Home » Forum » Gewichtstoename

Gewichtstoename?

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
jopi
Gewichtstoename?

Was even benieuwd wat jullie kleuters aankomen per jaar. Onze net 5 jarige is het afgelopen jaar namelijk net aan een kilo gegroeid en staat nu al weer maandenlang 'stil' op de weegschaal. Geen idee hoe zn groeicurve is, het consultatieburo bezoeken we uiteraard niet meer maar voorheen zat ie constant op de -1. Als baby, dreumes en peuter wist ik altij precies wat een kind gemiddeld 'hoort' aan te komen, maar nu weet ik dat niet meer.

Hij groeit wel in de lengte, maar het gewicht blijft stabiel. Hij is nu 112 cm met 17,5 kilo. Hij is altijd aan de lichte en kleine kant geweest en aangezien meeste vriendjes groter en zwaarder zijn vroeg ik me af of hoe dat bij anderen is.

(HIj eet overigens kleine porties maar wel heel gevarieerd en makkelijk en is in blakende gezondheid, dus daar maak ik me geen zorgen om)

Temet
Weet het niet

Ik hou het niet zo bij maar volgens mij is mijn zoon al heel lang 16 kilo. Er hard gaat het in elk geval niet.

Ik zal hem weer eens op de weegschaal zetten (vindt-ie leuk). En meten mag trouwens ook wel weer eens. Wat ben ik eigenlijk een lapzwans van een moeder!

Groeten,

Temet

Yta Chalne
Curves

Kijk hier maar eens: http://www.ouders.nl/mdiv2006-groeicurves.htm

Mijn 'baby' (4jr10mnd) is overigens 1.19m en 23 kg. Daarmee zit hij op de +2 qua lengte én gewicht, dus dat is prima. Jouw kleuter zit qua lengte op de nullijn en qua gewicht ook bijna, dat is dus ook prima in orde.

Vic
Niet zoveel

Mijn dochter (5 jr 5 mnd) wordt ook niet snel zwaarder. Ze groeit wel goed in de lengte, dus ik maak me geen zorgen. Ze is nu 1,15 m. en zo'n 19,5 kg. en volgt keurig de curve.

ayla
Redelijk

wij kunnen het door alle ziekenhuis bezoekjes mooi in de gaten houden. Dochter is nu in een jaar ongeveer 5 cm gegroeid. daarbij is ze ongeveer 1 kilo aangekomen denk ik. ze is nu net 6. Ze zal denk ik zo'n 1.20 zijn en tegen de 22 kilo

vlinder72
Volgens mij wel normaal

Mijn zoon is net 6 jaar en is net via school bij de GGD geweest. Hij is 1.13 en 18 kilo (met kleren aan). Dat was normaal. Tenminste ik heb geen commentaar gehad.

woutje
Kwam hij maar aan...

Mijn zoon (net 7 geworden) is met 1.33m en 21 kilo een veertje. Hij weegt al een jaar hetzelfde maar groeit wel. Hij is altijd al dun geweest, maar kerngezond en eet goed. Hij volgt een stabiele groeilijn dus de GGD zegt er niets van.

jopi
Dank

Dank, ik ben weer bij!

Laminaat
Tip

Tip:

Bij een gezond kind; gooi de weegschaal weg.

Groetjes,
Laminaat

Tango
Hier ook nauwelijks

Tangozoon van 5 1/2 is best een kleintje, nu ongeveer 107 cm en weegt naar mijn idee al zeker 2 jaar rond de 15 kg. Er komt echt al tijden niets bij. Is ook niet gek hoor, want eten doet hij niet veel en bewegen des te meer. Verder heel gezond, dus geen zorgen erover.
Overigens ook best handig hoor, zo'n licht mannetje. Hij mag nog steeds in de winkelwagen zitten en je tilt hem ook nog eens redelijk makkelijk ergens op of in. Maakt hij zelf ook misbruik van want hij wil ook graag nog opgetild worden.

Roserose
Groeisprongen

Mijn zoon van 4j,6m is sinds zijn geboorte gaan groeien als een speer en netjes volgens de curve (alhoewel hij er volgens die link van hierboven bijna bovenuit lijkt te groeien). Hij is nu 1.23 m met een gewicht van 22 kilo. Gewicht groeit langzaam mee, maar de lengtegroei gaat met sprongen. Laatst binnen twee weken weer ineens een ruime cm erbij!

Optillen... liever niet, maar hij vindt het maar wat fijn!

Groeten,
Roserose

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.