Home » Forum » Prietpraat 3

Prietpraat

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

102 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Pham
Prietpraat

Net een leuke van Phamdochter (5 jaar.

Mijn man en ik moesten naar de mondhygiëniste. Voor dochter duurde het wat lang, eerst moest papa en daarna moest mama nog. Daarom dochter naar de wachtkamer laten gaan om daar te spelen. Na 5 minuten komt Phamsdochter helemaal blij en entousiast de behandelruimte ingerend, in haar hand een kleurplaat waarbij ze vrolijk roept: "Kijk gekregen van de kassajuffrouw."

Hahaha, de mondhygiëniste moest even stoppen omdat ze in een deik lag.

Gr Pham

Triple
Nog een

Zoon (5 jaar) vraagt in welk land hij is geboren. Ik vertel dat hij in NL is geboren, maar dat hij in Frankrijk in mijn buik is gekomen. Dat papa en ik van vakantie terugkwamen en er toen een baby in mijn buik groeide en ik helemaal nog niet wist dat hij het was.

Zegt zoon: Ja maar waarom gingen jullie dan zaaien?!

joos
Uitgeput

dochter van 5 komt en school en gaat theatraal op de bank liggen: ik ben he-le-maal uitgeput, zegt ze.
's Avonds als ik haar naar bed wil brengen heeft ze geen zin. Maar je was toch zo uitgeput, vraag ik? Ja, is het antwoord, maar nu ben ik weer helemaal eeeeh ingeput!

Julie
Tanden

Mijn dochter (4 jaar) mocht zelf een nieuwe tandpasta uitzoeken. Ze kwam aan met eentje. Ik zei: oei, deze is voor 5-9 jarigen! Zegt ze: o, maar dan hou ik mijn mond wel dicht bij de kassa zodat ze mijn tanden niet zien!

Mathilde
Moeder

's Avonds bij het naar bed brengen, vraagt dochter (6): mamma, waarom ben jij eigenlijk altijd zo chagrijnig als je 's nachts naar me toe komt omdat ik roep? Ik: omdat ik er niet van houd om midden in de nacht wakker gemaakt te worden, dan wil ik slapen. Zij: dan had je maar geen moeder moeten worden.
Nou ja zeg!

judiths mama
Mooie, mathilde!

Hier ook een leuke, dochter van 4 zag een disney poster. Kijk: assepoester en de 7 zwervertjes!

(Sneeuwitje en haar gevolg dus...)Hoe ze aan het woord zwervertjes komt??!!

Prodent
Wc-tas?

"Mam, waar is mijn WC-tas?"
"Je wat???"
"Mijn WC-tas!"
Ah, toilettas dus...

Maru
Rechtwijzer

Dochter van 4,5 is aan het tekenen. Ze vraagt: mam, waar is de rechtwijzer? em, oh de lineaal!

Clo
Vieze woordjes

Naar aanleiding van een gesprek op het schoolplein over schelden vroeg ik thuis aan jongste van 5 of hij eigenlijk wel wist welke woordjes hij niet mocht gebruiken van papa en mama. Na mij even bevreemd aangekeken te hebben, begon hij verheugd alle verboden woordjes op te noemen. Als laatste zei hij 'piemel'. Waarop ik zei "natuurlijk mag je piemel zeggen, hoe wil je het anders noemen?" Hij dacht even na, niet lang, en zei toen trots "piesapparaat"....

gruffalo
Slik

mijn dochter heeft al een paar dagen keelpijn maar wel lief zoals ze het zegt:
mama ik heb nog steeds pijn aan mijn slik!

Mies32
De hele wereld ...

Onlangs reden we naar huis in schemerdonker. De eerste ster verscheen aan de hemel. Oudste (6) riep: "Zo, die is groot, als die ster naar beneden valt is het hele land kapot, of de hele wereld!"
"Nee", zegt m'n jongste (4), "niet alleen de hele wereld, ook alle auto's hoor!"
:-)

buzz
Mijn

zoontje is zo verkouden dat hij zijn stem kwijt is.
Zech ik ach jongen je betn helemaal je stem kwijt, hier veel drinken vandaag en lekker op de bank.
Ligt hij later met koorts, hoest, enz onder de bank, ik zeg wat ben je aan het doen, mijn stem aan het zoeken zecht hij.
Vertel ik dat tegen een bevriende moeder, die zecht dat haar zoontje de zelfde dag thuis komt voor het eerst van de kleuterschool, en vanalles en nog wat aan het vertellen is helemaal doorelkaar en niet uit zijn woorden komt, zecht de mama, nou jongen een beetje rustig aan je bent helemaal de kluts kwijt.
Waarop het jongetje opstaat en gaat zoeken, zijn moeder zecht wat zoek je. Nou mijn kluts.
Wat hebben we gelachen zech.

