Home » Forum » Hulp zoeken voor zoon

Hulp zoeken voor zoon

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
sharon*
Hulp zoeken voor zoon

Wat mij betreft is vanmorgen de druppel gekomen die de emmer deed overlopen. Het gaat hier thuis echt niet meer met zoon. Zo boos, driftig, aggressief, onhandelbaar, negatief, schelden, slaan, veel huilen, niet luisteren, heel heel druk. Ik ga hulp zoeken. Het kan niet meer. Het hele gezin lijdt eronder en mijn hart breekt als ik zie hoe hij met zich zelf en zijn omgeving in de knoop ligt.
ik heb vanmiddag een gesprek met zijn juf. Wie weet heeft zij ideeen hoe ik dit moet aanpakken.
Wie heeft nog meer hulp gezocht voor kind wb dit soort gedrag. Wat voor hulp is het beste? Heeft het geholpen?
Pff, ik weet het even niet meer. Ben echt op.

Manda Rijn
Goed van je

precies wat je moet doen als moeder als je het echt niet meer weet. Goed dat je die stap hebt gezet voor hem.

Ik hoop voor je dat je snel de weg vindt en de juiste hulp krijgt.

Annemoon*
Idd goed van je

Ik sluit me aan bij Manda Rijn, goed dat je deze stap gaat zetten.

Wij zelf zijn naar de huisarts gegaan, daarna naar de kinderarts en zo verder het hulpverleningstraject ingerold.

Wij hebben bewust het kdv (kind zit nog niet op school) er even buiten gelaten omdat zij geen signalen afgaven dat ze zich zorgen maakten over kind, terwijl allerlei andere mensen dat wel deden. We wilden eerst zelf weten welke kant we opgingen qua diagnose voordat kdv eventuele "stempels" ging zetten op kind.

Guinevere
Sharon

Hoi Sharon,

Is dit zo sinds de verhuizing, of was het daarvoor ook al zo? Ben je nog steeds bezig met de handvatten die je in de opvoedcursus hebt gekregen?
Verder: sterkte, en hou vertrouwen in je kind! Vraag vanmiddag aan de juf of je een gesprek met de schoolarts kunt krijgen, dat heeft ons ook goed geholpen.

sharon*
Reactie

Dank jullie voor julie bemoedigende woorden. Heb intussen een gesprek met zijn juf gehad. Zij herkende hem totaal niet in mijn omschrijving. Hij is thuis echt duidelijk anders dan op school of bij anderen thuis. Maar ze nam me wel serieus en geloofde me. Ze gaat het met de intern begeleider over hebben en die zal deze week wrs nog contact met mij opnemen.

Guinevere, het stomme is dat ik heel goed weet wat zijn gedrag veroorzaakt: nieuwe school, verhuizing. Waar we nu wonen is het echt heel anders, hij speelt veel buiten, we hebben veel buurkinderen over de vloer. Hij vindt het geweldig, maar het is toch een hele grote verandering voor hem. Hij is altijd al een moeilijk mannetje maar in dit soort situaties slaat hij door. Wrs zal het over een paar maanden wel wat beter gaan, maar toch wil ik hulp. Misschienis er toch iets met hem. Daar komt bovenop dat ik heel, heel moe ben omdat ik slecht slaap, lig weer bijna elke nacht uren wakker. Onder andere door het gedrag van mijn zoon (ik geloof dat ik er echt een beetje overspannen van ben), hij pikt op dat ik moe ben, ik ga daardoor niet goed om met hem, waardoor zijn gedrag verslechtert en ik nog slechter slaap. we zitten nu momenteel allebei in een neerwaartse spiraal. Ik steek dus ook hand in eigen boezem, want momenteel ga ik niet goed met hem om en val te veel te hard uit tegen hem.
Die handvaten weet ik nog heel goed van die cursus. Die werken ook bij hem. Alleen, zoals vanmorgen, (ik werd gesloopt wakker) meteen weer boos, schelden, tegenwerken enz enz. Dan houd ik me niet in en val erg tegen hem uit, waar ik nog spijt van heb.
Wat er ook nog eens bijkomt is dat hij veel aandacht nodig heeft en ik hem dat de afgelopen 3 weken niet heb kunnen geven, man laat thuis van werk. Ik in mijn eentje met 3 kinderen eten zorgen, naar bed brengen. Ik kon hem amper een verhaaltje voorlezen voor het slapen gaan. Dat doet hem geen goed. Gisterenavond voor het eerst weer een half uurtje alleen met hem gehad voor hij ging slapen.
Ik moet overigens sowieso met hem naar de schoolarts, zal daar dan ook een balletje opgooien.

