Home » Forum » Schoenen voor smalle voeten

Schoenen voor smalle voeten

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
T@sje
Schoenen voor smalle voeten

Mijn zoon (maat 31) heeft hele smalle voeten. Breedtemaat 2 of 2,5 volgens mij. Het is echt een drama om goed passende schoenen voor hem te vinden. Ik kijk overal, maar kom uiteindelijk telkens uit bij een kinderschoenenspeciaalzaak waar hij dan uit 2 paar (verschrikkelijk dure) schoenen kan kiezen omdat de rest hem niet past. Meestal van het merk Giga, met nog 2 setjes inlegzooltjes erin omdat het anders alsnog te breed is. Kost alles bij elkaar minimaal 130 euro.

Heeft iemand hier tips voor schoenen die heel smal vallen? En winkels waar je die schoenen kunt kopen? We wonen in de regio rotterdam...

Angela67
online

volgens mij moet je voor dit soort dingen online gaan en dan accepteren dat je dingen terug moet sturen. En als je eenmaal een paar goede merken hebt ontdekt, kun je hopelijk daarmee de kindertijd doorkomen.
gr Angela

T@sje
Online?

Dat lijkt me helemaal niet handig, dan kun je toch heel slecht inschatten of een schoen smal of breed valt? Dan blijf je terugsturen....

guera
het lot

Hier dochter hetzelfde verhaal. Altijd giga. Ze is er klaar mee. Heb tot nu niks beters kunnen vinden. Ze heeft maat 36 bijna 10 jaar. Het ergste zijn gympies of dansschoenen of dat soort dingen. Past werkelijk nooit. Laat staan die goedkope klitteband gympies. Op allerstrakst met zooltjes schopt ze zo uit. Drama. Helaas. Ik koop maar wat goedkopere kleding dan ter compensatie ;)

Angela67
ik bedoel

eerst online zoeken welke merken geschikt kunnen zijn, dan kijken wat de dichtsbijzijnde winkel is, daar een keer heengaan, ook al is het ver weg, en als het een goed merk is vanaf dat moment online doen.
Of je neemt gewoon eens de gok . ..
gr Angela

Marie
Twins & Trackstyle (Bunnies)

Onze dochter had als kind ook hele smalle voeten en konden we ook alleen bij de betere schoenenspeciaalzaak terecht, waar ze dan vaak uit 1 en soms 2 paar kon kiezen.
Giga had je toen volgens mij nog niet (15 jaar geleden ofzo), maar wel Bunnies wat nu Twins & Trackstyle is.
Oké waren niet goedkoop, maar gingen wel veel langer mee dan van de Scapino ofzo (ooit eens geprobeerd, maar daar konden haar voeten haast "overdwars" in.
Ook wel eens schoenen aan laten smeren bij een andere schoenenspeciaalzaak. Die deden een bontje onder de tong van de schoen om het op te vullen. Die schoenen waren dus ook gewoon te breed.
Laat je dus ook geen extra zooltjes aansmeren, schoenen moeten gewoon goed passen. En ze zijn er dus echt wel, maar niet veel keus inderdaad. Daarom hadden mijn kinderen altijd maar 1 paar schoenen per seizoen.

Hoe vind je deze trouwens?

http://www.twins-trackstyle.nl/collectie/13990/

http://www.twins-trackstyle.nl/collectie/

T@sje
Tja....

Die extra zooltjes zijn nodig omdat hij anders niet in een hoge schoen van Giga past. Volgens de kinderschoenenspeciaalzaak is dat echt één van de smalste merken en ze hadden op dat moment helemaal NIETS anders staan wat hij goed aankon. Dus het was dit of niets :-(

Die tip van online zoeken op een bepaald merk vind ik ook wel slim. Thanks Angela67

Dankjewel voor de links, Marie. Ga ze eens goed bekijken!

Moni
Hier ook altijd trackstyle gehad

Die beginnen vanaf maat 2,5. Ook duur.
Als je eenmaal weet dat die passen, kun je soms via Marktplaats of aanbiedingen online kopen. Merk en juiste breedtemaat gaat dan bijna altijd goed.

