Home » Forum » Kapla of iets anders waar kinderen mee kunnen timmerenzagenschroeven

Kapla of iets anders waar kinderen mee kunnen timmeren/zagen/schroeven

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
prinses01
Kapla of iets anders waar kinderen mee kunnen timmeren/zagen/schroeven

Hallo,

Ik hoor graag jullie ervaring over Kapla. Ik heb begrepen dat dit speelgoed is waarbij kinderen met plankjes zelf iets kunnen maken.

Is het ook iets waarbij ze moeten schroeven? Vindt mijn zoontje van bijna 5 zo leuk. Volgens mij hebben Intertoys en Bart Smit het niet, is er iets soortgelijks?

Zoals gezegd, is mijn zoontje dol op timmeren, schroeven en zagen en ik ben op zoek naar iets leuks op dat gebied voor zijn verjaardag.

Bedankt voor jullie tips

Guinevere
Zeker geen kapla

Kapla is bedoeld om iets te maken door plankjes op elkaar te stapelen. Een soort blokkendoos maar dan met kleine stroken hout. Veel te duur om dat te gaan verzagen/vertimmeren!
Voor schroevers kan ik ouderwetse sio-montage aanbevelen (alleen 2e hands). Voor zagen en timmeren: vraag een groot mens hem te helpen, en dan met écht (klein) gereedschap ipv dat gevaarlijke kinderspul. Een belofte tot het samen bouwen van een hut in de tuin lijkt me cool!

Rafelkap
Baufix

Wij hebben Baufix. Google er maar eens op. Erg leuk en duurzaam spul. Er zit wel een hamer bij, maar die is alleen voor de show, want er zijn alleen maar schroeven en moeren. Mijn zoontje (bijna 4) maakt al hele bouwwerken.

Rafelkap
Voor timmeren

zou ik "hamertje tik" aanbevelen. Ik vraag het nu voor zoon's verjaardag. Hopelijk krijgen we het :-)

Nivea
Mooiste cadeau

Het mooiste cadeau wat mijn zoon heeft gekregen op zijn vijfde verjaardag was een échte gereedschapkist met een échte hamer, een échte zaag, échte spijkers, échte werkhandschoenen, etc en een krat met afvalhout. Minimaal drie week timmert hij de meest fantastische dingen in elkaar. Toegangshek, auto's, etc.
Het gereedschap was gewoon bij een bouwmarkt gekocht. Daar heb je al een hamer voor 2,50 euro.

Triple
Leuke tip niveau!

Die ga ik onthouden, dat lijkt me ook wel wat voor mijn zoon die in mrt 5 wordt!

Agnet
Hier ook

Voor vijfde verjaardag kreeg hij van mij een workmate (geen kinderding, gewoon een 2e-hands Black & Dekker). Alle familie en vrienden kwamen met een ander stuk gereedschap aan, hamer, zaag, beitel, kist met hout, spijkers, schroeven, een leren gereedschapsgordel voor om zijn middel (gemaakt door een hele handige tante), zo'n rood ovaal bouwvakkerspotlood voor achter zijn oor, een gereedschapskist, enz. Het was het mooiste cadeau ooit. Ik vond het ook heel leuk dat iedereen met iets 'bouwerigs' aan kwam, zijn gereedschapskist werd met ieder bezoek een stukje voller, hij haalde dan weer alles er uit, legde het netjes neer, het kind genoot! Inmiddels is hij 8 en timmert, zaagt, schroeft en spijkert hij nog steeds wekelijks.

Manda Rijn
Ik zelf

zou met hem naar een houtwerkplaats/houtwinkel gaan en daar in de bakken restmateriaal meenemen, dit is doorgaans gratis. Zo heb ik als kind ook allerlei dingen gemaakt en dan verven etc, erg leuk. Ik vind dit soort 'echt materiaal' een leuke afwisseling op het kant en klare.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.