Home » Forum » Kadootjes na partijtje de nieuwe standaard

Kadootjes na partijtje de nieuwe standaard?

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

43 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Manda Rijn
Kadootjes na partijtje de nieuwe standaard?

ik zit zwaar te overwegen komende keer geen kadootje mee te geven aan de kinderen als dochter's partij afgelopen is.

A. het partijtje is al duur zat
B. het is eigenlijk altijd troep wat ze krijgen of snoep en daarvan hebben ze ook niet te weinig.

Ik weet eigenlijk wel zeker dat er 1 meisje zal vragen waar het kadootje blijft, maar daar heb ik dus geen zin in.

Geven jullie altijd zo'n "feestzakje" (dat is inmiddels een echt woord) mee ?

Lou
Wel gebruikelijk

Hier is het wel zodanig gebruikelijk dat ik er maar aan meedoe, hoewel niet heel erg van harte, om dezelfde redenen als jij. Troep en snoep is het doorgaans, maar vergeet niet dat de kinderen zelf daar vaak wel heel blij mee zijn. Is ook wat waard, toch? Wat ik heb gedaan is iets anders verzinnen dat toch ook leuk weggeeft zonder dat het troep of snoep is. Bijvoorbeeld een fijn potlood met een kek gummetje eraan, een tattoopen, of een foto die je op het feestje hebt gemaakt. Meestal wordt hier geknutseld op feestjes, dus de knutsel krijgen ze al mee naar huis, en dan valt het niet zo op dat er verder geen dikke zak snoep ook nog bij komt.

Picasso
Nee

Het schijnt wel gebruikelijk te zijn maar ik heb er nooit aan meegedaan. Ik vind het namelijk onzin en vind het geen argument dat anderen het wel doen ;-)

Een keer een kind gehad wat er om vroeg. Mijn antwoord: je hebt een leuk feestje gekregen, da's toch genoeg? Tja, daar had ze verder niks op te zeggen.......

albana
Andere tactiek

Hier is dat ook gebruikelijk (zowel op verjaardag zelf alsook op feestje) en ook mij leek het enigzins overdreven. Dus ik heb de tactiek van mijn vriendn overgenomen. Met de echte verjaardag (die waar familie komt,de buren etc. vaak ook met kinderen) geef ik zakjes op naam (meestal hangen we ze op,kunnen ze hun eigen eruit zoeken) niet aan het eind, maar meteen bij binnenkomst. Voordeel is dat het het grootste gedeelte van de taart en snoeperij die de ze anders krijgen vervangt, dus eigenlijk is het gewoon een andere manier van uitdelen. Ik deed er ook altijd chips in (zo'n klein zakje). Iedereen houd z'n eigen zakje wel in de gaten (naam erop is dus erg belangrijk om ruzie's te voorkomen) en ze gaan ook wat makkelijker ergens anders spelen (buiten, boven) omdat ze de snoeperij al hebben :)
Scheelt dus ook in de chaos in de woonkamer.
Op partijtje geven we geen zakje.
Jarig kind vind dit niet zo erg, want met die andere verjaardag hebben we het toch wel gedaan? En ze krijgen genoeg toch?
Ik kan het je aanraden...en dan kost het dus niets meer en niets minder.
Alleen het 'lijkt' anders.
groeten albana

egberdien
Ja,

maar dat kreeg ik vroeger ook altijd al, na een feestje, jullie niet? Een snoepzak met spekkies en dropveters. De ene keer wat meer dan de andere keer, en soms een klein cadeautje. En nu doe ik het dus ook bij mijn kinderen, een paar snoepjes en een cadeautje. En meestal iets dat ze zelf gemaakt hebben.

Petal
Manda

Je gaat toch naar een manege met de kinderen? Dan kan je misschien van elk kind een foto op de pony maken en snel thuis uitprinten (of kom je niet meer thuis) en die meegeven, eventueel met een mini reepje of zakje. Geen plastic troep, veel snoep of kosten dan.

Fiorucci
Nu niet meer

Oh dat kreeg ik als kind al, na een partijtje en ik vond het geweldig. Toen de kinderen heel klein waren kregen ze na een partijtje wel eens iets mee, maar zeker geen hele zak vol, zoals vroeger. Nu is mijn dochter bijna 11, en geeft nog wel feestjes, maar ik ben gestopt met iets meegeven.

Appel
Manda

Je schrijft: ik denk er over het niet meer mee te geven, het is bijna altijd troep wat ze krijgen.
Maar je bepaalt toch zelf wat je geeft? Wij hebben eens na een Olympische-spelen-feestje een medaille meegegeven en eens aan het begin van een zwemfeestje duikbrilletjes uitgedeeld die aan het eind mee mochten. Dit laatste was trouwens eigenbelang want ze hielden de brilletjes keurig op (sommigen op het voorhoofd) en zo kon ik in één oogopslag zien welke koppie's bij "mijn" feestje hoorden, haha.
Maar mijn zoon krijgt zeker niet altijd wat mee, dus als je het zelf niet nodig vindt hoef je dat volgens mijn niet eens uit te leggen.