Meisje Klein
idd

Tracktstyle is smal en die schoenen zijn voor 80-100 euro te koop, geen 130 euro hoor! Online zoeken helpt soms beter dan een winkel, daar kan je echt sorteren op breedtemaat (bijv. bij Omoda - gratis verzenden en retourneren). Mijn ervaring dat ze in winkels vaak niet eens de smalle merken kunnen aanwijzen, maar dat zal aan het personeel liggen.

T@sje
Goede suggesties!

Ik heb (danzij de link van Marie) een winkel in Rotterdam gevonden waar ze een voetmeting doen én heel smalle schoenen verkopen. Plan de campagne: als zoonlief nieuwe schoenen nodig heeft gaan we daarheen (wittepoel in rotterdam) en laat ik zijn voeten goed opmeten. Vooral de breedte. Vervolgens proberen we daar wat goed zit bij hem en kopen we een paar schoenen. Daarna kan ik dan online schoenen kopen voor hem omdat ik zijn voetbreedte precies weet en een idee heb van de merken die hem aardig passen. Moet lukken lijkt me!

Bedankt voor het meedenken allemaal!

Xantha
Goede winkel

Mijn schoonouders hebben een schoenenspeciaalzaak. Schoenen hier wordt niet alleen de lengte maar ook de breedte van alle voeten gemeten en kinderen worden vanaf twee jaar ook gespiegeld. Ze hebben dan ook schoenen in 6 verschillende breedte maten en vaak ook veel keus.

{reclame verwijderd door forumbeheer]

machteloze heks
hier ook een ellende

Mijn dochter van 9 heeft nu maat 37/38 en smalle voet. Ook 2 / 2.5. Altijd dure schoenen moeten kopen ook. De ellende met haar is ook nog dat haar schoenen altijd zo kapot zijn. Hoe ze het doet weet ik echt niet maar de hakken scheuren er gewoon onder uit.

Nu maar 5 paar schoenen bij bristol gehaald die iets smaller zijn maar toch te breed. Maar ik kan me voor haar echt geen schoenen meer permiteren die dan ook nog eens zo stuk zijn :-(

Flanagan
Spaanse schoenen

Ga, als het kan, lekker op vakantie naar Spanje. Spaanse schoenen zijn bekend om hun smalle voetbed.

Sandra
website

Tegenwoordig is er een website, speciaal voor kinderschoenen met smalle en brede voeten of zelfs grote kindermaten.
[verwijderd door forumbeheer: reclame]
Zij bieden 5 verschillende wijdte maten aan. Gewoon een keer proberen zou ik zeggen. Tevens hebben ze een goede sale, waardoor het niet perse een dure koop hoeft te zijn!

Success!

Maaike
Sandra

Ik heb de website even gecheckt. Het riekt wel erg naar reclame maar omdat ik op zoek ben naar een webshop die breedtematen aanbiedt leek het mij toch de moeite waard om de website te bezoeken. Misschien is het wel wat...

Jammer dat ik bij de smalle schoenen voor mijn zoon alleen Piedro zie. Ik was juist zo blij dat ik geen semi orthopedisch schoeisel meer hoef te kopen. Dus dan raak ik toch weer een tikkeltje teleurgesteld. Geen leuke hippe merken als Trackstyle dat ook smal valt en 2,5 breedtemaat heeft.

Verder vind ik het voor een schoenenwinkel erg belangrijk dat verzenden en retourneren gratis zijn. De kans dat je iets moet retourneren is toch iets groter dan voor bijv een trui of shirt.

Maar voor meer goede suggesties houd ik mij aanbevolen!

Vlaardingse
Goede ervaringen

Hoi T@sje, wij hebben ook goede ervaringen met de door jou genoemde schoenenzaak (in Rotterdam). Al vanaf maatje heel klein kopen we onze schoenen daar. Uiteraard gaan we naar onze lokale vestiging. Maar het is dezelfde kwaliteit. Succes.