Home » Forum » Luisterboeken 7 jarig meisje

Luisterboeken 7 jarig meisje

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
ayla
Luisterboeken 7 jarig meisje

voor in de auto op vakantie ben ik op zoek naar luisterboeken. voor een 7 jarig meisje, ik kan ze niet bij de bieb lenen want ik wil ze omzetten naar haar mp3 speler. Moet ik boeken pakken die ze ook zelf zou lezen of kan het ook wat moeilijker? Zelf was ik aan het denken aan Ronja de Roversdochter, De griezelbus en Mathilde

Puck
Wat bedoel je preceis?

Wat voor luistervoeken bedoel je precies. Een luisterboek dat je zelf aanschaft heeft toch dezelfde CD erbij zitten als wanneer je ze in de bieb leent? En dus is overzetten in beide gevallen toch hetzelfde? Of snap ik het niet.
En ik zou boeken kiezen die ze zelf ook zou lezen.

Anneque
Idd

De luisterboeken uit de bieb kun je prima op haar mp3-speler zetten, doe ik ook altijd. Paul Biegel, Astrid Lindgren, Dahl etc.

ayla
Beveiliging

er zit toch een beveiliging op die cd's, ik kan dvd's en cd's van de bieb niet kopieren vanwege de beveiliging die erop zit

ayla
Hoe blond

Ik dacht echt dat dat niet kon vanwege de beveiliging, dvd’s kopieren lukt ook niet

dirksmama
Beveiliging

CD's die je koopt zijn evengoed beveiligd tegen kopieren, maakt geen verschil met die van de bieb.

ayla
Bij onze bieb

loopt er zo’n metalen strip over de cd of dvd, ik heb cd’s nog niet geprobeerd te kopieren maar dvd’s lukt echt niet

Anneque
Jamaar

Een cd omzetten naar mp-3 is toch niet hetzelfde als kopiëren? In onze bieb zijn ook alle cd's beveiligd, en toch kan ik ze "rippen" (via Windows Media Player). Vevolgens zet ik ze op de mp3-speler (dan zijn ze al in mp3-formaat).

Hibiscus
Dahl

Hier zijn alle boeken van Roald Dahl een succesmaar vooral de GVR en de heksen zijn favoriet bij dochter van 7. Sjaki, Mathilde en de reuzenperzik zijn ook leuk. Met omzetten naar MP3 kan ik je niet helpen, wij luisteren ze altijd met z'n viertjes in de auto, we vinden ze namelijk allemaal zo leuk. De GVR en de heksen zijn we na een keer of 5 nog niet zat. Jan Meng doet het vooral bij de GVR echt zo goed. De heksen en Sjaki zijn meer hoorspelen dan luisterboeken, ook leuk.
Verder is ook de kleine kapitein leuk. Bij de Slegte hebben ze ook nog wel eens goedkope luistervinken liggen die de moeite waard kunnen zijn.

Hibiscus

gabbertje
Carry slee

Mijn dochter is verslingerd aan luisterboeken. Zij is ook 7 (zit in groep 3). Zij vindt heel leuk de luisterboeken van Carry Slee, zoals rekenen in het oerwoud, luister je mee, Alweer die groep 3, en het grote boek van Madelief.
Mij is het echter nog niet gelukt om ze om te zetten op haar mp3. Wild eik ook doen in vrband mt de grote vakantie in het vliegtuig.

Ik hou je lijntje dus mee in de gaten.

ayla
Bij de bieb gehaald

de regels van Floor, dat vond ze erg leuk en ik had ook het boek meegenomen dus die heeft ze ook meteen gelezen. Ze had van haar tante luisterboeken gekregen maar ik denk dat haar tante haar overschat, The hobbit, Narnia en sjakie en de hocoladefabriek. Ik zie dochter nog niet The Hobbit beluisteren op dit moment. maar wie weet over een tijdje.

Ik kijk nog eens verder in de bieb, ik heb ze trouwens nog niet op haar mp3 speler gezet want die heeft ze pas sinds zondag

jippa
Gaat wel hoor

Mijn dochter van 8 is snel wagenziek en kan niet lezen in de auto. Ik leen voor elke reis een paar luister leken bij de bieb, kopieer ze naar mijn laptop en zet ze via iTunes naar mijn IPod. Favoriet zijn de boeken van Dahl.

mamamiekie
Audiograbber

Met audiograbber kun je cd's eenvoudig rippen, en meteen omzetten naar mp3.
Veel luisterplezier!

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.