn oudste dus niet)??
Geen meisjes met baarden tot nu toe trouwens?

Valkyre
Jazeker

Zijn kin valt nog mee, maar hij heeft echt een donssnorretje en bakkebaarden. Ook op zijn armen en benen al aardig wat dons, en op zijn nek en rug een aandoenlijk patroontje van dons.

Vic
Gelukkig geen baard

Mijn jongste heeft gelukkig geen baard, maar wel donshaar op haar rug en schouders, en donker haar op haar benen. Ook zware donkere wenkbrauwen die nu al neigen naar aan elkaar groeien. Ik vermoed dat ze in de puberteit wel flink moet gaan harsen en scheren, net als de verhalen in het onthaardraadje in HTK (helaas).

Biene M.
Epilady

Ik laat mijn kleuter nu al meekijken als ik mijn benen bewerk met de epilady, dan is de stap voor hem later hopelijk niet zo groot om me te vragen zijn rug ermee te doen. Hij heeft nu al best wel een zwart vachtje daar. Wat boffen mijn dochters dat ze rood en blond zijn en niet zo donker als hun broer.

(Dat van die epilady was natuurlijk een grapje.)

Guinevere
Ach biene

Ach Biene, ik bewerk de rug van mijn man niet met een Epilady maar wel met ontharingscreme... dus zo gek is dat niet. Ik geen harige poten, hij geen harige rug. Maar we dwalen af richting een ander draadje. :-)
Hier is de vacht trouwens zeer licht gekleurd, maar dat kan nog flink veranderen tussen nu en de volwassenheid natuurlijk.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.