Home » Forum » Ervaring met extra ballet 5 jarige

Ervaring met extra ballet 5 jarige

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
denkster
Ervaring met extra ballet 5 jarige

Heeft iemand ervaring met het aanbieden van extra ballet aan een vijfjarige die meer wil en kan dan het gebruikelijke uurtje ballet? Ze heeft les van een gekwalificeerde juf, die talent in haar ziet (ze zit in een groep hoger dan haar leeftijd).
Ik ga met de juf ook overleggen over extra mogelijkheden maar wil graag weten of iemand hier er ooit mee begonnen is. Wat is gebruikelijk? Wat kan?

Chris35
Niet te veel

Wat leuk dat je dochter ballet leuk vindt en dat het zo goed gaat! Hier geen ervaring met ballet maar met turnen (van mezelf en hoe ik er tegenaan kijk). Talent is een breed begrip, ik was vroeger erg goed in 3 sporten maar wilde niet kiezen en deed alles dus op hoger nivo dan gemiddeld maar heb me nooit toegelegd op 1 sport. Ik vind 2 uur sport voor een kleuter voldoende, naast de lange schooldagen en het spelen met vriendinnetjes en luieren (om bij te komen). Het allerbelangrijkst is wat je kind leuk vindt (en bijv. niet wat jijzelf belangrijk vindt) en wat ze aankan. Ik zou je dochter niet meer dan een uur extra laten balletten, ze wordt ouder en sterker en dan kan ze ook meer aan (als ze dat leuk blijft vinden natuurljk).
Succes!

denkster
Heb wel website gevonden

.. met googlen van veilig ballet oefenen voor kinderen, met tal van waarschuwingen over het jonge lichaam, en ik kijk er ook zo tegenaan van; dit jaar vind ze het leuk, volgend jaar misschien iets anders. Het is meer dat ik haar nu de mogelijkheid kan bieden om dit te doen in tijd, geld en een nanny, dus als haar hart daar ligt mag ze het veilig proberen.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.