Appel

Manda Rijn
Ja manege

we gaan naar een manege. En er is geen tijd om thuis nog foto's te printen. Ik heb zelf dus geen zin om nog iets extra's te kopen in de zin van een speeltje, op die manege krijgen ze ook nog van chips en drinken. Met het kadootje voor de moeder die wil helpen door ook te rijden zitten we op zo'n kleine 100 euro.

Normaal doe ik feestjes thuis en dan koop ik dus wat prijsjes die ze dan in een zakje mee naar huis nemen en dan vind ik het geen probleem. Uit mijn jeugd ken ik het niet.

Misschien moet ik gewoon toch iets van snoep meegeven, zo'n snoepketting ofzo.

muizemeis
Ja en nee

Ik kreeg vroeger na een feestje nooit wat mee, en doe het ook niet standaard. Ik doe in ieder geval geen zak met troepjes en snoep. Wel als er knutsels zijn, of met het laatste feestje hebben we zelf slime gemaakt, en dat kregen ze uiteraard wel mee(groot succes trouwens). Ik vind het ook niet zo nodig, het feestje daar gaat het om en niet dat zakje met goedkope zooi. Ik gooi het zelf ook zo snel mogelijk weg als mijn zoon het krijgt.
Muizemeis

purk
Tussenoplossing

je kan altijd nog zeggen dat alle kinderen nog een hoogstpersoonlijke eigen foto krijgen van zichzelf op een pony. Dat wordt dus het verlate presentje.

Veel plezier alvast!

groetjes van Purk

Ella2007
Ik doe het niet meer

Ik doe daar niet meer aan mee. Een minuut pret en vervolgens kijken ze er niet meer naar om en verdwijnt het kadootje in de bak (en gooi ik het na een half jaar alsnog weg, samen met alle albert heijn-c1000 spaaracties...). Snoep is er thuis meestal voldoende, van hun voorkeur (kitkat, fruittella) en het meeste wat ik uit die zakjes haal kan ik na zes maanden weer weg doen omdat de kinderen toch liever wat anders hebben. Ik heb er nog nooit commentaar op gehad. Geef ze liever een paar leuke foto's paar dagen na het feestje.

Annet
Fotoalbum op internet

Ik vraag tegenwoordig bij binnenkomst de mailadressen van de ouders. Na afloop plaats ik alle foto's van het feest op een fotoalbum op internet (ik gebruik mijnalbum.nl) De link stuur ik door naar de ouders.
Iedereen is daar erg blij mee. Kinderen kunnen makkelijker vertellen over het feest en de leukste foto's van hun kind kunnen ze downloaden vanaf internet.
Het album houd ik al altijd als privé-album dus alleen mensen die de link doorkrijgen, kunnen erop.

Andere cadeautjes doe ik niet aan. Het feest op zich vind ik ruim voldoende, zeker als je naar een manege gaat.

Fianna
Nee

ik doe het niet. Ik vind het ook niet nodig na een feest wat al een traktatie is en er is al op school getrakteerd enz enz.
Ik snap ook eigenlijk niet zo goed waar het vandaan komt.
Trouwens, ik zou er helemaal niet mee zitten als er kinderen om vragen.

Ilva
Nee

Nee, hoor dat doe ik niet. Laatst nog een feestje gegeven. Naar een poppentheater geweest en daarna thuis patat gegeten. Kinderen naar huis gebracht en van alle ouders later nog gehoord hoe geweldig de kinderen het vonden. En niemand vroeg om een extra kadootje! Als ik soms nog zakjes chips over heb mogen ze dat nog wel hebben maar als het op is, is het gewoon op. Jammer.

Nely
Leuk idee van annet

binnenkort geeft onze zoon zijn laatste feestje, hij wordt 12, en wilt met een aantal klasgenoten gaan zwemmen. Voor een snoepzak vind ik hen inmiddels te oud en ze hebben dan toch ook een leuk feestje gehad met eten en drinken dus extra snoep is dan overbodig.

Annemarie
Een verassingsei

Ik koop altijd verassingseieren. Die krijgen ze mee. Choco en een troepdingetje in een :D

Polly Shearman
Vroeger

Kregen wij altijd een snoepzak na een feestje. Toen mijn kinderne kleiner waren kocht ik altijd grabbel kadootjes bij de action en mochten de kinderen na afloop grabbelen, voor een gum, of een pen ofzo.. dat vond ik verstandiger als een snoepzak.
Nu ze groter zijn, doen we dat niet meer.
Hoor mij.. nu ze groter zijn, De jongste is 4,5... die begint pas met zijn kinderfeestjesfase!

mijk
Vrijdag nog feestje gegeven

en dochter wilde een restuerantfeestje. Ze werd zes. De kinderen hebben zelf pizza belegd en zelf salade samengesteld zelf brrodje hamburger in elkaar gezet en met frietjes opgegeten (ook nog cakeje en ijs versierd)> Ik had voor iedereen een simpel effen katoenen schort dat ze met textielstiften mochten versieren> Was groot succes schort mee ipv snoepzakje..

iets mee vind ik altijd wel leuk. Ze glunderen er altijd zo schattig van... maar dit vond ik zelf veel leuker..

