Home » Forum » Meeëters op neus bijna 9 jarige zoon

Meeëters op neus bijna 9-jarige zoon....

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
madelief##
Meeëters op neus bijna 9-jarige zoon....

Hallo, ik ben benieuwd of jullie dit herkennen.
Mijn zoon van bijna 9 heeft echt al mee-eters (zwarte puntjes en bobbeltjes) op zijn neus, vooral aan de zijkanten, en ook wel wat op het voorhoofd boven neus.
Het zijn nog geen puistjes, hoewel er soms wel eens een soort kopje te zien is (klein). Herkennen jullie dit? Is het normaal (wat is normaal??...).
Hij is verder lichamelijk nog helemaal een kleine jongen, dus ik denk niet dat het al iets met puberteit te maken heeft...
Het is ook geen groot probleem, maar ik vind het er niet mooi uitzien, op zo'n gaaf kinderhuidje.
Wat zouden we er tegen kunnen doen? Het ziet er niet echt vettig uit, zijn huid.
Ben benieuwd naar jullie ervaringen.
gr
Madelief

mar-ank
Ook

Mijn dochter van 8 heeft het ook. En al minstens een jaar. Ik doe er niets aan, maar zou wel willen. Mijn handen jeuken af en toe!

koentje
Ik zou

het eens aan een schoonheidsspecialiste vragen of in een goede drogisterij?

Tango
Toevallig

Ik wilde hier ook al eens een draadje over starten i.v.m. Tangodochter. Zij is ruim 8 en heeft ook af en toe een puistje op haar neus of ook wel elders in het gezicht. Meeeters heb ik nog niet gezien, maar had ik zelf ook nooit veel last van. Ik vond dit dus ook erg vroeg maar blijkbaar gebeurt het dus vaker.
Ik heb voor haar een reinigingsgel gekocht voor de jonge huid die ze onder de douche kan gebruiken. Ik heb wel het idee dat het helpt.

Rosa
Babyzeep

Hier hetzelfde probleem en ik heb het ook aan de schoonheidsspecialiste gevraagd. Die raadde aan vooral niet met al die reinigingsmiddelen te gaan beginnen, maar gewoon rond de neus 's avonds te wassen met babyzeep. Dat droogt natuurlijk uit dus daarna een creme erop (gewoon nivea of zo). Het lijkt te helpen.

mar-ank
Rosa

Ik kan me voorstellen dat dit helpt tegen puistjes, maar zal dit ook helpen tegen meeeters? Die van mijn dochter zitten er nu al een jaar, en gaan niet weg met gewoon wassen, zwemmen, etc. En uitdrogen lijkt mij in dit geval ook niet de oplossing. Maar ik kan het fout hebben!

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.