sharon*
Hmm

Nu ik nog eens wat heb nagedacht en mijn vorige berichtje heb terug gelezen denk ik dat het probleem misschien wel voor het grootste deel bij mij ligt. We hebben een zware tijd achter de rug, enorm veel hypotheestress gehad, verhuizen, ik heb zelf nog wat persoonlijke dingen gehad die erg zwaar waren voor mij. Ik ben heel erg moe, heb de laatste maanden nog geen uur voor mezelf gehad en ben de laatste weken vrijwel alleen geweest met de kinderen. Daar bij slaap ik bijzonder slecht en begin de dag al uitgeput.
Natuurlijk gaat dat dan mis met een heel lief, maar heel gevoelig kind dat heel veel aandacht en bevestiging nodig heeft. Die aandacht heb ik hem amper kunnen geven, Daarvoor in de plaats kreeg hij een boze en moeie moeder. Olie op het vuur.
Ik denk dat ik vooral aan mezelf moet werken, ervoor zorgen dat ik goed slaap (hoe in godsnaam, toch maar aan de slaapmiddelen?) dat ik iets ontspannends buitenshuis doe.

mamagreet
Hoe oud

Hoe oud is jouw zoontje? Mijn zoontje van vier is ook heel gevoelig voor veranderingen en als ik mijn dag niet heb is hij moeilijker dan anders.
Ze voelen feilloos aan als jij slecht in je vel zit hè.
Bij mij helpt het als ik even alleen ga hardlopen al is het maar een kwartiertje. Hard ga ik niet , meer sjokken, maar neus in de wind, even alleen en even moe worden. Ik slaap er beter door. Misschien werkt het voor jou ook.

sharon*
5.5

Hij is 5.5.
Ja, dat is misschien een idee. 's Avonds als ze in bed liggen even een stuk buiten lopen. Even tot rust komen en proberen mijn hoofd leeg te maken.

Asa Torell
Ach verdorie

knuffel voor jou en je mannetje!
Hoewel ik het gelukkig niet herken, zoon is niet heel druk of gevoelig, herken ik wel een beetje de spiraal waar je soms samen in kunt zitten. Want dat gaat hier ook wel eens een periode zo. En dat is dan zo zielig voor zo'n jochie ook, alleen maar negatieve interacties.
Ik hoop dat het snel beter gaat voor jullie als hij een beetje went!

angel3
Veel sterkte

Als je echt structurelere hulp wil om patronen te doorbreken kun je aan video training denken. Vrienden van ons hebben dat ook gedaan. Je gaat dan wel met de billen bloot want je wordt opgenomen op video. Zij heeft er heel veel baat bij gehad omdat ze ZAG hoe iedereen op elkaar reageerde. Ze heeft handvatten gekregen om patronen om te buigen.
Ik heb zelf weleens bij opvoedadvies.nl aangeklopt, maar dan stel je schriftelijk een uitgebreide vraag en dan krijg je een professioneel zeer uitgebreid antwoord terug (tegen betaling). Hier heb ik zelf goede tips van gekregen. Maar weet niet of dat voor jou nu voldoende is.

Hoe staat je man hierin? wel belangrijk dat je op 1 lijn zit hierover denk ik.

Veel sterkte!

sharon*
Dank

Voor jullie medeleven.

Angel, zo'n videotraining klinkt wel interessant. Waar heeft die vriendin van jou dat laten doen?

angel3
Cb

Zij heeft het via het CB geregeld. Die hadden in elk geval de adressen. Ik zou het daar dus eens navragen of bij schoolarts instantie?

sharon*
Beter

Grappig genoeg gaat het ineens veel beter en denk ik niet dat ik hulp hoef te zoeken. Man is nu weer 's avonds thuis zodat ik alle tijd heb om hem voor te lezen, kletsen, spelletje spelen. Ik ga dan gezellig bij hem op zijn kamer zitten en we genieten er allebei enorm van. Gisterenavond heeft hij wel honderd keer gezegd hoe lief hij me vindt.
Ik denk dat we allebei gewoon van die verhuizing wat van slag waren en daardoor erg met elkaar overhoop lagen. Ik heb hem bijna geen aandacht kunnen geven en ben ook lang gepreoccupeerd geweest met andere zaken.
Ik ben ook een stuk vrolijker, dus het gaat de goede kant op hier. Het zal altijd wel hard werken zijn met hem, zo is zijn karakter nou eenmaal, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het gauw weer helemaal goed gaat hier.

