Home » Forum » Skeelersskates

Skeelers/skates

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
judiths mama
Skeelers/skates

Voor het eerst in deze rubriek, want dochter wordt bijna 6! Nu had ik bedacht om haar skeelers of skates voor haar verjaardag te geven. En daar had ik wat vragen over...Zit er eigenlijk verschil in skeelers of skates? Heeft iemand ervaring met een bepaald merk? Is 6 jaar te jong, moet je eigenlijk beginnen met rolschaatsen? Ze is motorisch behoorlijk vaardig, dat wel. Graag hoor ik ervaringen!

Saskia

Tango
Verschil

Het verschil tussen skeelers en skates zit in het aantal wieltjes. Skeelers hebben 5 wieltjes achter elkaar en skates 4. Skeelers zijn vergelijkbaar met noren bij schaatsen. Volgens mij heb je geen skeelers in kindermaten, maar dat weet ik niet zeker.
Als je kind motorisch inderdaad heel handig is zou ik met skates beginnen en niet met rolschaatsen. Je hebt skates ook in maat verstelbaar, bijvoorbeeld maat 27-31 en 32-35, is handig want dan doen ze er langer mee.
Mijn dochter van 7 had wel eerst rolschaatsen, daar kon ze werkelijk niets mee. Een keer pakte ze mijn skates, ongeveer 6 maten te groot en daar reed ze binnen zo mee weg. Buiten mocht ze er van mij niet mee rijden. Toen maar een paar skates gekocht voor haar (via marktplaats, want ze was nog lang niet jarig) ook in maat verstelbaar. Ze rijdt er prima op, klaagt alleen dat ze langzamer gaan dan die van mij. Als ze jarig is dus toch maar een paar nieuwe......

Cindy
Skates

Onze zoon kreeg voor zijn zesde verjaardag ook skates, met drie wieltjes. Ze zijn er dus wel in kindermaten. Ik geloof dat de schoen verstelbaar is van maat 27 tot 32 of zoiets. In het begin vond hij het heel moeilijk, maar nu (2 maanden later) rijdt hij er met heel veel plezier op. Een paar weken geleden heeft hij het onze buurjongen van 9 uitgelegd, en nu gaan ze regelmatig samen op pad!

judiths mama
Bedankt

ik heb al eens rondgekeken op internet en wat moois gevonden. Nu maar hopen dat het bij mijn dochter in de smaak valt!

Groetjes, Saskia

krik
Vraagje

hoi, even doorgaan op dit onderwerp, ik had nl. zelf ook het idee mijn dochter voor haar 6e verjaardag skeelers te geven, maar geven jullie daar dan ook meteen zo'n beschermset bij en eventueel ook een helm of is dat echt overbodig?
groetjes krik

judiths mama
Ik wel

zeker een beschermset, helm weet ik nog niet zeker, hoewel ze het volgens mij zelf wel stoer zou vinden.

Saskia

Martien
Fietshelm

werd hier gebruikt bij skaten en verder de knie/elleboog en handbescherming. Ondertussen kunnen ze het al een aantal jaar en doen ze de bescherming zelden nog aan. Maar die verstelbare skates zijn ideaal om een paar jaar te skaten. Het vorige paar kwam bij ons ook uit de Aldi en hun huidige uit een uitverkoop 35eu voor 2paar nieuwe skates!!!
Veel plezier

maan.
Bescherming

Bescherming is echt niet overbodig.. mijn man skate altijd met bescherming (omdat ie zo hard gaat). Hij is één keer gevallen ik denk met hooguit vijf kilometer per uur en zijn polsbeschermer was kapot.. had ook zijn pols zelf kunnen zijn dus hier altijd bescherming.

krik
Overbodig...

haha ik zie nu mijn reactie terug, ik bedoelde dus of een helm echt overbodig is. Zo'n beschermset zal ik er zeker wel bij doen.Maar krikman en ik hebben hier weinig kinderen met helm zien skeeleren, vandaar mijn vraag. bedankt voor alle reacties.
groetjes krik

Jesse_1
Bescherming

Een nichtje heeft eens een klein stukje zonder bescherming geskeelerd (alleen even naar huis van vriendin) en bleek meteen een scheur in haar arm (het bot daarvan dus) te hebben, dus een tijdje gips.
Zoon hier skeelerde eerst zonder helm, maar viel eens vrij ongelukkig achterover. Sindsdien ook een helm!
Jesse

krik
Ben ik het ook mee eens

Hoi Lorwyn,

Ik ben het helemaal met je eens wat betreft de helm. Het is ook niet zo dat we het niet doen omdat anderen het ook niet hebben, maar als je iets koopt wat ze niet wil omdat anderen het ook niet hebben maak je een andere keus.
Gisteren zei ik tegen haar dat een helm wel handig was als het zo glad is omdat je je dan minder pijn doet als je op je hoofd valt(even kijken wat ze ervan zou vinden), ze vond het heel cool en zei meteen dat ze die dan wel voor d'r verjaardag wou krijgen!! We hadden het er nog niet met haar over gehad, maar weet nu dat het kado geslaagd zal zijn.
Bedankt allemaal voor de reacties en ik denk dat het een leuk feest zal worden!!
groetjes krik

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.