Home » Forum » Mijn zoon verveelt zich

Mijn zoon verveelt zich!

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
monique jansen
Mijn zoon verveelt zich!

hallo,

Ik ben Monique ik ben 37 jaar en ik heb 2 kids een meisje van 5 en een jongen van 7 jaar!
Ik wordt er soms erg moedeloos van en ik weet het niet meer, mijn zoon verveeld zich nou is dat tijdelijk niet zo erg maar het is iedere dag hetzelfde, hij vindt het niet leuk om te kleuren,knutselen,lego,playmobil,hotwheels noem het maar op het boeit hem allemaal niet, alleen voetballen,
en met andere kinderen spelen en op de wii spelen (ook niet alleen)dat is het enige wat hem zo'n beetje boeit,
toen hij wat kleiner was heb ik hem zelfs met een tijdklokje verplicht aan een tafeltje gezet om te kleuren en toen zat ie wat verveeld om zich heen te kijken.
Ik geef hem naar mijn gevoel genoeg aandacht zoals samen een balletje trappen of knutselen of spelletjes
spelen of door kleine opdrachten te geven maar voor Ferdy is het nooit genoeg en het allervervelendste vindt ik dat hij zijn zus ook in dit gedrag betrekt dus ik heb er 2 die niet weten hoe ze zelf moeten spelen.
ik heb het gevoel dat ze de hele dag geenterraint moeten worden en ik denk toch zeker niet dat dat de bedoeling van opvoeden is.

ik hoop dat iemand wat tips voor mij heeft of dat ik in contact kom met iemand die hetzelfde probleem heeft.

Guinevere
Mijn stelregel

Mijn stelregel hierin is: prima als jij je verveelt, als je MIJ maar niet verveelt.
Dus lekker laten vervelen, maar wel uit jouw buurt! Daar heeft ie zijn kamer tenslotte voor. Hier werkt dat prima, na 10 minuten mokken gaat hij vanzelf "iets" doen (meestal muziek maken).

Tango
Lijkt de mijne wel

Tangozoon van bijna 6 is er ook zo een. tekenen, knutselen, playmobil allemaal heel kort. Maar kan ook eindeloos bezig zijn met voetballen, zelfs binnen. Gelukkig hebben we sinds kort een voetbaltafel. Helemaal het einde. Het ding staat wel midden in de woonkamer (ideetje van Tangoman, heerlijk hoor), maar ik ben er gewoon blij mee, want Tangozoon speelt er eindeloos mee.
En er zijn gewoon kinderen die echt andere kinderen nodig hebben om te spelen, daar ben ik ook wel achter inmiddels. Dus hier worden dan ook vaak vriendjes uitgenodigd en dan heb je dus echt geen kind aan hem.
Tips aandragen doe ik verder ook niet, inderdaad als het heel erg is naar zijn kamer sturen en daar rommelt hij dan even een kwartiertje hooguit.

koentje
Stop

je ermee te bemoeien.Laat gaan. Ik heb dezelfde stelregel als guinevere; vervelen mag, maar niet hier! Stuur hem naar zijn kamer als hij zijn zusje lastig valt. Misschien kun je hem belonen met extra computertijd als hij dit zo vaak heeft: als hij een bepaalde tijd geen last heeft gegeven, extra tijd toekennen?

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.