Home » Forum » Kadootje gezocht voor 11 jarige zoon

Kadootje gezocht voor 11 jarige zoon

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Wilma
Kadootje gezocht voor 11 jarige zoon

En hij is geen speeltype in de zin van Lego, Knex of wat dan ook. Dingen die hij leuk vindt, zijn op afstand bestuurbare dingen, sommige uitvinddingen (ik weet dat er internetsites zijn, Pelle?), vliegtuigjes oid. Kortom, de meeste dingen waar je actief mee bezig bent.
Verder Nintendo't ie graag en Wii-t. Maar daar hoeft ie niks meer voor.

Iemand enig idee? Hij is 2 oktober jarig, dus we hebben nog heel even.

Groetjes,
WIlma

Bastet
Tip

www.eurekakids.net
Ik denk met je mee!
groetjes,bastet

ijsvogeltje
Wat ideetjes

Mijn zoon is 12 - zijn toppers favorieten zijn:

* een soort natuurkundedoos met allerlei proefjes met elektriciteit
* Guinness Book of Records
* Boeken in de serie 'waanzinnig om te weten' (informatieve boeken - echt leuk)

Genista
Uitvindding

Er zijn wel van die experimenteersets te koop, elektrisch of chemisch. En een microscoop?

Bastet
Ja, microscoop

Er zijn microscopen die je op de pc kunt aansluiten,echt geweldig!!
Bastet

Wilma
Oh joepie

Al reacties, wat fijn! 'k Zag mezelf alweer op 't laatste moment iets totáál onbenulligs kopen.

Heeft iemand al eens wat van die Betatoyssite gekocht, dat spel (Khet?) leek me op zich wel wat, maar misschien is 't toch wel handig als iemand 't al kent zodat ik wat ervaringsverhalen hoor.

Verder heb ik vaak 't idee dat mijn kind structureel minder dingen doet qua spelen (of op een ander level) dan andere kinderen. Een microscoop heeft ie bijvoorbeeld al een tijdje terug gekregen, niks doet ie ermee. Een sterrekijkerding leek 'm leuk, ook niks. Alles staat te versloffen hier. Een spelletje vindt ie op zich wel leuk, maar uiteraard niet alleen. Hij kán zich wel alleen vermaken, maar niet met iets a la lego, knex of uitvinddoos ofzo. 'k Zie 'm eventueel nog wel met dat Flyding aan de gang gaan hier, heeft iemand dat toevallig ?? Stond ook op de site van betatoys.

'k Ga nog wel even met m'n man voor de scheikundedozen, misschien dat die bij iets denkt 'da's typisch iets voor hem' ('t fijne, NOT, is dat mijn man net als zoon is en is geweest. En ik dus totáál niet, dus ik herken 't niet zo, uren bezig zijn met een papieren vliegtuigje door de kamer laten vliegen of een stuitbal onmogelijke bewegingen laten maken ... zucht).

Misschien een pak kopieervellen voor z'n verjaardag, voor vliegtuigjes ;-).

Groetjes en ik hoop dat er nog meer reacties komen, in elk geval alvast bedankt !!

Wilma

Genista
Wilma

Als ik het zo lees, zou ik het over een andere boeg gooien, denk ik: een dekbedhoes van zijn "held", een normaal gesproken te dure trui, een muziekinstallatie voor op zijn kamer, dat soort dingen. Is dat iets?

jeanhil
Abonnement op donald duck

Hadden wij voor de 11e verjaardag. ( het loopt nog steeds)

Met 12 een bankrekening met pas en wat geld erop, naast de spaarrek die hij al had.

IngridT
Wilma,

betatoys is OK, en KHET is een top spel! (heb het daar gekocht)

Ingrid

Tineke
Uitje

Elf jaar is bij ons het jaar van een heel speciaal uitje. Zo kregen dochters toen het logeren bij de dolfijnen, en zoon een reisje naar de Eiffeltoren. (wat natuurlijk wel mede gefinancierd werd door de grootouders)
Elf jaar is te groot voor nieuw speelgoed (playmobil en lego) en te jong voor elektronica (mobieltje en zo). Althans, dat vinden wij. Dus een uitje het ideale cadeau.

Asa Torell
Wat een leuke, kaatje

Hier duurt het nog eventjes (zoon is 5) maar ik hoop dit idee te onthouden!

Janna3
Uitjes zijn geweldig

Wij geven bij elk lustrum een weekendje weg als cadeau, met papa of mama en met een nachtje ergens slapen. Het is echt een geweldig succes, daar kan geen speelgoed tegenop! We zijn begonnen toen ze vijf waren, dus Asa, je hoeft niet te wachten hoor! Een fiets vind ik altijd een lastig cadeau, dan zou onze oudste voortdurend fietsen op zijn verjaardag moeten krijgen en de anderen niet. Na 1 keer zijn wij daar mee gestopt.

IngridT
Oh en wilma...

dat fly-ding (je bedoelt die met die zilverfolie zweefdingen) is ook hartstikke lollig. Maak je echt de blits mee. Wel wat kwetsbaar. (Heb het ook. Ben vorig jaar voor sinterklaas of zo 'los' gegaan by betatoys, ook naar aanleiding van een tip op OOl volgens mij...)

Wilma
Oh jee (verwend)

Hij is natuurlijk al een paar jaar zo, geen speelkind in de zin van lego enzo. Dus een muziekding voor op z'n kamer heeft ie al en vorig jaar konden we ons te buiten gaan aan spullen voor z'n nieuwe kamer. Dat was helemaal top. Maar nu ... Van de opa's en oma's krijgt ie al Donald Duck en Donald Duck extra, een abonnement dus, dus voor hun hoeven we al niks meer te bedenken, da's al fijn.

Ik denk dat wij voor het Khet-spel gaan, vinden we zelf vast ook nog leuk. En als ik met z'n vader hier ga zitten en 'm dat fllyding laat zien, bestelt ie dat gegarandeerd erbij ;-). Dan nog wat kleine dingetjes als jongleerballen (lobbes.nl) enzo, want hij zit op circusles.

En de rest maar bewaren tot kerst en sinterklaas, want dan krijgen we natuurlijk weer hetzelfde probleem. Een luxeprobleem, 'k weet 't.

BEdankt voor 't meedenken en tuurlijk blijven nieuwe suggesties welkom! Nu nog bedenken wat we gaan doen met z'n feestje ...

Groetjes,
Wilma

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.