Mijk

Puck
Leuke foto meegeven

In plaats van een foto-album geef ik ze wel eens een foto mee. Tussen de bedrijven door heb je wel even de tijd om een paar foto's op fotopapier te printen.

Moek
Ballon

Wij kregen vroeger altijd een ballon mee, klinkt dat bekend? Die hingen er dan als versiering en mochten na floop mee. Ik geef altijd een verantwoord kadootje, meestal zelfgemaakt, en een klein snoepje. Zijn ze erg blij mee. Maar als ik er geen zin in zou hebben, zou ik het niet doen.

Hanne.
Ik wel

Ik geef wel altijd wat mee aan het einde, maar meestal is dat iets wat ze gedurende het partijtje hebben gemaakt/gevonden/gewonnen oid.

Dus tijdens het piratenfeest bestond de inhoud van de schatkist uit een zakje met een wat snoep, chololade munten en een piraten tatoo. Wat niet terplekke op ging ging mee naar huis.

Tijdens het playmobile feest wonnen ze bij het uitvoeren van alle opdrachten een klein doosje playmobile (mega goedkoop ingekocht)

Ze krijgen het hier ook niet altijd standaard bij andere partijtjes

Chippie
Ik wel, maar....

Wij doen het wel (vroeger nooit en dat heeft me een klein jeugdtrauma opgeleverd waarschijnlijk) maar geen troep & snoep. Vaak een leuk klein cadeautje (bv zelfbeschilderd schort op kookfeestje of een piratenooglap & versierd zwaard op piratenfeestje of een zakje opduikdingetjes op het zwemfeestje. Eén of twee snoepjes erbij (schatkistjes en een paar chocolademunten op piratenfeestje, een prikker met snoephaaien, etc). Dus geen troep & snoep!
Ik kan genoeg simpele kadootjes verzinnen die weinig kosten, geen troep zijn en waar kinderen echt wel blij mee zijn!

An
Altijd iets bruikbaars

Mijn kinderen vinden het altijd leuk om iets uit te delen aan het einde van hun feestje. Er wordt iets meegegeven tot ze een jaar of 10 zijn. Geen snoep ofzo, maar bijvoorbeeld een kleurboekje die ik zelf in elkaar heb geknutseld, met een paar kleurpotloden; een knikkerzak (zelf genaait) met een paar knikkers erin, een leesboekje, een foto in een lijstje, een leuke placemet, een voetbal en zo zijn er wel meer dingen te bedenken die rond een euro kosten, bruikbaar zijn en niet direct in een hoek worden gesmeten.

Manda Rijn
Nu iets bedacht

ik heb al gekeken bij Zeeman maar ik zie dan spullen waar ze al te oud voor zijn. Of ik wou goedkope paardenansichtkaarten kopen maar die kon ik ook niet vinden, misschien op de markt even kijken, en dan doe ik er een ballon op.

Ik zocht eigelijk van die doosjes met stickers met dezelfde vellen, zodat ze allemaal hetzelfde krijgen, dat vond ik dan nog betaalbaar en leuk genoeg waarvan ik dan weet dat ze die niet direct weggooien. Maar ze hadden ze niet.

Ik ga deze week nog wel een keertje bij zeeman langs want eerder hadden ze wel van die stickers.

Eigenlijk heb ik er gewoon geen zin in maar mijn dochter vind het wel jammer dus ach dan vind ik dat ik dus nog maar een keer langs de markt en de zeeman moet, ook al vind ik het al genoeg zo.

annemir
Manda

hoi,
manda bij euroland in schalkwijk hebben ze leuke stickerboekjes van een euro.
of action leuke paarden schriften

Manda Rijn
Dank!

ik ga zeker even bij pink panther kijken en anders even langs schalkwijk, paardenschriften is ook een super idee voor die meiden.

Fiorucci
Manda

Kruidvat heeft nu stickerpakjes voor een euro.

soepstengel
Koop meestal van tevoren

wat in wat me leuk lijkt.
Ik vind het wel leuk om iets in de sfeer van het feestje te doen; we hebben een keer voor alle jongens een bal gekocht bij de action(tijdens EK) en daar een voetbalspuertocht meegedaan, de bal mocht mee.
Of iets wat ze zelf gemaakt hadden bv een bootje getimmert wat meeging.
Ik heb een keer voor 1euro per stuk t-shirts op de kop getikt en daarop met strijkletterspul( wat ik al had) de namen van de kinderen op het shirt gezet maar dan met een grapje bv; reNEE en heLEEN LAUra enz
Dat had te maken met de manier waarop ze elkaar altijd riepen.

annemir
Paardenschriften

De Paardenschriften zijn bij action in Haarlem noord.
(null)

Manda Rijn
Ik kan de action niet vinden

het adres, ik begrijp dat er eentje in noord zit maar ik kan alleen het adres in een ander deel vinden.

Verder heb ik nog wel even, maar ik vind paardenstickers of schriftjes wel acceptabel, meer dan een euro per kind wil ik ook niet uitgeven (ben al 100 euro kwijt) er komen 8 kinderen.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.