Home » Forum » Fysieke interesse in meisjes hoe oud

"fysieke" interesse in meisjes, hoe oud?

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
jongensmama
"fysieke" interesse in meisjes, hoe oud?

Vandaag hoorde ik mijn jongeste zoon (9) aan zijn oudste broertje (10) vragen of hij er ook wel eens last van had dat zijn piemel stijf was en dat hij hem "krom" moest buigen om te kunnen plassen. Hij vroeg dit op zeer zakelijke toon en ook heel duidelijk hoorbaar. Ik stond er bij en merkte op dat hij dat zeker vaak had als hij 's morgens wakker werd.
"Nou, soms wel" zei hij, "maar ook vaak als ik aan meisjes denk".
Mijn oudste zoon had dat helemaal niet, zei hij (althans wel in het eerste geval, maar niet als hij aan meisjes dacht) en mijn man, die er ook bij zat was zeer verbaasd, want ook hij had op negenjarige leeftijd nog helemaal niet op die manier interesse in meisjes. Mijn zoontje speelt wel al van kleuter af aan heel graag met meisjes en is ook voortdurend verliefd.
Ik vraag me nu af hoe dat met andere kinderen zit. Is dit heel erg vroeg, of zijn er vaker kinderen die al zo vroeg dat soort gevoelens hebben?

Manda Rijn
Best vroeg

ach misschien wel, maar is het erg ?

T&T
Vroeg?

Ik weet niet anders dan dat de "piemie" van mijn zoontje wel eens rechtop kan staan, al toen hij een peutertje was. "kijk mama hij doet een kunstje!" maar ik geloof niet dat dat altijd met meisjes te maken heeft ;))) meer met een vorm van opwinding om, tja, wat dan ook, waar hij zich op dat moment druk over maakt, dat kan ook zijn favoriete badeendje zijn.
groetjes Tess

jongensmama
T&t

Het verschijnsel dat jongens een stijve piemel krijgen is mij bekend hoor (zo wereldvreemd ben ik nou ook niet). Hij heeft dat ook al vanaf dat hij een baby is. Het gaat er meer om dat hij dat (ook) krijgt als hij aan meisjes denkt. Dus dat meisjes voor hem kennelijk al erg opwindend zijn, terwijl zijn oudere broer (en dus ook zijn vader op die leeftijd) meisjes totaal nog niet interessant vindt.
Manda: ik vind het geen probleem, maar vraag me alleen af of ik nu ook een hele vroege "puberteit" kan verwachten.

emma43
Zoon ook

Hij vond een meisje leuk en hij vroeg me hoe het kwam dat dan soms zijn piemeltje sterk werd.Ik vond het wel grappig uitgelegd,maar schrok ook wel.Maar hij is er verder niet meer mee bezig,dus ik wacht wel af,tot hij weer vragen heeft.
Aan een vroege puberteit had ik eigenlijk nog niet gedacht.

annemir
Bij kussen

Hoi,
ik hoorde het onlangs van mijn zoons ook, bijna 10 en bijna 8 dat ze dat kregen als ze twee mensen zagen zoenen op tv

Nesile
Heel normaal

hoor heb je je zoons al sexuele voorlichting gegeven?

annemir
Nesile

Hoi,
bedoel je mijn zoons nesile? jahoor. al uitgebreid over van alles gehad;-)

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.