mamagreet
Grappig

Moet je mijn reactie lezen op 'driftig' het heet 'fijn'.
Stom he, je ziet het niet meer zitten en dan gaar het weer goed. Misschien moeten we de buien maar gewoon uitzitten en niet zo druk over maken, toch? Ik hoop dat je ook een fijn weekend hebt

Asa Torell
Goed allemaal!

in HNH lees ik nog meer goede berichten van je Sharon! Ga zo door! Lekker zeg.
Ik ga je voorbeeld trouwens volgen, want zoon hier is deze week echt behoorlijk opstandig. Ondanks dat ik volgens mij zelf niet anders doe dan anders. Maar wie weet doet meer 1 op 1 tijd hem ook goed.

sharon*
Mamagreet & asa torell

Mamagreet, fijn dat het bij jou ook beter gaat!

Het blijft wel heftig hier, dus als het over een maand niet goed is ga ik toch nog hulp zoeken. Ik ga verder met mijn aanpak. Ik moet mezelf echt vaak even tot de orde roepen en ik moet regelmatig diep ademhalen en tot 10 tellen.
Wat ik echt heel moeilijk hier vind is dat hij heel vaak boos is, boos praat, beveelt, dwingt en scheldt. Ook zegt hij regelmatig: dan haat ik je.
Wat ik dan wel weer grappig vond is dat hij ineens vroeg: wat betekent dat eigenlijk, ik haat je? Een jongen bij hem in de klas had dat tegen hem gezegd en nu gebruikt hij het thuis.
Hij lijkt het ook even niet aan te kunnen ineens zoveel kinderen met wie hij kan spelen, staan er weer 3 aan de deur om bij hem te spelen. Het wordt hem echt te veel en hij weet niet hoe hij zich moet gedragen, drama. Dat ga ik ook even aan banden leggen. Laatst had ik 5 buurkinderen binnen (plus min eigen 3) wordt mij ook te veel!
Maar goed het is deze week echt plots tot een uitbarsting gekomen hier, zo erg dat ik echt dat dat hij ODD heeft.

Oja, Asa ik zou je nog wat mailen. Is er helemaal niet meer van gekomen door alles. Ik zit nu naar zo'n 8 verhuisdozen te kijken en ik weet zeker dat het in 1 van die dozen zit. Mijn voornemen is ze dit weekend uit te pakken en dan stuur ik het je zsm op!
Jij ook sterkte met je opstandige mannetje he!

Guinevere
Mooi

Mooi, ik hoop dat het zo blijft en dat het echt door het hele gedoe rondom de verhuizing kwam.
Goed om over een maand nog eens te kijken hoe het dan gaat. Als je vaker zo in de knoei komt met zijn buien, dan zou ik zeker verder kijken. Een beetje hulp kan elke ouder wel gebruiken in zulke situaties tenslotte, wat kun je daar moedeloos van worden als het zo lang duurt!
Nou, relax en geef je kleuter maar een goede knuffel.
Groet Guinevere

Angela67
Alvast info paraat hebben?

Sharon,
op het moment dat het met jou zoon wat beter gaat, zou je misschien juist tijd hebben om te gaan regelen dat er over een tijdje een videohometraining komt. Ten eerste heb je nu misschien wat energie/tijd ervoor, terwijl als het straks onverhoopt slechter gaat, dan moet je dan nog vanalles uitzoeken. En het hoeft natuurlijk ook niet slechter te gaan om toch te kijken of videohometraining een helpende hand kan bieden. En wellicht moet je er ook een tijd voor op de wachtlijst staan en dan kun je dat maar vast staan.
Afijn, het zijn maar wat ideeen, om te voorkomen dat je straks in een wat moeilijker situatie veel tijd er in moet steken en die juist minder hebt.
Groet,
Angela

Asa Torell
Sharon (ot)

Hahaha, ja ik verheug me op je mail als ie komt maar het lijkt me op het moment niet je topprioriteit ;-).

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.