Home » Forum » Hij kan toch met 10 jaar wel wat verantwoordelijkheid dragen

Hij kan toch met 10 jaar wel wat verantwoordelijkheid dragen?

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
jansje
Hij kan toch met 10 jaar wel wat verantwoordelijkheid dragen?

Onze zoon van 10 is al jaren slechte eter
Vanavond moest hij om 17.35 weg naar voetbal, Mijn man is ook trainer.
Heb hem om 16.50 achter een bord spagettie gezet, geen vol bord hoor. Om 18.30 had hij het nog niet op,voetbalschoenen moesten nog worden opgezocht, zei als hint al tegen manlief dat hij anders zo maar moest gaan. Anders kom je alle2 te laat. Maar wat doet manlief, zoekt de schoenen van zoon op en doet hem deze aan de voeten!!!!!!!!!!Grrrr Ik denk draai maar mooi voor je eigen verantwoordelijkheid op en kom maar eens te laat op voetbal, dan leer je misschien ook nog snel dooreten.
Wat vinden jullie hier nu van.

jansje
Sorry het moet 17.30 zijn

zie vorig berichtje, het moet 17.30 zijn ipv 18.30 , maar had al op verzenden gedrukt

Prulletje
Duidelijker zijn

Je kan beter wat duidelijker zijn. En vooraf met vader bespreken hoe je het aanpakt. Dus ik zou afspreken: Als je bord om 17.25 niet leeg is dan ga je niet naar voetbal. Punt!
Maarre... Eigenlijk vind ik dit geen puberprobleem.

Prulletje

Annet
Gevolgen laten dragen

De volgende keer zou ik hem direct na school zijn spullen laten aantrekken inclusief schoenen. Minimaal een uur van tevoren laten eten. Dat vindt hij misschien niet leuk. Tja, dan moet hij eerst maar laten zien dat het sneller kan. Tot die tijd moet hij er last van hebben, niet jij of je man.

Guinevere
Of...

Of het is misschien wel een te vroeg tijdstip voor hem om al avondeten te krijgen. Kan hij niet ná de training eten? Ervoor evt een appel of een boterham. Zoon van 6 heeft hier op woensdag training van 18-19 uur, dan zitten we dus pas op zijn vroegst om half 8 aan tafel.
Een ander alternatief: bord weghalen na 20 minuten (en geen toetje dan). Dan maar hongeren tijdens de training.

MaximeM
Mijn zoon eet dan niet meer

Hoi,

Na het trainen heeft mijn zoon totáál geen trek meer. Vandaar dat hij wat vroeger eet. Soms maak ik ook iets van macaroni maar ik maak hem het meeste blij met een paar boterhammen. En terwijl hij aan het trainen is ga ik koken voor de rest van de familie. We gaan dan pas eten zodra mijn man hem weer opgehaald heeft en hij onder de douche staat.

Maxime

maike
Mijn dochter

Hoi

Ýk heb precies de zelfde probleem met mijn dochter maar wat uitgebreider. Ergens op tijd komen met haar lukt zelden. Ook naar school op tijd gaan is een groot probleem. Zij wil niet zelf aankleden, haren kammen is een ramp, eten is een grote ramp. Ýeder keer op het laatste moment voor vertrek, terug naar binnen en opzoek naar iets. Die ochtenden eten mij op. Ýk breng haar niet meer naar allerlei activiteiten. Ýk weet niet wat de oorzaak van dat probleem is. Zij functioneert prima, een prachtig, slimme meid.

Maike

MaximeM
Jansje?

Ben je er nog Jansje? Je hebt na het plaatsen van je berichtje helemaal niet meer gereageerd?

Maxime

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.