Home » Forum » Fototoestel voor kind van 6

Fototoestel voor kind van 6

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
kooiker
Fototoestel voor kind van 6

Mijn zoontje wil graag voor zijn verjaardag, hij wordt 6 jaar, een fototoestel. Nu hoor ik vreselijke verhalen over de kiddie zoom: de kwaliteit van de foto's schijnt echt superslecht te zijn.
Nu zoek ik dus een ander alternatief. Wat is een kindvriendelijke camera, dus makkelijk te bedienen en die toch redelijke foto's maakt en zelfs eventueel korte filmpjes kan opnemen. Hoeft niet "stoot-vast" te zijn, want ik kan een koordje voor hem er aan maken, wat hij om zijn nek kan doen.

Chantelle
Wij...

Wij hebben destijds ook geen Kiddie Zoom gekocht. We hebben ons zoontje gewoon geleerd dat je met een fototoestel netjes om moet gaan. Wij hebben wel een simpel onderwatercameraatje gekocht. Die zijn minder gevoelig voor stof, krassen en minder stootgevoelig. Vaak ook in een superhip kleurtje. Mijn zoontje maakt er leuke, scherpe foto's mee!

Yvon Meijer
Hier

De canon powershot A460 voor dochter gekocht, ook in leuke kleurtjes en met een telefoonkoordje eraan. Bedienen gaat prima, geen probleem. Groetjes, Yvon.

dirksmama
Kiddiezoem fans

Kinderen hier (6 en 9) zijn Kiddiezoomfans.

Veel makkelijker te bedienen dan de 'gewone' digitale Canon die ze eerst hadden. Minder knopjes en de batterijen gaan veel en veel langer mee.

De spelletjes er op zijn supersimpel, maar ze hebben er wel steeds lang plezier mee.

En de beeldkwaliteit is stukken beter als die van mijn eerste Sony hoor!
(En wat maakt beeldkwaliteit nou uit voor kinderen: op het computerscherm ziet het er toch wel goed uit, en afdrukken zijn wij allang mee gestopt - zonde van de bomen).

kooiker
Yvon en monieka

Hoi Yvon, waar hebben jullie de canon powershot A460 gekocht? En wat heb je ervoor betaald? Ik ben er op zich erg enthousiast over. Op het internet wat rondgekeken en de prijs ligt daar rond de 100 euro. Ik kan hem niet vinden in de online folders van de gangbare winkels als Mediamarkt, BCC etc. Alleen bij internetshops. Op zich niks mis mee, maar wel lastig als je er wat mee hebt.

Monieka, ik weet welke je bedoelt en die had ik zo graag willen kopen voor mijn zoontje. Ik wist niet dat de Aldi hem weer had. Grrr.

Groetjes,Petra

Yvon Meijer
Kooiker

Ja, wij hebben ook rond de 100 euro betaald. En dan een grotere geheugenkaart erbij, die zijn niet zo duur, 10/15 euro ofzo? We hebben 'm in Amsterdam gekocht, ik weet niet of je in de buurt zit. Ik moet even opzoeken hoe de winkel heet.. Trouwens in die online folders van winkels als Mediamarkt staat meestal helemaal niet hun totale aanbod. In de winkel hebben ze veel meer. Misschien moet je eerst even in de buurt rondbellen naar een aantal zaken of ze 'm hebben? Groetjes, Yvon.

dirksmama
Amazon

Kiddizoom is momenteel bij Amazon.com te koop voor iets van 50 dollar. Met invoerrechten en verzendkosten nog altijd voordeliger dan 100 euro!

Yvon Meijer
Dirksmama

Maar als het je wél gaat om de foto's en geen behoefte aan een mp3-speler en spelletjes, dan maak je toch een andere keuze..

dirksmama
Mp3?

Die zit alleen op de dure dus die hoefden wij niet.

En waarom moet de resolutie van digitale foto's nou hoog zijn? Neemt alleen maar extra ruimte in beslag, want hoeveel print je er nou in feite uit?

kooiker
Aldi

Hoi, gisteren bij de Aldi tegen een blauwe Happy smile aangelopen! Deze camera kende ik al van mijn nichtje en ik denk dat Monieka het ook over deze heeft. Het is een makkelijk te bedienen toestel, hij kan er zelfs nog mee filmen met geluid. Prijs: 59,95. Ik ben superblij dat de Aldi er nog één heeft. Scheelt toch weer wat eurootjes.
Even over de discussie tussen Yvon en dirksmama. Tuurlijk zullen we maar een fractie afdrukken van mijn zoontjes fotos, maar als de foto's ook bij het afkijken op de computer al zo wazig zijn, vind ik ook sneu.
Yvon nog bedankt voor jouw tip voor de canon, het lijkt me echt een supertoestel. Maar met die van de Aldi ben ik nu ook dik tevereden.

dirksmama
Halve klas

In NL heeft zijn halve klas (hij zit in 6,7,8 combinatie) er eentje...

Streekgebonden?

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.