Home » Forum » Drie letterig scheldwoord het houdt niet op

Drie letterig scheldwoord, het houdt niet op

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
prinses01
Drie letterig scheldwoord, het houdt niet op

Excusez-le-mot, maar bij ons thuis vinden zowel zoontje (ruim 5) als dochter (ruim 7) het woord 'kut' erg leuk! En dan het liefst nog met allerlei toevoegingen bij. En lachen met zijn tweetjes, maar ook als ze boos zijn, vliegt het om je oren!

Wij zijn er minder van gediend (die woorden horen ze dus niet van ons), maar het blijft maar doorgaan. We hebben ze al verwezen naar de wc (daar kun je lelijke woorden zeggen wat je wilt), we hebben het genegeerd, maar het blijft leuk.

Wat doen jullie hiermee? Ik moet wel eens denken aan het vloekenpotje van Paul de Leeuw, maar weet eigenlijk niet hoe ik dat bij mijn kinderen moet toepassen (ben ook wel voorstander van leren hoe het wel moet ipv hoe het niet moet!)

Ben benieuwd naar jullie reacties!

Clo
In beslag nemen

Hier hielp het in beslag nemen van speelgoed vrij goed. K*t was telkens één Barbie minder. Misschien helpt het als je samen een keer een woordenlijst maakt van wat wel mag en wat niet mag. Poep drol enz zijn onschuldig, maar ze vinden het vaak evengoed hilarisch.

Pham
Weinig aandacht

Ik zou, hoe moeilijk ook er minder tot niet aandacht aan geven. Nu is het een leuk spelletje "ik zeg kut en mama reageert."

Ik probeer dit zoveel mogelijk te negeren, maar reageer dan op een vraag of verhaal binnen een minuut na het ongewenste woord niet op het kind. Ter verduidelijking. Zoon zei laatst 'fuck' en begon zei daarna iets over school. Ik gaf geen antwoord. Na 2x geen antwoord werd zoon ge-irriteerd. Heb zoon toen verteld dat ik na het woord "fuck" gestopt ben met luisteren omdat ik dat zoals hij weet een naar woord vind.

Dit werkt dus alleen als snel na het woord iets volgt anders snappen de kinderen de clou niet.

Wat misschien ook werkt is dat je standaard voor het eten bijvoorbeeld de kinderen een minuut de tijd geeft om zovaak mogelijk het woord kut te zeggen. de rest van de dag verwijs je naar die minuut. Doordat jij er geen probleem van maakt vinden de kinderen het niet meer spannend.

Groetjes Pham

eefy
Hier ook

Zooneefy heeft dat woord tot irritatie toe gebruikt en maakte ook dochter eefy er stapelgek mee en dan zaten ze elkaar weer in de haren. Heb van alles geprobeerd; negeren, belonen, speciale plek en tijd omhet wel te doen maar niets hielp, het werkte eerder averechts bij hem. uiteindelijk heb ik een K..doos gepakt en gezegd dat de alleereerste keer dat ik dat woord nog eens hoorde zijn speelgoed daar naar toe zou gaan. I stuk voor 1 keer het woord. Ik heb hem ook al verteld welk stuk speelgoed ik op het oog had. Dat zou dan een week in de K..doos moeten blijven. Hij is nog 2 keer de fout in gegaan spijt en tranen waren het gevolg (voor de allereerste keer dat hij echt spijt had en niet moest lachen om onze boosheid). Heb hem nog twee keer een kans gegeven (ja ik weet t ik ben slap) en er is echt nog nooit een speelgoed in verdwenen en we hebben sindsdien t woord niet meer gehoord in Huizeeefy. Erg fijn....

LindadR
Good....

Ik zing mee met liedjes die op de radio zijn. Regelmatig.

Toen we een keer in de auto zaten, werd "I Gotta Feeling" ("cause tonight is gonna be a good good night") van de Black Eyed Peas gedraaid en ik zong mee.

"OooooHHHHH!" klinkt het vanaf de achterbank, "jij zegt kut"!

Dus iedere keer als dit liedje op de radio is, probeert hij het, om het -verboden- woord te zeggen.

(nu ik mijn engelse uitspraak erg goed, maar ik moet bekennen dat als je niet goed luistert, het er wel erg op lijkt)

Je komt toch niet meer bij? Ik moest in de auto erg lachen, in ieder geval...

Linda

mijntje'80
Kauwgomballen!

Was hier ook, geen k*t dan gelukkig, maar wel de hele dag piemel, poep, kak, stront, etc. Ik heb van die kauwgomballenstrips gekocht in de supermarkt (heel goedkoop). Die kun je door tweeen 'ritsen'. Aan het begin van de week liet ik de strip zien. Ik zei dat hij de strip mocht hebben aan het einde van de week. Maar bij elk vies woord, ging er één kauwgombal uit de strip. Je kunt die strips ook meenemen, heel handig. En zo beloon je vooral het goede gedrag. Worked like a charm...

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.