Triple
Ridders

Zoons (2 en 5) hebben diep achteruit een kast 2 plastic ridderhelmpjes opgevist. We gaan riddertje spelen! roepen ze enthousiast. O leuk, mag ik meedoen? vraag ik. Dan ben ik de prinses en dan moeten jullie me gaan redden. Nee, jij bent de DRAAK!

Hmm, daar kan ik het weer mee doen...

Mamamjan
Hans en grietje

Mijn dochter van 4 had op school het sprookje van Hans en Grietje gehoord. Ze wist de bijbehorende uitspraak nog heel goed:
"Knibbel, knabbel, knuistje, wie knabbelt daar aan mijn poesje..."

Ik heb echt een half uur onder de tafel gelegen van het lachen. Mijn dochter helemaal verontwaardigd, want zo grappig was het sprookje toch niet...

Triple
Whaha mamamjan

Ik lig in een deuk! Hoe komt je dochter erbij.

amk
Water-egeltjes

zee-egels dus.

Mamamjan
Triple

Tja, rijmen is niet haar sterkste kant...

Gelukkig weet ik wel zeker dat het beeld dat zij in haar hoofd heeft bij deze uitspraak heeeeel anders is dan wat ik me erbij voorstel... ;-)

Pham
Jam

Phamdochter eet aso-kose jam (abrikozenjam) Hahahahaha.

Gr Pham

joos
Restaurantje

met mijn dochter ben ik restaurantje aan het spelen. Ik krijg van haar geserveerd: eendeborstfilet op een sletje van baa

Hepij
Hihi

We fietsten vandaag wat rond en zagen een walnotenboom. Onze kleuterdochter vertelde uit zichzelf dat dat walnoten waren en vond ze lekker ook.

Later op de fiets meldde onze peuterzoon dat hij 'nog wel een walvis lustte...."

Vic
Vingerafdrukken

Volgens mijn dochter (4,5) haperde de cd omdat er drukvingers op zaten.

Jacoline29
Geboren

Dochter van 5 jaar en 9 maanden zegt heel bij de hand als ik zeg dat ze haar kamer moet opruimen:
Ik ben niet geboren om op te ruimen.

ayla
Makkelijk toch

ayladochter is fan van Abba helaas hebben we maar 1 d en vergeten we die steeds te kopieren voor de 2e auto. Af en toe moet ik haar dus teleurstellen, sorry schat we hebben nu geen Abba. Maar mamada doe je die toch gewoon even copuleren

Ilva
Thermometer

Mijn zoon van 4 wilde weten hoe lang hij was. Mama kan je mij thermometeren?

Sandra A
Onderbroeken

Zoontje (5 jr.) helpt me met de schone was op te ruimen. Ik geef hem een stapeltje van mijn onderbroeken. Terwijl hij ermee wegloopt hoor ik hem zeggen "Wow, die zijn groot! Daar past wel een reus in!"

Sue Ann
Schommel

Dochters van 4 en 2 zijn in de tuin aan t schommelen. Na een poosje loopt die van 4 met een rood hoofd de keuken in en zegt: "Pfft valt niet mee zeg, zo'n klein kind te leren schommelen!"

Sue Ann
Genade

Lig op de grond te stoeien met mijn dochtertje van 3, ze kan niet tegen kietelen en giert het uit van de lach. Dan roept ze ineens: "Garnalen, garnalen!" Ik kwam echt niet meer bij!!

Lies S.
Kinderen

Dochter (4) krijgt later "hele lieve kinderen". Ik: "Dat weet je niet, misschien zijn het wel hele nare en vervelende kinderen". "O, dan hang ik een gewoon een stoplicht op en mogen ze alleen praten als het groen is."

Het stoplicht in de klas werkt blijkbaar.

silvester
Bloemen

Zoon van vier helpt van de week op eem mooie dag wat in de tuin met snoeien. Op een gegeven moment ziet hij de blauwe hortensiaplant staan, die mama van de zomer zo mooi vond en die het een paar weken geleden helemaal opgegeven heeft; bruine en slaphangedend bloemen en blad.
Zoon reageert ineens als hij in de buurt komt: kijk eens mama, die blauwe bloemen die jij zo mooi vond, zijn helemaal misselijk geworden!

jopi
Wilde kastanjes

Terwijl we kastanje poppetjes aan het maken zijn zegt zoonlief: Mama, jij bent wel heel dapper hoor...dat jij al die wilde kastanjes gevangen hebt!

ayla
Mega mindy

Volgens dochter en haar vriendinnetje heeft mega mindy een baby gekregen. Mama vraagt dochter nu bezorgt, kan Mega Mindy nog wel vechten met een baby, ja hoor schat dat kan vast wel. Gelukkig mama en dan willen de opa en oma van Mega Mindy vast wel op het babietje letten he, want Mega Mindy moet wel vaak kunnen vechten. Nu maar hopen dat ze bij de volgende aflevering niet teleurgesteld is als er geen baby is.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.